האם אין מסעדות מכוכבות מישלן בלאס וגאס ?

הגרגרן

New member
האם אין מסעדות מכוכבות מישלן בלאס וגאס ?

לקראת החופשה הבאה שלנו במערב ארה"ב, עברתי על האתר של מישלן לאיתור מסעדות עם דרוג כוכבים באזורים בהם נטייל.

מצאתי ביונטוויל (המכבסה של תומס קלר ועוד כמה), בנאפה, סן פרנסיסקו וסביבתה, אך משום מה לאס וגאס איננה מופיעה.

מישהו מעודכן בזה ? האם מסעדות שהיו להן כוכבים בוגאס, איבדו אותם, או שהאתר טרם התעדכן בדרוג של 2016, למרות שאנחנו כבר ביוני ?
 

erezavn

New member
כרגע אין.

לא יודע מה היה שנה שעברה או פני כן... גם ב- LA אין מסעדות מישלן. בחוף המערבי רוב מסעדות המישלן הן בסן פרנסיסקו וקצתן באזור סן חוזה. וזהו.
השאר מרוכזות בניו יורק ושיקגו.
 

הגרגרן

New member
במערב, גם במחוז Napa

יש 6 מסעדות מכוכבות, מהן שתיים עם 3 כוכבי מישלן:
  • The French Laundry (תומס קלר)
  • The Restaurant at Meadowood
ו-4 מסעדות של כוכב אחד:
  • Bouchon (תומס קלר)
  • Auberge du Soleil
  • La Toque
  • Terra
 

dts

New member
נכון - מוזר כי יש בווגאס המון שפים מוכרים

בכל זאת כ 40 מיליון תיירים הם פוטנציאל כסף לכל דבר.
מחיטוט לא חסרות מסעדות טובות כולל שפים מכוכבים ומוכרים מאוד.
תעבור על מדרגים אחרים כמו זאגאט.
הכנתי לי רשימה - בעוד שבוע אחכים לאחר החזרה מהעיר.
 

הגרגרן

New member
רשימה עפ"י Zagat כבר יש לי, אבל אשמח להמלצות מנסיון

אכן, מוזר מאוד. יש שם מסעדות של רובושון, גי סבוי, ז'ן ג'ורג', תומס קלר ועוד. אני יודע שלפחות לשתיים מהן היו כוכבים בעבר.

יש שם לא מעט מסעדות עם ציון של 27 ומעלה על האוכל, אבל מכיון שהציון ב-Zagat בנוי די הרבה על "חוכמת ההמונים", אז גם איזה פיצריה או סטקיה יכולים לקבל שם ציון גבוה בגלל VFM, או סתם מחיר נמוך ודי ברור שרוב מי שהולך למסעדות יוקרה, לא ידווח ב-Zagat.
 
המסעדות לא איבדו את הכוכבים

מישלן לא חזרו לוגאס. זה לא שאין שם מסעדות ששוות כוכב. מישלן לא ביקרו בוגאס מאז 2012 אם אני זוכר נכון.

אם השאלה היא המלצות בוגאס, אז יש הרבה.
אם הכוונה היא רק למסעדות שהיו ממושלנות, אז פיקאסו בבילאג'יו (2 כוכבי מישלן שלא נאבדו, אלא לא נסקרו שוב) היא המומלצת מכולן לדעתי. לא מדובר באוכל חדשני, אבל אולי הארוחה הכי טעימה שאכלתי בחיים.

עריכה - הביקור האחרון של מישלן בוגאס היה ב-2008.
השף הוא ג'וליאן סראנו הספרדי.
 

הגרגרן

New member
תודה

באמת חיפשתי המלצות בפורום כאן, אבל לא היו דיווחים עדכניים ולכן הלכתי למישלן וזאגאט.
 
המסעדות הכי מוצלחות בוגאס (המלצות)

