האם אני אוכל לעסוק בריפוי בעיסוק????

האם אני אוכל לעסוק בריפוי בעיסוק????

ליעל ניסן וכול המעוניין שלום אני סטודנטית לתואר שני בנירוביולוגיה (מדעי המוח) ואת ובתואר הראשון שלי למדתי ביוטכנולוגיה. לאחרונה גילו אצלי מחלה המנוונת את הראיה וכתוצאה מכך אאלץ להחליף מקצוע. בצבא עסקתי כסיעת למרפא בעיסוק(ומאוד נהנתי מהעבודה) אני מאוד אוהבת עבודה עם אנשים במסגרת המחקר שלי אני עובדת עם אנשים. האם אוכל לעסוק בריפוי בעיסוק באוריינטציה של נירולוגיה או מוח אחרת אם יכולות ראיה מעוטות ואף אפסיות? בתודה מראש

אין סיבה שלא!

הדבר יצריך, התאמות, פיצויים מאמץ ורצון מצידך ומצד המעביד אך כן. בזמנו שאני למדתי היתה איתי סטודנטית שהיתה מוגבלת מאוד בראיה. סיימה את הלימודים ולמיטב ידיעתי עוסקת במקצוע. אני מוגבל בניידות, כבד שמיעה המרכיב מכשירי שמיעה ונחשב מרפא בעיסוק לא רע. המגבלה כשמע כן היא אולם במקצועות השיקום היא מהווה גם יתרון. היא נותנת נקודת ראיה והבנה נוספת על תהליך הטיפול, המטופל וסביבתו. באם תרצי פני אלי במסר אישי בהצלחה

א ו ט י

New member
אףאחת, שלום!!!

אני עובדת כמרפאה בעיסוק בשיקום נוירולוגי ואני יכולה להגיד לך מהיכרות עם העבודה שזה בהחלט אפשרי!!! אמנם כבריאה אין ספק שהעבודה היא קלה יותר, אבל בהחלט קיימות אפשרויות אין ספור לעשות את העבודה עם ההתאמות הנכונות. אני מאמינה שזה תלוי ברצון שלך. אם תרצי עוד פרטים על העבודה או לבוא להתנסות, צרי קשר איתי בפרטי ואשמח לקשר בינך לבין ביה"ח. ב ה צ ל ח ה ג ד ו ל ה ! ! ! !

חברתי הטובה ביותר מהלימודים היא עיוורת

(כלומר, בעלת ראייה חלקית, אבל עם תעודת עוור של משרד הבריאות) והיא התקבלה ללימודים, סיימה אותם (קצת אחרי כולנו, כי בכל זאת כתיבת העבודות לקחה לה יותר זמן), ועבדה כמרפאה בעיסוק בתחום הפסיכיאטרי. אני זכיתי להיות המקריאה שלה מטעם המרכז לעוור במשך כמה חודשים וזה היה כיף אמיתי. כיום היא לא עובדת במקצוע, אבל מתוך בחירה שלה (לא אילוץ), ולומדת איורוודה - רפואה הודית. כשדיברנו על אפשרויות התעסוקה שלה, הסכמנו שהיא לא תוכל לעבוד בתחום הילדים עם ילדים עם בעיות כתיבה, כי שם הראייה כן חשובה, אבל בפסיכיאטריה או בהרבה תחומים של שיקום לא אמורה להיות לה בעיה. כמובן שלא היה לה קל עם כתיבת וקריאת דוחות, ובסיטואציות מסוימות עם המטופלים היא היתה צריכה לנווט סביב הראייה, אבל זה אפשרי מאוד.

למעלה