האם אי פעם בוצעו על ידי התזמורת הפיל'

הקיזומ

New member
האם אי פעם בוצעו על ידי התזמורת הפיל'

הסימפוניות השישית והתשיעית של בטהובן? אם כן, מה היא התכיפות שבה מבוצעות היצירות הללו?

amitmis

New member
בעניין התשיעית...

אני יודע שהתשיעית מאוד גדולה מבחינת אורכסטרה, כלומר, אם אני לא טועה, ישנם 200 איש על הבמה! מקהלה, תזמורת, הכל! קשה מאוד לביצוע, הן מבחינה תקציבית, והן מבחינת מקום באולם ובבמה, לדעתי.

Petrus

New member
אין צורך להגזים

בשביל כל סימפוניה של מאהלר עם מקהלה צריך כוחות הרבה יותר גדולים.

amitmis

New member
לא ידעתי...

אני פשוט זוכר שכף אמרו לי בשיעורי מוסיקה...

amitmis

New member
לא ידעתי...

אני פשוט זוכר שכף אמרו לי בשיעורי מוסיקה...

L m a o

New member
כן, אבל בשביל עוד 400 סימפוניות אחרות לא צריך

הכל יחסי..

התשיעית

בוצעה בשנה שעברה וגם לפני שנתיים. לגבי השישית - נדמה לי שכבר זמן רב שלא נוגנה.

הקיזומ

New member
תודה! אני מקווה שיהיה להם

מספיק מקום על הבמה השנה, ממון ורצון כדי להפתיע העונה. (למרות שהסימפ' החמישית מתוכננת השנה)

Petrus

New member
אם אתה רוצה לשמוע את התשיעית

היא תבוצע בסוף העונה עם הסימפונית ראשון לציון בניצוח דני אטינגר.

הקיזומ

New member
שתי שאלות ../images/Emo26.gif

איפה עדיף לשמוע את הסימפוניה - בהיכל התרבות בראשל"צ או במשכן לאומנויות הבמה בת"א? בעצם רק שאלה אחת

jonbaum

New member
נכון

ולעומת זאת האקוסטיקה באולם בראשון לציון היא דווקא מצויינת (שרתי שם פעם את ה"תחיה" של מאהלר).

Petrus

New member
אפילו לא דווקא

זה באמת אולם נהדר, חדש, מושקע, אסתטי ונעים, וגם לא משנה איפה יושבים רואים ושומעים מצויין. (אפילו במרפסת העליונה, אבל צריך להזהר לא לקבל שם ורטיגו מהגובה)

jonbaum

New member
אני בעצמי שרתי את התשיעית עם הפילהרמונית

זה היה ב-1 בינואר 2000, עם גארי ברטיני. זה היה במסגרת ביקור בארץ עם המקהלה שלי מיפן. את השישית שמעתי איתם פעם אחת, עם המנצח קורט זנדרלינג (היה ביצוע נפלא). אבל זה היה לפני די הרבה שנים, מתישהו בתחילת שנות ה-90 אם אני לא טועה.

ואני שרתי את התשיעית עם הפילהרמונית

בשנה שעברה. אחת היצירות המעצבנות ביותר לשירה (לכל הקולות, נדמה לי, וגם לסולנים).

jonbaum

New member
ללא ספק

לגברים החלק הכי מעצבן הוא הקטע האמצעי: Seid Umschlungen Millionen, ולעומת זאת הקטע הכי מעצבן לנשים (וגם לקהל) הוא הקטע לקראת הסוף בו הסופרניות צורחות Ueber Sternen Muss er wohnen

KaiserDino

New member
נצל"ש - סימפוניות ברהאמס בישראל ?

זה משהו שהייתי מאוד מעוניין ללכת אליו . שנה שעברה ניגנו את הסימפוניות שלו לרגל 70 שנה לפילהרמונית ? בכלל , רציתי לדעת את מי אפשר לשאול לגבי הופעות של מלחינים או מבצעים ספציפיים .. כי אני חובב מתחיל יחסית , ואיך לומר - am quite overwhelmed במידה מסויימת ממבחר היצירות , סוגיהם וכו' . אני פשוט חושב שיהיה יותר נחמד בשביל מישהו כמוני ללכת לקונצרט כשהחלקים של היצירה מוכרים לי . כי לוקח זמן ( במיוחד למישהו שלא בעל הכשרה מוזיקאית ) להבין מה קורה , יחסי כוחות , התפתחות עלילה וכו' . בכל מקרה , אם היו אומרים לי שיש סימפוניה של בטהובן או ברהאמס הייתי ממש מעוניין ללכת . במיוחד 3, 7 לבטהובן ( אמרתם ש 9 לא מנגנים יותר מידי , בגלל זה ) 1 ו 4 לברהאמס .

למעלה