לא יושבות על הסטריפ.
לא שאין מסעדות מוצלחות בבתי המלון, אבל אם אתה פודי רציני (ואני יודע שאתה כן) אתה חייב לצאת לעיר.
&nbsp
המלצות בגדר חובה לטעמי:
- Lotus of Siam / Chada Thai - אני כותב את שתיהן ביחד כי מדובר בשתי מסעדות תאילנדיות דיי דומות. לוטוס היא הגרנד-דדי של מסעדות מחוץ לסטריפ. לפני איזה עשרים שנה מבקר של האל איי טיימז כתב שזו המסעדה התאילנדית הכי טובה בארה"ב ומאז היא מלאה ברצף. הוא כנראה צדק. אוכל תאילנדי הוא האהוב עלי וזו המסעדה האהובה עלי בוגאס.
הכל שם מצוין אבל הכי טעים בעיני זה הברווז בקארי אדום וקוניאק. לא לפספס.
צ'אדה תאי היא מסעדה שהקים שף שעבד בלוטוס. כמו הרבה מקרים דומים. מדובר במסעדה פנטסטית גם כן, הרבה יותר קטנה, קצת יותר זולה ומאוד מומלצת.
&nbsp
Raku - המסעדה של השפים בוגאס. כאן יצלמו פרקים את אנתוני בורדיין וכאלה. מסעדה של אוכל יפני שהוא לא סושי. הרבה טופו הום מייד. שיפודים וכו'. לא זולה בכלל (ארוחת טעימות תגיע ל-200 דולר לראש). אבל הטופ של הטופ בוגאס.
&nbsp
Kabuto - הסושיה הכי טובה בוגאס. אם כי גם כאן, אחד הסושי שף עזב השנה ופתח מקום חדש ולא הייתי מאז. זה אולי רמה מתחת לסושיות עילית של החוף המערבי, אבל עולה בהרבה על כל מה שאי פעם טעמתי בארץ.
&nbsp
סטייקים - וגאס היא בירת הסטייקהאווס'ז העולמית. לכל מלון יש סטייקהאוס משלו וכולם יהיו טובים מאוד. בונישיאן/פאלאצו יש אפילו שלושה מצוינים (קאט של וולפגנגפאק, אולי הכי נחשב מכולם. קרנבינו של מריו באטלי האיירון שף. שם יש אפשרות לטעום את הריזרבה, סטייק שמיושן שישה חודשים. ודלמוניקו של אמריל לגאסי, סלב-שף אמריקאי ובעיני אחד הסטייקהאוסים הפשוטים והטעימים בוגאס). גם הSW בווין מומלץ מאוד.
&nbsp
המבורגר - יש מלא המבורגריות גורמה בוגאס. החביבה עלי היא Holstein's בקוסמופוליטן. אם אתה בקטע של אחלה בלוג פוסט, אז וגאס היא אחד המקומות היחידים בעולם שבו אפשר לטעום את שני ההמבורגרים פאסט-פוד הנחשבים בארה"ב - אין & אווט ושייק שאק. עשו אולי מיליון וידואים כאלו ביוטיוב, אבל עוד לא נתקלתי בישראלי שהשווה בין השניים.
&nbsp
עסקיות - אין כמעט בוגאס ואנחנו חובבי דילים. יש עסקית אחת סופר מוצלחת ומשתלמת. Milos בקוסמופוליטן. מדובר במסעדה יוונית שהייתה בארץ במסגרת הראוונד טייבלז. המחיר של העסקית כל הזמן עולה אבל לדעתי כרגע הוא על 25 דולר לשלוש מנות. סופר משתלם במונחי הסטריפ.
&nbsp
חוויות יקרות ואולי משתלמות - בתוך מסעדת הטאפאסים Jaleo של חוזה אנדרס יש מיני-מסעדה נחבאת בשם e. מדובר בחדר עם בר ועשרה מקומות ישיבה. צריך להזמין מראש. האוכל כולו מולוקלרי. מין ניסיון להביא את אל בולי לוגאס. יהיה יקר ומעט מאוד אוכל בכל ביס, אבל חווייתי.
&nbsp
אם תגיד לי באיזה מלון וכמה זמן אתם נמצאים, אוכל לתת המלצות ספציפיות כי כל מלון זה עיר שלמה ומכיל הרבה מסעדות.
 

הגרגרן

New member
נהדר ! תודה !

לא יכולתי לבקש תגובה יותר מושקעת מזה.
Lotus of Siam היתה ברשימה שלי. האחרות - לא.
הענין מחייב בדיקת תפריטים.
אנחנו נהיה 3 ימים מלאים ב-Marriott Grand Chateau, אבל אנחנו נהיה עם רכב שכור, כך שאיני רואה בעיה להגיע לכל מקום.
 
אם אתם צריכים חוות דעת על המקומות שכן ברשימה

אני יכול לעזור אני משער.
&nbsp
לגבי הממושלנות גם תזכור שמחוץ לוגאס יש dress code יותר קפדני (בפרנץ' לונדרי למשל, אם במקרה השגת מקום, אתה תהיה חייב ז'קט וכנראה עניבה). אנחנו היינו באטלייה קרן בסן פרנסיסקו (2 כוכבים) בארוחה מאוד מעניינת אבל עם קצת אובר יצירתיות.
 

הגרגרן

New member
Dress Code

תודה על תגובתך.
Dress Code פורמלי איננו מפריע לי ואני אפילו מורגל בזה. עם זאת בשנים האחרונות כבר מרבית המסעדות הממושלנות, לפחות בארה"ב, עדין דורשות ז'קט, אך ויתרו על העניבה. בלאס וגאס כבר ראיתי מסעדות שבהן גם הג'קט הפך להמלצה ולא לדרישה. אפילו בפיקסו:
Ladies, dressy and elegant. Gentlemen, jackets are recommended but not required. Shorts, sports apparel and open shoes are not permitted.

אני נזכר בתקופה שבה לבוש פורמלי כלל חליפה של 3 חלקים תואמים + עניבה...
 
למעלה