האם אנחנו קובעים את הטעם המוזיקלי שלנו

האם אנחנו קובעים את הטעם המוזיקלי שלנו

היי חברים,

שירים רבים יש לפרויקט של עידן רייכל.
חלקם יוצאים כסינגלים
, מושמעים בהופעות והופכים ללהיטים וחלקם פחות מוכרים.
מעניין אותי לדעת, האם אנחנו אלה שקובעים את הטעם המוזיקלי שלנו או
שתחנות
הרדיו/ חברות התקליטים וכדו'...?

בואו וניקח רגע לדוגמה את השיר "שב" מתוך האלבום "בין קירות ביתי".
השיר לא יצא כסינגל ולא מושמע בתחנות הרדיו ובהופעות. זהו שיר לכל הדעות פחות מוכר.

האם אתם אוהבים
את השיר?
האם אתם אוהבים את השיר יותר או פחות מלהיטי הפרויקט?
האם אתם באמת אוהבים את השיר כי הוא מדבר אליכם, קולה של מאיה מרגש אתכם או שהוא פחות מועדף עליכם (וזה לגמרי בסדר
) כי הוא פחות מושמע?

נערה162

New member
אחד השירים האהובים עלי

תמיד הצטערתי שהוא לא נכנס להופעות.. בעיני יש השפעה לכמות הפעמים ששומעים שיר (אם בכלל), אני אישית לא כל כך מקשיבה לרדיו ובעיקר לדיסקים אבל אני חושבת שיש משהו במה שאת אומרת, זה לא שהטעם המוזיקלי נקבע על ידי תחנות הרדיו (הרי לא כל מה ששומעים ברדיו אוהבים) אבל בהחלט משפיע על המגוון..

mbauman

New member
גם אני מאוד אוהבת את השיר :)

למרות שאני חושבת שאת די צודקת.
אני אישית אוהבת גם את הישירם הפחות מושמעים, אבל אני רואה שאצל אחרים זה כן ככה. הם פחות אוהבים את השירים שלא מוכרים.

etai2012

New member
אני מאד אוהב את השיר

אני באופן אישי לא מקשיב לרדיו ושומע רק תדיסקים כמו שהם ואני מאד מתחבר לשיר הזה ועוד יותר אפילו לננעל במבטו שגם לא מושמע ונחשב פחות מוכר.
אני אהיה בהופעה של רייכל בפעם הראשונה בחיי השנה בקיסריה מישהו שהיה בהופעות יכול לומר אם ננעל במבטו זה שיר שמתנגן בהופעות

אתה הולך להינעל על הופעות הפרויקט

איזו התרגשות, הופעה ראשונה בקיסריה!! באיזו מן ההופעות תהיה?
השיר "ננעל במבטו" לא הושמע בסבב ההופעות "בין קירות ביתי" אבל לך תדע, אולי הוא יהיה בסבב ההופעות הקרוב

שיר ממש יפה

אני קובעת לעצמי את הטעם המוזיקלי, אומנם אני מקשיבה לרדיו.. אבל בואי נאמר שניום ליום אני שונאת יותר ויותר את גלגלצ..

מקווה שיום אחד ייצא לי להיות עורכת מוזיקלית.. ואז הרדיו יהיה נורמלי

כן ולא

אני לא מאזינה לרדיו. אולי כי אני מעדיפה לבחור בעצמי איזו מוזיקה אני רוצה לשמוע.
לי נראה שלרובנו יש טעם די דומה. למשל כשנכנסתי לכאן וקראתי את הביקורות על ''רבע לשש'' של משתתפי הפורום כאן אמרתי לעצמי כל הזמן ''גם אני. גם אני''. לא נראה לי שהסיבה לכך היא כי הרדיו משמיעה פחות או יותר שיר אחד או אחר.
אבל מצד שני בלי שמרגישים אולי הרדיו כן קובעת הטעם שלנו במובן שיש ג'נר שהיא משמיעה ואנחנו מתרגלים לסגנון הזה.
אני אישית פחות מתחברת לשיר ''שב'' ואני לא יכולה להסביר למה. וזה בלי קשר לרדיו כי אני לא מאזינה לה בכלל.

למעלה