האם אם חד הורית (לאחר גירושין)

א ו ר1

New member
האם אם חד הורית (לאחר גירושין)

מקבלת השתתפות בשכ"ד מן המדינה? גם אם היא עובדת? מישהו אמר לי את זה היום ורציתי לברר אם זה נכון.

כעיקרון זה נכון, בדיוק כמו חד-

הורית לא גרושה. רק לגבי הסכום אני לא בטוחה, עם כל הצמצומים שהיו לאחרונה בקיצבאות. ממליצה לך לצלצ לנעמ"ת.

גם אני אשמח לדעת

איפה ואיך בדיוק מבררים את התנאים לזכאות לדיור מהמדינה - השתתפות בשכ"ד וכו´.

המספרים מלפני המון זמן, אבל...

זה ייתן לך מושג. הבטחת ההכנסה הייתה על סכום של 1750 בערך. משכורת של 1000 ש"ח לא הורידה אפילו שקל מהקיצבה. הצלחתי להבין, שאם ארוויח 4,500 ש"ח בחודש, עדיין אהיה זכאית ל- 90 ש"ח ולכל ההטבות. השלמת הכנסה מאפשרת לך לחיות על הכנסה גבוהה יותר מאשר הבטחת הכנסה. לכי על זה!!!

העקשנית

New member
נאווה-אז מה עם ה......./images/Emo35.gif

עבודה החדשה? התקבלת? נו ניוז-גוד ניוז? נו כבר-רוצה לשמוע שכןןןןןןןןןןן!!!

העקשנית

New member
ואו-שיהיה בהצלחה!../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif

נחזיק לך אצבעות! ומה שצריך לקרות-יקרה! לכן-אל תתרגשי. תהיי cool
|בהצלחהו

tal292

New member
תשובה להשתתפות בשכר דירה

בתור אם -חד הורית, אכן המדינה עוזרת במימון שכר-דירה. העניין של כמה את תקבלי תלוי - בכמה את מרוויחה למחייתך. זאת אומרת, ככל שאת מרויחה סכום גבוה יותר , את בעצם תקבלי פחות כסף לסיוע בשכר הדירה. שיהיה בהצלחה-טל.

העקשנית

New member
אחד התנאים המגבילים -שלא היתה לך

דירה בזמן הנישואין, או שלא הייתה רשומה על שמך דירה, ואם כן-אז שהיא נמכרה ללא תמורה-או שהגרוש שלך קיבל את חלקך או שאולי מישהו אחר-לא ממש מתמצאת,או שכל הכסף הלך, אבל-זהו תנאי מגביל לאמהות חד הוריות גרושות-שבד"כ חיו בדירה עם הבעל והילדים. מי שלא היתה לו דירה מעולם-זכאי באופן אוטומטי, ונדמה לי שזה לא תלוי בגובה הכנסה-לא בטוחה. תנאי נוסף שמתקשר הוא-שלא ניצלת את הזכאות שלך כשנישאת למשכנתא מהמדינה. בכל מקרה-אם הייתה לך דירה, או הייתה רשומה על שמך ואת רוצה בכל זאת לנסות-כדאי לך להעזר מראש-לא רק להתייעץ-בעורכת דין שמבינה בנושא הזה, כי אחרת-תגישי בקשות, תקבלי דחייה, תנסי לערער אם יהיה לך כוח, אולי תכנסי לוועדת חריגים-ואם יהיה לך מזל-אז גם תקבלי סיוע-או שעד אז-החוקים ישתנו לרעה-מי יודע?. מאחת-שלא ביקשה ולא מקבלת שום סיוע מהמדינה. כי "לא מגיע לי"-מבינים? ארץ אוכלת יושביה!

העקשנית

New member
ועוד דבר-לניצת שושן יש נסיון וידע|ה

לכן את יכולה לנסות לפנות אליה ולבקש שתענה לך כאן בפורום. בהצלחה!

מוכנה לעזור לכל מי שרוצה לבדוק

מה הזכויות שלה. ואם חד הורית שעובדת זכאית במידה והשכר שלה נמוך ועוד אי אלו משתנים. אין זה קל לקבל את הזכאות וצריך להלחם עליה. אם תפני אלי במסרים האישיים אשמח לתת לך את כל המידע הדרוש.

דבורי

New member
מישהי יודעת את נוסחת החישוב למעונות

מה ההנחה שאם חד-הורית מקבלת במעונות? הסבירו לי פעם שזו נוסחה מסובכת , הברוטו חלקי שניים חלקי מס´ נפשות או משהו כזה.

דבורי

אני כבר לא זוכרת אבל הנוסחה לא כזו מסובכת (אם אני הצלחתי ,כל אחד יכול
). אבל אם תתקשרי לכל מנהלת מעון היא תעשה עבורך את החשבון אם תבקשי יפה.

למעלה