האם אנו באנו מהחלל
-תיזה עצמאית.

HeavenDusk

New member
האם אנו באנו מהחלל../images/Emo35.gif-תיזה עצמאית.

שאלה שמעסיקה אותי כ-15 שנים (אם לא יותר) היא האם האנושות היא בעצם פרי תוצר של התיישבות קולוניאלית חוצנית מפותחת. לשם התיישבות זו הטמיעו בנו סט של ערכי יסוד בסיסיים המוטמעים בכל בן אנוש בצורה קולקטיבית (למשל-סט האינסטינקטים להגן על הילד שלך או לצאת לעימות בשעה שדורסים את היקר לך, או ההבנה הבסיסית שלרצוח זה אסור ללא סיבה מוצדקת וכיו"ב) וכמובן שגם השכיחו מאיתנו את המקור שלנו. האדם תמיד נשא מבטו אל הכוכבים וחיפש מזור, תשובה, מחילה, כבוד אבוד, ובעצם את...האלוהים שלו בתוככי החלל העמוק (או 'שמיים' אצל הדתיים בכל הדתות השונות). הפרופסור אלחנן גפני כותב בספרו "היום השמיני" שמשחר האנושות, בן האנוש חיפש את אלוהיו בשמיים, דבר המשותף לכל בני האנוש הקדומים, אף שהיו רחוקים זה מזה ללא תולדת תרבות ברורה אלו מאלו. נהיר לי ,אמנם בצורה אינסטקנטיבית, שהוזרעו כמה 'מינים' בכדור הארץ לשם אינטגרציה מערכתית שלמה או לשם הפקת ה-D.N.A הטוב ביותר. לדוגמא : תחלואי החברה האפריקאית למיניה היתה גבוהה מאוד (ללא תלות ברפואה מודרנית) עד שהתחילו 'להתבולל' עם האדם הלבן. כנ"ל צהובי העור או אדומי העור וכנ"ל גם האדם הלבן. כשהחלה אינטגרציה בין המינים השונים גם עקרון ההשרדות תפס תאוצה והרי ישנם תתי-זנים (אפרו-אמריקאי, מולטים, סינים לבנים ועוד) שהם 'משובחים' מבחינה גנטית ומחוסנים מפני מחלות גנטיות מן העבר הרחוק. ברור לי שהדבר הינו BOTH WAYS, כלומר-נוצרו תחלואים גנטיים חדשים, אך בבסיס הטענה שלי עדיין נראה (כחובב מדעים) שהאינטגרציה מוכיחה כי תוחלת החיים מתארכת כתוצאה של מסננת גנטית רחבת היקף (שהיא גם בבסיס טענתו של דארווין). אני חוזר לטענתי הראשית - לעניות דעתי (וכנ"ל לעניותו של פרופ' אלחנן גפני) ביום בהיר אחד נראתה ציוויליזציה, הוקמה 'יש מאין' עם סט ערכים מובנה, גם אם בסיסי הרי שמאוד מפותח לחברה שהרגע יצאה מהמערה...(לכאורה). בנוסף-אני, כמומחה לכתבים יהודיים עתיקים, יודע שלדוגמא במדרש רבה מסופר על אותם נפילים שגילו 'מעשה מרכבה' לבני האדם, גילו להם 'מעשה בראשית' (לכאורה סודות קוסמיים על תהליכי הבריאה) ובמפורש מצויין במדרש שאותם נפילים היו 'בני אלוהים', כלומר-יצורים שמימיים שבאו ופיקחו על האנושות. לטובה ולרעה, חלקם היו 'טובים' וחלקם היו 'רעים'. לדוגמא: המלאכים עזה ועזאל (עזאזל?) שמרדו בקדוש ברוך הוא (מפאת גילוייהם לבני האדם) הורדו לאדמה, שם הם רצו לאנוס עבריה בשם 'יהודית', אותה יהודית ממש לפני שהמלאך אנס אותה, אמרה את 'השם המפורש' ומיד עלתה לשמיים. כוכב אחד בקונסטלציית 'כימה' (פליידות) נקרא על שמה משום מסירות הנפש שלה. האר"י (רבי לוריא)-החשוב שבמקובלי צפת אומר כך: צורתו של אדם הראשון ויופיו היתה מזוהר הרקיע העליון על כל הרקיעים, מאותו האור שגנז הקדוש ברוך הוא לצדיקים לעולם הבא. בתפיסת האר"י ניתן למצוא הקשרים רבים בין ה-'עולם העליון' לצורתינו האנושית, כתוצר ישיר של התערבות עליונה. בנוסף-לא הרבה יודעים שכתוב שלא הקב"ה לבדו החליט על יצירת האדם אלא כל 'פמליא של מעלה', דהיינו מעין המועצה המכוננת של הקב"ה. סתם מעניין?, מיתולוגיה?, אולי...ואולי יש אמת בדבר. מה אתם אומרים?, בעקרון ביסוד הויכוח ניתן להביא טענות לכאן ולכאן, קבוצות רליגיוזיות יטענו כי 'הכל מהשם יתברך' וכי האלוהות הינה רוחנית בעיקרה, כנ"ל כל העולמות העליונים, מדענים יגידו כי 'הסבירות שיש היא..X" ואנו האנשים הפשוטים בבואנו לחקור ולהתעמת עם שלל המימצאים והתובנות והכתובים אמורים להכריע בשכל פשוט האם יש משהו נסתר לעין בבסיס ההויה שלנו. אשמח לתגובות

