האם אנדרואיד מתאים לי?

mmmikush

New member
האם אנדרואיד מתאים לי?

שלום, אני מתלבטת אם לקנות טלפון מבוסס אנדרואיד או לא (ואם כן, איזה). אלו הדרישות שלי: איכות שיחה טובה - חשוב מאד (הטלפון ישמש בעיקר לשיחות). נוחות בשליחת/קריאת SMS בעברית, כולל ספרות שמשולבות בהודעה וצריכות להגיע (ולהקרא) באופן תקין סנכרון נוח עם היומן של האאוטלוק - אפשרי דרך סנכרון ליומן של GMAIL, עדיף שלא אבל אם אין ברירה, זה מה שיהיה. אגב, האם ניתן לסנכרן ליוצן של GMAIL כשהמחשב לא מחובר לרשת? WIFI יכולת קריאת עברית טובה - גם של אנשי קשר והודעות, גם של הערכים ביומן וגם של מסמכים מצורפים למיילים (בעיקר וורד). לא נדרשת עריכה אלא קריאה. מצלמה סבירה מכשיר עמיד למדי (נופל לי מדי פעם) נוחות שימוש. אני נוסעת לאמסטרדם בעוד שבועיים ושוקלת אולי לקנות שם מכשיר (ולקבל החזר מס), כך שאשמח לשמוע המלצות ולהתחיל לעשות סקרי שוק. רוב תודות לעונים

SoftMachine

New member
יתרונות וחסרונות אנדרויד בשבילך

איכות שיחה - למכשיר האנדרויד Nexus קיימים שני מיקרופים כאשר תפקידו של האחד לסנן קולות רקע שמפריעים לשיחה. לפי מה שהבנתי הטריק הזה עובד מעולה. גם במכשיר HTC Dream איכות השיחה טובה. SMS - הסמסים באנדרואיד ובכלל השליטה בו פשוטה מהירה ונוחה, אבל אם האנדרויד נקנה בחו"ל אז גם כאשר מתקינים את כל העידכונים האפשריים בכדי לשלוט במכשיר בעברית זה לא יוצא מושלם. מספרים לפעמים הפוכים, גם שהאימייל בעיברית קריא, הכותרות ברשימה מופיעות הפוך ועוד כמה באגים קטנים שהופכים את החוויה לעיברית ללא מושלמת. מכשיר עמיד! - האנדרויד ברשותי עמיד ביותר (HTC - Dream) אני מחזיק בו שנה ולי יוצא להפיל את המכשיר נפילות אכזריות לא מעטות, נראה הוא שרד את כולם בכבוד רב. מצלמה סבירה בלבד, לא יותר. וגם תלוי במכשיר ספציפי. המכשירים החדשים כמו נקסוס מצוידים במצלמות טובות יותר, אך לא בהרבה. סנכרון עם ג'ימייל - מתפקד מושלם, אין צורך שהמחשב יהיה מחובר לרשת הרי הסנכרון מתבצע דרך הרשת שהפלאפון מחובר אליו מהענן כמובן. כמו כן ניתן לקרוא בקלות יחסית טקסט של קבצים מצורפים למייל. כמו כן ניתן לסנכרן גם תיבות דואר אחרות עם המכשיר מרוב השירותים המוכרים (תלוי האם שרת הדואל שלך באאוטלוק נמצא ביניהם) מערכת ההפעלה של אנדרויד היא נוחה וכיפית למדי לדעתי.. באופן כללי אני לא בטוח שהמערכת מתאימה לך, בעיקר בשל הכשלים שקיימים כרגע עם העיברית במכשיר, שכמו שאמרתי, היא סבירה בהחלט, אך לא תספק את מי שמעוניין שהעיברית במכשיר תתפקד כמו שעון שוויצרי. אני לא יודע לגבי המכשירים שמשווקים החברות הסלולריות בארצנו, אולי העיברית שהם מספקים טובה יותר, אך לפי מה שאני יודע אינם מספקים עדיין את הנקסוס שהוא המכשיר המומלץ ביותר למיטב ידיעתי.

