האם אינשטיין האמין באלהים ?

spinoza

New member
האם אינשטיין האמין באלהים ?../images/Emo62.gif

אז חיפשתי באינטרנט... והרי התשובות: כן ולא - כן באלהים הקוסמי- ולא באלהים השומע לתפילות, ומחולל ניסים. ועוד ציטטות, ועוד על האתר הזה שמסביר למה אנשים מעדיפים להגן על התפיסות שלהם ולא לחשוב מחדש. שפינ´
נ.ב. כדי להקל על קריאת האנגלית ניתן להעזר בביבילון.

spinoza

New member
Come On

עד שטרחתי בערב שבת, ועשיתי את החיפוש הזה, אולי לפחות תגיבו.

spinoza

New member
../images/Emo32.gif מה הרייטינג של הפורום ?

כלומר כמה אנשים קוראים את הפורום באופן פאסיבי ? בקתגוריות "אנשים וחברה" אנחנו מאוד קרובים לפורום "דתיים", אז בטח הם מציצים מדי פעם. איך נדע ?

קראתי בעבר

כמה מהדברים האלו וכאלו ובעברית, אז לקרוא שוב באנגלית ועוד מול המסך.... >אתאיסט יעריך יותר מאמרים בעברית<

spinoza

New member
תירגום חלקי

ר´ הרברט גולדשטיין (ניו-יורק) שלח לאינשטיין מברק בן ארבע מילים : "האם אתה מאמין באלהים ?" "אני מאמין באלהי שפינוזה ,המגלה עצמו בסדר ההרמוני של כל מה שקיים", הוא השיב, "לא באל שמעסיק עצמו בגורל ובמעשיהם של האנשים" בפולמוס עם הקרדינל או´קונול מבוסטון ענה: "מנקודת מבטו של כומר, אני כמובן תמיד הייתי אתאיסט, תמיד חזרתי ואמרתי שלדעתי הרעיון של אל אישי (personal God) הוא ילדותי. אתה יכול לקרוא לי אגנוסטי, למרות שאני לא שותף למתקפה הצולבת של אתאיסטים המתלהמים בעיקר תוך כדי שחרור מכאיב מכבלי הדת שהוכנסה בהם על-ידי אינדוקטורינאציה בצעירתם. אני מעדיף ענווה לנוכח החולשה של השכל האנושי להבין את הטבע ואת וקיומנו אנו." למי שמעדיף את המקור: ...."From the viewpoint of a Jesuit priest I am, of course, and have always been an atheist.... I have repeatedly said that in my opinion the idea of a personal God is a childlike one. You may call me an agnostic, but I do not share the crusading spirit of the professional atheist whose fervor is mostly due to a painful act of liberation from the fetters of religious indoctrination received in youth. I prefer an attitude of humility corresponding to the weakness of our intellectual understanding of nature and of our being." >> שימו לב שהוא השתמש במילה אינדוקטורינציה >> בנתיים מצאתי עוד מאמרים יותר בהירים ואמינים, אך לא הלאה אתכם << שפינ´ >> שפינ´ מנסה כוחו בתרגום <<

למעלה