האם אכן יש באגוזים נחושת וזה לא מומלץ לפידידי

אמא120

New member
האם אכן יש באגוזים נחושת וזה לא מומלץ לפידידי

לפני מס' חודשים התייעצתי עם אחד מרופאי DAN וזה טען כי כדאי להוריד מתפריטו של בני אגוזים בגלל ריכוז הנחושת שיש בהם, וזאת היות ולבני שבספקטרום יש עודף נחושת (בהסתמך על בדיקות דם), מאז התחלנו בדיאטה מאד מגבילה , אולם ככל שאני רואה חומר על דיאטות אני רואה בכולן שאגוזים מותרים ולא שמעתי את הטענה שבאגוזים יש עודף נחושת. מה דעתכם בני מאד אוהב אגוזים ופקאנים מסוכרים - אני שוקלת להחזירם לתפריט. מישהו בכלל נתקל בטענה הזאת שאגוזים + המון נחושת

razgalili

New member
כן, באגוזים אכן יש הרבה נחושת

זו לא הפעם הראשונה שאנו נתקלים בטענה, והיא טענה נכונה. הייתי שוקל ברצינות להאזין לרופא.

אגוזים מכילים נחושת רבה, וחשוב היחס ביניהם

היי, אכן אגוזים רבים מכילים נחושת, אבל הם מכילים הרבה מינראלים חשובים, כמו מגנזיום, אבץ קלציום ועוד. חשוב להסתכל על היחס שבין אבץ ונחושת ברכיבי המוצר. לדוגמא אגוזי ברזיל- 133 גרם, שהם בערך כוס, מכילים הרבה סלניום (אם כי מחקר עדכני הראה שהרבה פחות בפועל, כי זה תלוי בקרקע שעליה שתול העץ) והרבה מגנזיום, כ-500 מ"ג, ואבץ 5.4 שזה לא הרבה עם נחושת 2.3 מ"ג שזה אכן גבוה ודורש תיסוף אבץ לאיזון. גרגירי חומוס מבושלים, להשואה, מכילים רק 78 מ"ג מגנזיום ואבץ הוא 2.5 מ"ג אבל נחושת היא רק 0.6 מ"ג שזה יותר טוב מבחינת היחס שבין האבץ לנחושת. קשיו לדוגמא מכיל פחות מגנזיום אבל היחס שבין הנחושת לאבץ הוא בעייתי ועומד על 3 מ"ג נחושת (שזה 152% מעל הקצובה היומית) ואבץ 7.7 מ"ג שזה חצי מהקצובה היומית. האגוזים הקטנים, ההייזלנאט הרבה פחות מומלצים כי יש בהם מעט מאד אבץ ויחסית הרבה נחושת לעומתו. גם אגוזי מקדמיה היקרים עם יחס של נחושת גבוהה כמעט כמו האבץ. בפקאנים ופיסטוקים המצב קצת יותר טוב, אבל עדיין נחושת מעל מיליגרם ל100 גרם, שזה מעל הקצובה היומית המומלצת, בייחוד למי שיש תוצאות של מחסור באבץ. לגבי אגוזים ופקאנים מסוכרים, מומלץ מאד שלא לתת אותם כי זה אגוז קלוי שחומצות השומן הטובות שבתוכו רובן מתחמצנות בקלייה ותוספת הסוכר מיותרת לגמרי, מה עוד שרבים מהמוצרים האלה נשמרים בתנאים לא טובים ומתמלאים עובשים שונים וזה שילוב רע. אם כן אגוזים, אז חשוב תיסוף אבץ ולתת אותם חיים ולא מסוכרים.

אמא120

New member
תלמה תודה על ההסבר המפורט!

אני כנראה אוותר על אגוזים, האם גם אתם ויתרתם או שמידי פעם כמויות קטנות מאד - 2-3 פקאנים בשבוע נשמע לכם אפשרי? האם הסכנה בעודף נחושת היא רק העובדה שהיא באה על חשבון האבץ, או שיש עוד דברים שצריך לדעת?

למעלה