קצת ממעיטים ביכולת של פרז
גם אני, אם הייתי צריך להמר בכסף, הייתי מהמר על הראס כי הוא בעל נסיון, כי המסלול קצר יחסית, כי הוא יוצא לדרך אחרון, כי אין שם בין הראשונים רוכבים מזהירים נגד השעון וכי (כמו שאילן כתב) הראס לא כל כך גרוע בנגד השעון כמו שאוהבים לעשות ממנו. ב-2002 כאשר הוא הפסיד בקטע האחרון לאיטור גונזלס - הוא פיגר אחריו ב-3.22 דקות ל-41.2 ק"מ. אבל, אם נסתכל על ששת הראשונים אז (גונזאלס, קסרו, ד. פלאזה, בוטרו, בלוקי וסנטוס גונזאלס) נראה שהם נחשבו אז למומחים נגד השעון. מקום שביעי היה בלטראן שהשיג את הראס ב-53 שניות. כלומר, אני מסיק מזה שהראס, גם ביום לא מבריק, יכול להפסיד מקסימום 35-50 שניות מחר לרוכב שהוא לא שען מומחה. הבעיה אם כן נשארת סנטיאגו פרז. המרוץ היחידי עד היום (אם אינני טועה) שפרז היה בו מועמד לפודיום היה הטור של רומנדי ב-2002 כאשר פרז דורג שני לפני הקטע האחרון שהיה נגד השעון של 18.3 ק"מ בלוזאן. פרז הפסיד בסיום את הפודיום כי אלכס צילה (המנצח בקטע האחרון) וקדל אואנס הדיחו אותו (פריגו ניצח בכללי). פרז פיגר אז אחרי אואנס ב-23 שניות ואחרי ססטרה ב-12 שניות. רוב האחרים שהיו לפניו אז היו מומחים בנגד השעון. בימים האחרונים אנחנו רואים שפרז עדיף על הראס בהרים. יכול להיות שזה לא רק בהרים ושגם מחר הוא יוכל לקבוע זמן טוב יותר משל הראס. לכן, אם צריך להמר - אני חושב שפרז יעשה תוצאה טובה יותר משל הראס, אבל זה לא יהיה מספיק בשביל המקום הראשון.