Patrick kim

New member
חיים על לווין

שברור שמישהו משהו תיכנן יצר אותו והעובדה שאנחנו לא עשויים מפלסטיק או מתכת מוכיחה יכולת של המתכנן והמוציא לפועל

scriewy

New member
כל סיפורי הבריאה זה הנדסה גנטית

רק שאז אדם לא ידע על זה ולא ממש הבין מה הכוונה "והאשה נברא מצלע אדם" "והאדם נברא מדם אלוהים" "חצו אל לשניים ונוצרו שמיים וארץ" כל מה שמתאר לקיחת חלק ממישו ומזה ליצור חיים זה הנדסה גנטית. אדם רגיל בתקופה ההיא לא יכל לחשוב על רעיון כזה סתם ככה לבדו. לא היה להם שום שמץ של מושג על מיקרוביולוגיה ומה טמון בדם.

franse

New member
ע"פ אדריאן הנשמה מגיעה מהחלל החיצון

נשמות אינן 'מיוצרות' על כדור הארץ. הגוף האסטראלי- הגוף הכוכבי, שהגיע מהכוכבים. (מכאן גם אסטרולוגיה).

ע י ד ו2

New member
עכשיו ברצינות

השרדות של מין לא תלויה בהתפתחות של המוח נגיד שאם הינו נשארים קופים סביר להניח שעדיין המין הזה היה קיים מה שאני מנסה לומר שיכול להיות שקיבלנו קצת עזרה נדחפנו להיות המין שאנו כיום כמובן שאני מצפה ממי שיקרא זאת יקח את דברי בערבון מוגבל

aok

New member
תגובתי הספקולטיבית

נתחיל בזה שניסחת מצוין מה שאני מגלגל בראש כבר שנים. כל מי שלמד או נתקל (וגם הרהר על) ספרות מרכבה והיכלות, סוד האגוז, חזון יחזקאל, שירת דבורה (מקום בשם מרוז) וסיפורים נוספים הזרועים על פני התנ"ך כולו, חייב להודות שהתיזה הנ"ל תואמת את רוח הדברים. מקורות רבים מדי בטקסטים היהודיים, לא מאפשרים לנו להתחמק מהעובדה שבהחלט יש סיכוי טוב מאד שפקדו אותנו יצורים אחרים. לא פעם נפגשו גיבורי הסיפור המקראי עם יצורים שונים. לעתים הם מכונים "חיה" (יחזקאל א'), לעתים "איש" (בראשית לב, כו), לעתים "מלאך" ולעתים נדירות אף יותר "אלוהים" (האם מדובר בסוג של היררכיות? בקבלה נרמז שאכן כך). אבל, אפילו אם נרד מהעץ הגבוה הזה, ונלך בחזרה לכתה ב', שם למדנו על סיפור גן העדן, הדברים עשויים להיראות די מעניינים. להלן הפרשנות שלי לפרשת הגירוש מגן העדן ומה שקדם לו: בניסוי שהתנהל בתנאי מעבדה, ובו נוצרו יצורים אינטליגנטיים (קרי, בני אדם), התקיימה "זירת התרחשויות" שלמה שנועדה לבדוק את התנהגותם ותגובותיהם לכל מני גירויים. בגן אשר ניטע בעדן (מה זה או איפה זה 'עדן' בדיוק?) בהחלט ניתנת התחושה כי מדובר במרחב "ואקום" בלתי-גשמי, שהחיים בו מתנהלים על מי מנוחות, ללא כל דאגות קיומיות. "אלוהים" נוטע כל מני עצים, "מארגן" שם נחלים - ובקיצור - יוצר סביבה אוטופית עם תנאים סוציאליים לא רעים. מאחר ואדם אחד עלול לשעמם ולהשתעמם (גם עבור הנסיינים כמובן), "יפל ה' אלהים תרדמה... ויקח אחת מצלעותיו ויסגור בשר תחתינה" (בראשית,ב,כא) -נשמע לי כמו פרוצדורה כירורגית כלשהי, מאד מאד "ארצית", שבעקבותיה נוצרת חוה. הדילמה שיוצר האל עבור האדם, בדמות "נחש" המפתה את האשה לטעום מעץ הדעת, נשמע כמו ניסוי קלאסי שמתבצע על יצורים אינפנטיליים כדי לבדוק עד כמה ניתן למתוח את החוסן המנטאלי שלהם (ניסוי מעניין לכל הדעות). אכן, כמובן שמיודעינו נופלים קורבן למניפולציה האלוהית, ואילו אז אלוהים מחפש אחריהם בגן. אלוהים לא סתם מחפש אחריהם, אלא לא פחות מ-"מתהלך בגן לרוח היום..." (בראשית,ג,ח). מתהלך?! ממתי לאלוהים יש רגליים? (ממליץ לקרוא את הטקסט העברי הקדום "שיעור קומה" למתעניינים- שם ניתן למצוא את מידות האלוהים מבחינה פיזית ותיאורים אנתרופומורפיים שלו בשפע רב). בכל אופן, לאחר שהוא מוצא אותם לבושים "להפתעתו", מיד הוא מעניש אותם וזורק אותם לאיזה חור שאנו מכירים היום היטב (מדי) בשם "ארץ". זאת, לא לפני שהוא סוגר בפניהם את הדרך חזרה לעדן באמצעות "כרובים" (שומרים) וגם "להט החרב המתהפכת" (מרצה למחשבת ישראל אמרה לי פעם שזה נשמע לה כמו קרני לייזר). מה קרה כאן? "הגולם קם על יוצרו" והפחיד קצת את הנסיין? לכן הוגלה הרחק מהמעבדה הכה נינוחה ואוטופית? כמובן שהכל טבוע בדמיוני הפרוע, אבל ככה לפחות זה נשמע לי. לי אין ספק שכל סיפור האלוהות הזה הוא לא יותר מאשר תרגיל ביחסי ציבור ליצורים תבוניים מאתנו ששלטו כאן על העניינים. ומה היה קורה אם היינו אנו נוחתים ברכבי החלל שלנו על איזה כוכב מרוחק שעליו תרבות מפגרת? לא היינו "משחקים אותה" אלוהים? לא כל שכן אם אנו היינו אלה שיוצרים את התרבות הזו בתנאי מעבדה ו-"משגרים" את אבותיה אל סביבה נפרדת שאנו שולטים בה בשלט רחוק... (למי שקרא עד לכאן מגיע פרס על סבלנות... כבוד!)

