האם אנו זקוקים למדינה?

InDaHouse

New member
האם אנו זקוקים למדינה?

אנרכיזם - ממש אבל ממש לא מה שחשבת! סדרת מאמרים, מאמר מס' 1. http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=832345

Wing Chan

New member
אבל אני רוצה מדינה.

מדינה זה נאמנות, מדינה זה גאווה, מדינה זה זה ציונות. אני רוצה מדינה. אה נכון, כבר יש לי.

גם אני רוצה מדינה

אני רוצה מדינה של העובדים בה הכלכלה מולאמת בבעלות העובדים בפיקוחם ובנהלתם והכוח הצבאי של העובדים מגן על אינטרס העובדים במקום מדינה שהיא מכשיר של בעלי הון כאשר הצבא שלהם מעולל פשעי מלחמה. איני רוצה במדינה עם אידיואלוגיה לאומנית גזענית המדכאת את העם הפלסטיני, רוצה אני במדינה משותפת להמוני היהודים והערבים החיים בארץ כאשר לכל עם אוטונומיה טריטוריאלית משלו. אני רוצה במדינה בה אין מספר משפחות המרכזות את הרכוש בידיהם בעוד המוני העם חיים מחת לקו העוני או קרוב אליו. איני רוצה במדינה שהיא מכשיר של בוש למלחמות בעמים השכנים, אני רוצה במדינה שהיא חלק מפדרציה של העובדים בכל המזרח התיכון.

איזו מין שאלה מוזרה..."זקוקים"...

האם יכולנו לשרוד במקום אחר? אולי, לא בטוח, האם השואה יכלה להתקיים אם היהודים היו מרוכזים בישראל תחת מדינה וצבא חזק? רוב הסיכויים שלא, האם יש מסגרת ראלית שהיא תחליף רציני למדינה שיכולה ללהגן על עם מסויים, להיות מקום שבו אותה קבוצה יכולה להגדיר את עצמה ולבטאות את עצמה, מקום שבו קבוצה היא עצמה אחראית לגורלה ולא תלויה במסגרת אחרת, אני לא חושב שיש תחליף. אני חושב שהתנאי לדו קיום ושלום הוא מתן אותה הגדרה עצמית לכל מיני קבוצות/עמים ולא איגודם תחת מסגרת "אזרחית" שמאלצת את כולם להתפשר על עצמם, מובילות לחיכוכים, מותירה את התיסכוליים הלאומיים על קנם שלא תלויים בשטח כזה או אחר אלא יותר בחוסר של אותה הגדרה עצמית, לכן כאן עצם היותה ישראל מדינה יהודית חשוב בהרבה מאשר "ארץ ישראל השלמה", שזהו יכול להיות סוג של בונס אך בטח לא דבר הכרחי שאי אפשר בלעדיו.

אלי ו.

New member
שאלה

אני חי בכפר נחמד ליד האמזונס. בכפר יש כ 10,000 אנשים, מהם 3000 ילדים. רוב התושבים חיים מחקלאות ומוכרים את תוצרתם בעיר הקרובה (מרחק 200 ק"מ מאתנו) מבחינה כספית רוב התושבים במצב טוב אבל יש כמה אנשים שנפגעו בהצפות האחרונות ומצבם פחות טוב. הגענו למסקנה שעלינו לתת לילדים חינוך ברמה עממית ותיכונית ושיש צורך להקים מערכת בריאות קטנה הכוללת חדר מיון, חדר ניתוח פשוט. כמו כן יש צורך בפינוי הזבל של התושבים, לשם כך נצטרך להקים אתר הטמנת אשפה ושירותי פינוי. חשבנו לבחור נציגים לשלטון מקומי שיגבו כספי מיסים מהתושבים ובהם יקימו ויתחזקו את השירותים האלה. מה האלטרנטיבה האנרכיסטית?

InDaHouse

New member
לשאלות בתחום האנרכיזם

http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=8299 בימים אלה אני קצת עסוק. לצערי לא אוכל להעמיק את ידיעותיך ברמה הנדרשת.

למעלה