האם אלוהים?

האם אלוהים?

שאלה קטנה לי. האם אתם מאמינים שאלוהים הוא טוב? אם התשובה היא חיובית, אבקש מכם לענות על עוד כמה דברים: א) מה הוא "טוב" בעצם? ב) מהו, או מיהו, אדם טוב? ג) במה מתבטא טובו של אלוהים?

הכל לטובה ../images/Emo13.gif

אני אישית מאמין שהאלוהות טובה ההגדרה שלי לאדם טוב היא אדם שעושה יותר לאחרים מאשר לעצמו שדרך חייו מושתתת על המשפט "ואהבת לרעך כמוך" מישהו שנאבק באנוכיות שבעצמו, ודואג לאחרים לפני שהוא דואג לעצמו אף אחד לא מושלם, אבל טוב שיש אידיאל שמשתדלים לחיות על פיו טובו של אלוהים מתבטא בחסד שהוא מעניק לנו מעצם חיינו, מכל קשת בענן, כל פרח וכל טיפת גשם מהחופש לבחור, ליצור עולמות שלמים, ולגלות שהכל אחד ואהבה הכל שוב, עניין של אמונה ואין לי הוכחות אבל מצד שני - מי צריך כאלו? :) רק טוב ושמחה אוהב ינון

arifell

New member
אני לא מאמין שאלוהים הוא טוב

אני לא מאמין שאלוהים הוא רע. אבל אני מאמין שאלוהים. הסיבה שאני לא מאמין שאלוהים הוא טוב ושאני לא מאמין שהוא רע, היא משום שאלה הם תכונות אנושיות, ואני מאמין שאלוהים הוא מעבר לכל זה... כמובן, יכול להיות שאתבדה, אבל לא סביר...

L e s t a t

New member
אתה שואל ספיציפית על אלוהים?

או שאתה מדבר על העניין בצורה פתוחה, כלומר לדתות שונות ולא רק מונותאיסטיות?

האמת,

המחשבה שעברה לי בראש היא לגבי אותו אלוהים ש- Acetroubleshooter מציג, כך שבגדול מדובר ב"אלוהים" המונותאיסטי. אך אשמח לקרוא גם על גישת הדתות הלא מונותאיסטיות לתפיסתן את "אהבת" אליהן.

למעלה