HeavenDusk

New member
אהבתי לאללה, תיבול תיאולוגי-קוסמי.

אני חושב שצריך לפתח דיון מעמיק בתחום הזה ולפתח אותו עד כמה שניתן. רוב רובם המוחץ של חוקרי העבמ"ים מסתכלים בבבואת הטכנולוגיה הקיימת קיום וממנה גוזרים השערות לעתיד. אני מציע שדווקא נבצע מחקר מעמיק רטרואקטיבי בכתובים העתיקים ונשיק גזירות שוות מדתות ותפיסות שונות על מנת לקבל תמונה של המידע הקדום ביותר. לצערי לא רבים מהחילוניים (למעט בוגרי אונ' במדעי היהדות) מבינים ומתמצאים בכתובים היהודיים\עבריים העתיקים. לדעתי-בוא נפתח דיון מעמיק בנושא. כל פעם נפתח תת נושא ו-'ננקה' אותו עד תום. אני חושב שיש כאן משימה לא פשוטה, מורכבת אך מרהיבה בתוכנה.

aok

New member
מקובל עליי

מכיוון שלעשות את זה באמצעות אסוציאציות חופשיות עלול להיות אינסופי ודי מתסכל (למה עלול?), אני מציע שהמתדולוגיה שתנחה אותנו היא case studies שאותם נבדוק אחד לאחד. כל אחד יכול להפריח לאויר סיפור, טקסט, אגדה, מיתוס, ומי שמעוניין ייתן את דעתו לכך. חשוב מאד טרם כל דיון לתת רפרנס ו/או להביא את הטקסט המקורי שעליו דנים. עם זאת, חשוב להיזהר שלא לחזור באופן משעמם, מיותר ומציק על תיזות שנהגו על ידי הוגים אחרים בתחום, כגון פון-דניקן, סיטשין וכדומה. ניתן להיעזר בתיזות שלהם אך לא להביא דברים בשם אומרם, כי אחרת מה הועילו חכמים בתקנתם? האם עד כאן מקובל? אגב, העדפתי האישית היא לעסוק בטקסטים יהודיים ולנסות לנתח אותם. כמובן שאשתדל להביא משיקים שונים ממקורות נוספים, אך באלה אינני שולט היטב ולכן אשמח אם יוכלו להאיר את עיני בנקודה זו.

HeavenDusk

New member
אתה מוזמן להתחיל.

פתח שרשור חדש עם דיון ואני אצטרף. מן הסתם יהיו אלה דיונים לטובת הכלל ולכן נפרסם אותם כאן ולא במסרים פרטיים (למען אלו החושבים שיש ביננו דיאלוג פנימי שלנו)

למעלה