האם אני א-מינית

אני בת 19
לפני 6 שנים עברתי אונס שהתמשך כמעט שנה ולאחר שנפסק היה לי ממש קשה עם מגע אפילו סתם חיבוק חברי או טפיחה על השכם
הלכתי לטיפול ובאמץ הצלחתי להשתחרר מהטראומה של האונס אבל החוסר ענין במגע לא עבר לי
קראתי קצת על א-מיניות וזה ממש הרגיש לי מתאים אני כבר לא במצב שאני מפחדת ממגע/מגע מיני אלא במצב שזה לא מענין אותי
אשמח למענה תודה

k500

Active member
מנהל
שלום,

ראשית, מצטער לשמוע על החוויה הקשה שעברת ותודה על השיתוף כאן ועל הכנות, זה לא ברור מאליו ולכן אני מעריך מאוד את האומץ והרצון לכתוב.

שנית, א-מיניות היא משהו שאת יכולה להרגיש ואם קראת והתחברת לדברים, אז זה משהו שרק את יכולה להרגיש אצלך בפנים. אף אחד אחר, כולל אנחנו, לא יכול להגדיר עבורך אם את א-מינית. אין כאן אבחון או קריטריונים שאם מסמנים עליהם וי אז סימן שאת א-מינית. הכול תלוי בך, במה שאת מרגישה, אם התחברת להגדרות והן קולעות למה שההרגשה שלך אומרת ולדרך החיים המינית שלך (גם אם היא א-מינית). אנחנו כן יכולים לעזור, לכוון ולתמוך בך לאורך כל הדרך, כמובן.

מה שאת מתארת כאן, שמין לא מעניין אותך, יכול להיות כלול בהגדרה של א-מיניות אבל שוב, זה הכול תלוי באיך ומה את מרגישה. אפשר להוסיף לזה גם את מימד הזמן ולראות האם בעוד כמה שנים תרגישי אותו הדבר או שפחות, גם זה יכול להיות. גם לי לקחת לא מעט זמן להבין ולראות האם אני א-מיני ותמיד שאלתי את עצמי מה אני מרגיש ביחס לנושא, זה לא שביום אחד החלטתי שאני א-מיני. אז זה בסדר לחשוב, להתלבט, להתבונן פנימה וגם לעשות צעד אמיץ כמו שאת עשית ולשתף ולשאול.

אזכיר שאנחנו כאן תמיד ומוכנים לעזור ולתמוך בכל דבר שניתן. אל תהססי לשאול שאלות, להתלבט, לברר דברים ולשתף. עשית צעד אמיץ וזאת התחלה טובה לדרך שאת הולכת בה כרגע. מקווה שהתשובה קצת עזרה :)

למעלה