מהנדסת

New member
היום החזרתי את המיילסטון לסלקום באנחת רווחה

ממה שהיה לי אנדרואיד לא מסתנכרן עם אאוטלוק נקודה. אלא אם יש לך אקסצ'ינג' וגם אז מה שמסתנכרן זה רק היומן את האנשי קשר צריך להעביר במפרד ונוטס בכלל אין. המצלמה של המיילסטון היתה על הפנים. שום מכשיר לא עמיד. הזכוכית די רגישה (אבל כולם כאילה). המיילסטון שלי לא היה אמין. פספס לי חצי מהשיחות למרות שגללתי כמו שצריך - ואין לי בעיה עם מסכי מגע - אני עובדת כבר 6 שנים עם אייפק. מהניסיון שלי הדבר היחיד שמסתנכרן טוב אפילו מעולה עם מיקרוסופט זה מיקרוסופט. כלומר אם חשובה לך האמינות של היומן של אנשי קשר ואת לא רוצה להיות חשופה לרשת, קני מכשיר שעובדד על בסיס מערכת הפעלה חלונות מובייל. זו תוכנה ותיקה מבוססת ויציבה עם עברית מבוססת ויציבה בלי הפתעות אמינה מאד, וכמובן שהולכת מצויין עם האאוטלוק. אם חשובים לך פיצ'רים כמו צביטה כפולה וכו' אז תצטרכי לעזוב את האאוטלוק ולהתפשר על דברים אחרים. אני מצאתי שעבורי טלפון הוא מכשיר עבודה ולא משחקים - לי חשו בביותר שהמכשיר יהיה אמין ב- 100% יתפקד בלי שום פאקים ויתן לי את ה- PC שלי לידי כל הזמן ואת זה נותנת רק חלונות. אני משתמשת באייפק, אבל יש עוד הרב המכשירים שמשתמשים בחלונות מובייל ועכשיון עם התחרות בין אנדרואיד לבין אפל המחירים של המכשירים הללו יורדים מאד.

mmmikush

New member
תודה על התגובות

האמת שקיוויתי לשמוע תגובות שדווקא יהללו את המיילסטון, אבל חשוב מאד (!!) לשמוע דווקא תגובות שליליות. אחרי מה שכתבתם לי, נראה לי שבשלב זה אני ארד מהעניין, ואו שאמשיך לחכות או שארכוש דווקא נוקיה E72.

D r a m b u i e

New member
אני עם המיילסטון ומרוצה מאוד

היו לי לפניו אייפון ואי - 71 מהעבודה. על האי 71עדיף שלא להרחיב את הדיבור. למרות השם הטוב של נוקיה (שנובע אולי מדגמים מוצלחים אי שם ב-2001), המכשיר היה מלא באגים, נתקע, תקוע, מפשל, טועה, מקלקל וכל זאת בלי להזכיר שהחנות של נוקיה היא בדיחה גרועה. חינם אין שם כמעט כלום, מה שעולה כסף עולה סכומים הזויים. לגבי המיילסטון. יש בו באגים פה ושם, אני לא אומר שלא. המצלמה קצת איטית, לפעמים הוא עושה בעיות בחיפוש אנשי הקשר ועוד באג פה, באג שם. זה לא סוף העולם, צריך לזכור שמדובר בסמרטפון, לא באריקסון סגור משנות התשעים. מה שכן, המערכת מלאה אופציות, אפשר לעשות כמעט כל מה שאתה רוצה עם הטלפון. הסינכרון עם אקסצ'יינג' ועם ג'ימייל קרוב למושלם (עם ג'ימייל הוא למעשה מושלם). החנות של האנדרויד מדהימה (המרקט). מלאה כל טוב, ולדעתי זה רק עניין של זמן עד שתתקרב מאוד לאפ סטור המעולה של האייפון. אז מה יותר טוב המיילסטון או האייפון? זו שאלה טובה. האייפון מושלם במה שהוא עושה. מצד שני יש בו המון דברים מבאסים, החובה להעביר קבצים דרך האייטיונס מעצבנת מאוד ומרחב התמרון בו לא גדול. מצד שני המיילסטון, צעיר, יש בו באגים, אבל כשמתרגלים למערכת הוא פשוט מקסים. אני נהנה מאוד מהטלפון שלי, גולש במהירויות אדירות, מסונכרן כל הזמן עם המייל, נהנה ממסך ענק ונוח וממגוון אפליקציות שעונות כמעט על כל דבר (ועוד לא ענינו על הווידג'טים). בקיצור, נכון להיום המיילסטון הוא לדעתי מהמכשירים הטובים ביותר שנמכרים בישראל, אבל זה באמת עניין של טעם.

mmmikush

New member
שמחה לשמוע - ואיך אתה מסתדר עם העברית?

האם אתה מכיר את הבעיות שהמהנדסת כתבה עליהו?

DToNAToR

New member
למיטב הבנתי

בגרסה שמוכרת סלקום יש עיברית מלאה ללא באגים וללא התעסקויות. בנוסף, הגרסה שלהם גם זמינה להורדה חופשית מהאינטרנט (בצורה חוקית), כך שגם אם תיקני את המכשיר בחו"ל ולא תירצי להתעסק איתו, עדיין אפשר ללכת לחנות פרטית ולבקש שיתקינו לך את הגרסה של סלקום.

