האם אנחנו בשירת הברבור של הfibre channel?

lavifighter

New member
האם אנחנו בשירת הברבור של הfibre channel?

עד לפני כמה שנים הFCP היה פרוטוקול הSAN העיקרי, היו חברות(בעיקר SMB להבנתי) שהשתמשו בISCSI אבל בעיקרון רוב הSAN היה עם FCP, חלק קטן היה בFCOE וחלק בכלל ללא אחסון מרכזי. הסיבה העיקרית למיטב הבנתי הייתה רוחב הפס המוגבל יחסית שהיה נפוץ(1 גיגה), וחוסר תמיכה מצד מערכות ההפעלה והשרתים במיוחד בתוכנה(ISCSI חומרה לא ממש זול).

אבל נראה שבשנים האחרונות העלייה של ה10gbe דוחקת הצידה את הFCP. אני שומע על יותר ויותר אנשים וחברות שאומרים לי שהם מוותרים על מתגי הFCP והHBAים ועוברים לISCSI(חומרה או אפילו תוכנה) ובVMWARE מתחילים לעבור לשיטות אחרות לגמרי: VSAN וNFS. בhyper v מתחילים להשתמש בsmb3 המעולה ובכלים מובנים של מיקרוסופט.

אז האם הFCP בימיו האחרונים? הרי יש לו יתרונות של אמינות גבוהה מאוד, בזכות הBB קרדיט (שאני לא מתכנן להסביר מה גם שזה מסובך אפילו לי להיכנס לעומק) הoverhead קטן מאוד בגלל הHBA ובגלל שיש די מעט שכבות בפקטה, כמעט כל התצורות נתמכות, ויש מהירות גבוהה(16 גיגה ובקרוב 32) שביחד עם הmultipathing(שברוב הפתרונות יותר טוב בFCP מאשר ISCSI) מאפשר להגיע למהירות שעולה אפילו על רוב תצורות התקשורת. יש גם יתרון אבטחתי מסוים ולצידו חיסרון אבטחתי של מידע יחסית מוגבל בציבור על הפרוטוקול והיישומים שלו ועל דרכי הגנה ותקיפה.
אז מה דעתכם? האם אנחנו בדרך להיפרד מהFCP לשלום? במשך השנים היו למיטב הבנתי הרבה תחזיות שהFCP ימוך בקרוב ובכל פעם מחדש זה לא קרה.
*לי אישית יהיה חבל שכן אני מכיר מתגי SAN ממש טוב ויש לי ניסיון מעולה איתם, עם זאת אני ריאלי וער למה שקורה במציאות לכן פתחתי את הדיון. אני לא בא לשכנע אנשים לרדת מFCP אלא להיפך אני מתומכי השימוש בו, אני שואל כדי לשמוע את התחזיות שלכם.
**אני לא מדבר על fc hdd אלא על מערכי SAN, עם זאת גם לגבי דיסקי FC אשמח לדעת למה השימוש בו נזנח על ידי כל חברות האחסון-זה רק בגלל נושא שרשור המדפים?

DuuGi

New member
להערכתי הלא מלומדת

ברגע שסוויטצ'ים מבוססי 40 ו-100 G יהיו נפוצים בעולמות הדטה סנטר הFC יתחיל להיות פחות רלוונטי.
כרגע על גבי 10GB עדיין יש יתרון לFC במערכות גדולות עקב כל ה-over head שיש על גבי פרוטוקולים מבוססי אטרנט.
מאחר ורב התשתיות בעולם עדיין עובדות 1G ו-ISCSI מעל תשתית כזאת לרוב עדיין לא נותן ביצועים מספקים .

lavifighter

New member
לגבי ה-40 גיגה, בהליכי פיתוח FCP של 32 ויותר שייתן פייט

לגבי 100 גיגה-כבר יש כאלה? יהיו בקרוב? מה המחירים? אם זה יצליח ויהיה במחיר הגיוני אז זה באמת נראה לי יכחיד כל פרוטוקול אחסון אחר(חוץ אולי מIB).
חשבתי למען האמת על עוד כמה סיבות להשתמש בFCP עדיין:
1. גישת backend במערכות שתומכות בווירטואליזציה לאחסון למשל VPLEX או v-series(לשעבר, לא זוכר את השם החדש) בנטאפ או SVC של IBM. כידוע לי רוב הדברים האלה מתחברים בFCP בלבד בbackend.
2. FICON-מישהו משתמש בזה? מעולם לא הבנתי מה זה בדיוק חוץ מזה שזה קשור למיינפריים. אשמח להסברים.
3. סביבות בהן אין השקעה רבה בתקשורת בתוך אולם השרתים למשל היעדר כמעט מוחלט של הפרדת VLANים(שמעתי על מקומות כאלה, לרוב מקומות לא גדולים), שיכולים די לשבש אחסון על גבי ethernet.
4. מערכות legacy למיניהן שאי אפשר/קשה לשנות להן תצורה.

למעלה