האם אי הודעה על המשך שכירות לפי האופציה. מבטלת את החוזה

2006yosef

New member
האם אי הודעה על המשך שכירות לפי האופציה. מבטלת את החוזה

בעל הדירה לא מוכן לקחת ממני את הצקים שהכנתי והוא דורש לעשות חוזה חדש עם תשלומים יותר גבוהים.
לטעמי זה ניסיון סחיטה.
דעתכם?
 
תלוי.אם היה לך דדליין שעד אותו תאריך היית צריך לפי

החוזה להודיע על מימוש אופצית הארכת החוזה ולא עשית כן הרי שלהבנתי האופציה התמססה.
במקרה כזה אין הפרת חוזה על ידי המשכיר.
עם זאת נסה לדבר איתו שוב.כל משכיר יעדיף פחות כאב ראש ויבחר להמשיך להשכיר לשוכר קיים (כמובן אם הוא מרוצה ממנו)מאשר להסתכן עם דייר חדש ויתכן להפסיד ימי שכירות בגין תקופת מעבר בין שוכר לשוכר.
לכן לו מדובר בפשלה שלך כביכול שלא הודעת על רצונך למימוש האופציה של הארכת החוזה אז במידה ואתה רוצה להישאר בדירה נסה להתפשר עם המשכיר על סכום ביניים בין המחיר שאתה משלם כעת למחיר שדורש המשכיר.
במידה ומדובר בפשלה של המשכיר אז תתעקש להמשיך לגור ולשלם את המחיר שהוסכם.
שים לב אתה צריך לבדוק מה נאמר בדיוק בסעיף האופציה בחוזה שלך.
לעיתים מצויין בו על אופציה להארכת חוזה אבל במחיר אחר או שונה.
 

קלייטון.ש

Well-known member
חוק השכירות והשאילה עוסק בסוגיה במפורש

סעיף 25 י"ב
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p222k1_001.htm#Seif49

הארכת תקופת השכירות (תיקון מס' 1) תשע"ז-2017
25יב. (א) המשכיר יודיע לשוכר, זמן סביר לפני תום תקופת השכירות לפי חוזה השכירות למגורים, אם ברצונו להאריך את תקופת השכירות ובאילו תנאים.
(ב) היתה למשכיר ברירה להארכת תקופת השכירות לפי חוזה השכירות למגורים, יודיע לשוכר, לא יאוחר מ-90 ימים לפני תום תקופת השכירות, אם ברצונו לקיים את הברירה, ורשאי המשכיר לקיים את הברירה רק אם נקבעו בחוזה, מראש, תנאים לעניין תקופת ההארכה, ובכפוף לאותם תנאים.
(ג) היתה לשוכר ברירה להארכת תקופת השכירות לפי חוזה השכירות למגורים, יודיע למשכיר, לא יאוחר מ-60 ימים לפני תום תקופת השכירות, אם ברצונו לקיים את הברירה.

במקרה שלך מכיון שאתה רצית לממש את האופציה, לפי החוק היה עליך להודיע לפחות 60 יום לפני תום החוזה.
אולם במקרה שלך מסתבר שגם המשכיר רוצה לממש את האופציה, שהרי הוא מעונין להמשיך להשכיר לך. לכן הוא היה צריך להודיע לפחות 90 יום קודם.
שהרי אם הוא לא מעונין לממש את האופציה, ואתה לא הודעת 60 יום קודם, היה אמור להודיע לך שהחוזה הסתיים ואתה מתבקש לפנות כי הוא לא רוצה להשכיר לך יותר.
שורה תחתונה לדעתי מאחר והוא מוכן להמשיך להשכיר לך, עליו להשכיר לך לפי סעיף האופציה בחוזה. אם הוא מגדיר המשך שכירות באותו שכ"ד, עליו לכבד אותו.
 

2006yosef

New member
ראשית תודה על התשובה המדוייקת.

גם הרצון שלו להסכם חדש להמשך השכירות מראה בעליל שכל רצונו לקבל כספים מעבר למסוכם.
הסיבה שלו לסיום החוזה באה בגלל פטירת אימו. דבר שיביא בהכרך לתשלום מוגדל של הארנונה. בעוד שבחוזה נכתב שתשלום הארנונה חלה עליו בלבד לאורך כל תקופת השכירות והאופציה לשנתיים נוספות.
התוספת היחידה לסכום חלה רק על השנה השניה לאופציה והיא 5%.
לטעמי כל שופט שישמע על הבקשה לתוספת יחליט שיש כאן סוג של "אושר שלא במשפט"
 

Nemesis001

New member
לדעתי הפרשנות שלך לא סבירה

אם אתה מתייחס לסעיף ב':

"היתה למשכיר ברירה להארכת תקופת השכירות לפי חוזה השכירות למגורים, יודיע לשוכר, לא יאוחר מ-90 ימים לפני תום תקופת השכירות, אם ברצונו לקיים את הברירה, ורשאי המשכיר לקיים את הברירה רק אם נקבעו בחוזה, מראש, תנאים לעניין תקופת ההארכה, ובכפוף לאותם תנאים."

הרי לפי הדברים שנאמרו לא ניתנה למשכיר האופציה להאריך את חוזה השכירות, אלא האופציה ניתנה לשוכר בלבד. כדי שסעיף זה יהיה תקף הרי רשום במפורש שאם היתה למשכיר ברירה להארכת תקופת השכירות - והרי לא כך הדבר. היתה לשוכר הברירה להאריך את תקופת השכירות ולא למשכיר.

ולפיכך משלא פעל השוכר לפי החוק, אנחנו נופלים לסעיף א' בלבד: "המשכיר יודיע לשוכר, זמן סביר לפני תום תקופת השכירות לפי חוזה השכירות למגורים, אם ברצונו להאריך את תקופת השכירות ובאילו תנאים.".

לפיכך המשכיר רשאי להודיע לשוכר באילו תנאים הוא מוכן להאריך את תקופת השכירות.
 
למעלה