D r a m b u i e

New member
דטנייטור צודק במאה אחוז

העברית בגירסה של סלקום היא בסדר גמור, לא מורגשת שום בעיה. אני עובד המון עם מיילים (אני בעל עסק פרטי), ושולח למעלה מאלף סמסים בחודש ואין שום בעיה. הבעיות היחידות, אמרתי, הן באגים פה ושם באנדרויד ואולי במחשבה שנייה העובדה שהטלפון קצת מתחמם (מה שנפתר מצויין על ידי אוזניה). אבל מבחינת העברית את יכולה להיות רגועה, עברית פועלת באופן חלק וטוב.

kenderkin

New member
אפשר קישור?

אני לא מוצא את העברי באתר של סלקום ואני די בטוח שאני לא זקוק לשירותי חנות בשביל להתקין תוכנה... חן-חן.

RubinK1

New member
לפני שאתה מחליט לקנות סמסונג גלקסי Si9000

שלום ידידי, האם כבר רכשת טלפון מבוסס אנדרואיד? אם רכשת, אשמח לשמוע במה בחרת ואת חוות דעתך. בכל אופן, אם עדיין לא רכשת, הרשה לי לשתף אותך מנסיוני כדי שתמנע מעוגמת נפש אפשרית. שים לב! לפני שאתה מחליט לקנות סמסונג גלקסי Si9000 יש לי את הטלפון סמסונג גלקסי כבר חודש. הוא באמת טלפון טוב, מסך מעולה(!), ההקלדה וודאית ונטולת טעויות הקלדה (בהשוואה לדזייר), הוא זריז כמו שד, וקל משקל אבל... בגלל 3 הליקויים שבו המפורטים מטה (שמשום מה אף משווק לא יספר לך) אני צריך להחליף אותו (ובלב כבד מאוד): 1. בהערות שלצד איש הקשר הגבילו את הטקסט שאפשר להכניס לכ- 200 מילים בלבד (1,000 תווים בדיוק)!!! זה אומר שלא נוכל לרשום את כל המידע שנרצה על כל איש. לדוגמא: תמצית סיכום שיחות טלפון ו/או פגישות, מחירונים, שעות פתיחת העסק, פרטים מיוחדים ועוד. 2. אם לא די בפאשלה הנ"ל, אם כתבת לדוגמא 20-30 שורות קצרות, וברצונך להגיע לנקודה מסוימת בטקסט שכתבת לצורך עריכה/תיקון, המסך קופץ לסוף או לתחילת הטקס בכל פעם מחדש כאשר תנסה להגיע לנקודה מסוימת בקטע טקס, והוא יאפשר גישה לאחר שהתיש אותך "מעט". גילתי כי תופעות אלו קיימות גם בהערות שבאירוע בלוח השנה וגם בישום "פתקים"- כשרוצים לכתוב איזשהו תזכיר או כל טקסט ארוך אחר (ב"פתקים" הטקסט מוגבל לכ-300 מילים, 1,500 תווים בדיוק). 3. תוכנת הסנכרון הייעודית הנקראת "קיס" של סמסונג לא פועלת כראוי: א. התוכנה "כבדה" מאוד ובקושי זזה (ויש לי מחשב חזק). ב. בניסיון סנכרון, התוכנה לא סנכרנה את כל המידע באנשי הקשר. ג. השדה בו מוצג תוכן ההערות של איש הקשר יכול להציג שורה אחת בלבד. גלילת שדה זה, מעלה או מטה, תציג תמיד רק שורה אחת. ד. תוכנת הסנכרון KIS לא מסנכרנת (בין היתר) את השדה "עוזר" ומספר הטלפון של העוזר. כמו כן, תוכנת הסנכרון KIS אינה מסנכרנת יותר מ 200 מילים (1,000 תווים בדיוק) משדה ההערות שנמצא לצד כל איש קשר. ממש לא ברור איך שחררו טלפון כל כך משוכלל ומתקדם אבל עם ליקויים כאלה. אה, כן עוד משהו. הינה עוד משהו "בקטנה" שמשווקי הטלפון SAMSUNG Galaxy S לא שמחים לספר לקונים הפוטנציאלים: הרדיו המובנה הוא אמנם FM אך איכות הצליל ירודה (בלשון המעטה) מהסיבה שהרדיו פועל בשיטת Mono כמו לפני 50 שנה (ולא סטריאו). זו לא בדיחה תבדוק! אם חשבת על לטלפון Desire כתחליף,גם אני שקלתי (בכובד ראש) לרכוש את ה Desire אך ברחתי כל עוד נפשי בי בגלל ההקלדה הרוויית טעויות במקלדת שלו- כלומר ההקלדה אינה וודאית ונטולת טעויות הקלדה כמו באייפון או בסמסונג גלקסי i9000. כדי שההקלדה תתקבל כראוי, יש להקליד לאט ובתשומת לב רבה בכל נגיעת מסך. כמו כן, המסך של ה Desire לעומת השניים האחרונים מסנוור מבחינת השתקפות התאורה הסביבתית. מקווה שעזרתי ואם רכשת, אשמח לשמוע במה בחרת ואת חוות דעתך. בהצלחה, רובין.

למעלה