האם אין טוב בלי רע?

russell

New member
לא,אבל לבן יכול להיות בלי שחור.

במישור הרעיוני הכללי לא יכול להיות קיים רק טוב בעולם.אבל במצבים ספצייפים יותר יכול להתקיים טוב בלי הרע.

russell

New member
אין "טוב" אובייקטיבי

ואת ה"טוב" הסובייקטיבי שלי אני קובע-יודע.

בודאי... כוונתי הייתה ש...

תוכל להגדיר מהו "טוב" עבור עצמך רק כאשר תוכל לסווג את ה"טוב" וה"רע" לשיטתך לקטגוריות שכאלו. בלי יכולת להבדיל ביניהם, מבחינתך אתה, לא תוכל להגדיר לעצמך מהו ה"טוב" שלך.

דגל

New member
טוב ורע

אין טוב בלי רע. תארו לעצמכם שהעולם כולו היה בגובה אחיד. שום דבר לא שונה. האם היה לנו אז מושגים כמו גבוה ונמוך. כל ההפכים הם ענין של השוואה: שמן מול רזה, חושך מול אור, גדול מול קטן ןכן הלאה. לכן מעצם ההגדרה של מה טוב נובע שיש רע ולהיפך.

אלדד26

New member
בוודאי.

יכול להיות שחור כי שחור הוא היעדר איזשהו צבע כלשהו (בעוד לבן דורש נוכחות של כל הצבעים - הרבה יותר מסובך). השאלה היא יותר עמוקה. מהו טוב? מהו רע? האם אפשר להגדיר אותם בצורה מדויקת כמו שחור וכמו לבן? אם היה אפשר להגדיר, אולי היה אפשר גם להראות קשר בין הטוב לבין הרע, להגדיר אותם זה באמצעות זה, ואז לומר מיהו ה"ראשוני", אם יש כזה.

russell

New member
דווקא כן.

תדמיין שכל היקום שלנו מלא באור שהוא סיבה לעצמו ואין כלום חוץ ממנו.איפה יהיה פה העדר לבן משמע שחור? קיומו של הלבן לא מחייב את השחור.לעומת זאת קיומו של השחור(העדר לבן)מחייב את קיומו של הלבן(לפחות באופן תאורטי). לעומת זאת רע לא יכול להיות בלי טוב ,בדיוק כמו שטוב לא יכול להיות בלי רע. ובעניין הבעיה שהצגת על אופן ההגדרה של הטוב והרע, לא נראה לי שזו הבעיה. אין בעיה להגדיר באופן מדוייק את הטוב והרע, הבעיה היא שכולם יסכימו להגדרה אחת מדוייקת שנגדיר.

אם היה........

אם היה רק טוב בלי רע,איך נדע שזה באמת טוב? או אם היה רק רע בלי טוב, איך נדע שזה באמת רע? כשיש רוע זה מחזק את הטוב,צריך רק לדעת להבחין. (שחור יכול להתקיים בלי הלבן ולהפך.פשוט כשהם ביחד הם יותר בולטים.) בתורה היהודית כתוב: "עץ הדעת טוב ורע" באהבה והרבה אמונה.

rilel

New member
שלבים ראשונים

מה לדעתך טוב, מה רע, כיצד תגדיר טוב, והאם רוע הוא הפכו של הטוב או לאו? חשוב על-כך היטב ומצא מהן בשבילך הגדרות המושגים הללו. לפני שנפתח דיון באפשרות קיום האחד ללא השני עלינו להגדיר את שניהם ולמצוא את הקשר בינם, ולא זה יהיה דיון הבל.

cometswirl

New member
הטוב והרע מגדירים זה את זה

אין להם קיום עצמאי בעולם. לא זה בלעדי זה ולא בלעדי המחשבה שלנו. הם לא מונחים אבסולוטיים. דיון בדבר קיומם זה לצד זה הוא בדיוק הדיון של מה זה טוב ורע. ואני חושבת שכולם פה אמרו בדיוק את אותו דבר. אין טוב בלי רע. אין רע בלי טוב. מישהו חולק על זה???

ניגודים

יש טוב בלי רע אבל הוא לא יהיה שלם צריך לקבל את הטוב ואת הרע בשביל השלמות כמו בסמל הטאו יינג ויאנג ובחלל מהו טוב ומהו רע.

למעלה