האם אני א-מיני?

tykx

New member
האם אני א-מיני?

שלום, רציתי לבקש את עזרתכם כי אני לא בטוח האם אני א-מיני או לא, זה מבלבל אותי ואני לא יודע מה לעשות.

אז ככה, אני צריך לספר לכם על ההתחלה שיש לי מעין חרדה חברתית. אני די שקט וביישן, ואין לי חברים. אני גם לא יוצא לדייטים עם בנות. אבל בנוסף לכך, אני מרגיש שאין לי עניין במין. אין לי דחף או רצון חזק בקיום יחסי מין עם בנות בהשוואה לבנים אחרים. לדוגמא, שמעתי על אדם אחר בגילי שסובל מחרדה חברתית כמוני, אבל הוא היה כל כך מתוסכל מינית שהוא הלך לנערת ליווי, יותר מפעם אחת. אני לא מרגיש כמוהו והמחשבה על כך דוחה אותי ולא נראה לי רק בגלל שמדובר בנערת ליווי. כבר מהתיכון שמתי לב שאני אדיש לגבי מין והבתולין שלי לא מפריעים לי ממש. חשבתי שזה בגלל החרדה החברתית שלי, אבל אני לא בטוח לאחר שקראתי על אי מיניות.

אני יודע שאני נמשך לנשים, כי יש מקרים בהם אני מגורה ונמשכתי לבנות מסוימות בעבר. לא נמשכתי אליהן בגלל הגוף שלהן, אלא בשל הפנים שלהן כך שאני לא יודע אם מדובר במשיכה מינית או לא. אבל לרוב אני לא מרגיש משיכה כלפי רוב הנשים, לדוגמא כאשר אני מדפדף באתרי היכרויות, רוב התמונות לא עושות לי משהו.

עוד משהו שהופך את זה ליותר מבלבל, זה שאני לעיתים קרובות מאונן לפורנו ויש לי מחשבות וחלומות מיניות, אבל לרוב לא עליי אלא על אחרים כמו דמויות מסדרות או סרטים. קראתי שזה לא נדיר בקרב א מיניים, כך שאני לא יודע מה זה אומר לגביי. אני מעוניין בזוגיות ובהקמת משפחה, אבל אני לא רוצה את זה עבור מין עם אישה. כל הסיפור הזה מתסכל ומבלבל מאוד. אני לא יודע אם אני א-מיני או שזה חלק מההפרעה החברתית שלי. מה דעתכם?

k500

Active member
מנהל
ברוך הבא

קודם כל, לא חייבים להחליט אם אתה א-מיני או לא עכשיו, אפשר לקחת את הזמן והמחשבה עבור זה ואף רצוי.
דבר נוסף, לא אנחנו יכולים לקבוע אם אתה א-מיני או לא, את זה רק אתה יכול לדעת על פי מה שתקרא ותראה שמוצא חן בעיניך ואתה מזדהה איתו. אבל, כן נוכל לכוון אותך או להדגיש דברים. בוא נתחיל:

בעניין החרדה החברתית, יש הרבה כמוך שלא מעוניינים בהרבה חברים, גם הם שקטים וביישנים ועדיין הם/ן אנשים נפלאים ומקסימים ואין להם בעיה עם אחרים. אני לא פסיכולוג, אבל לא חייבים להיכנס להגדרה כובלת ולחיות איתה לנצח.
מה שאני אומר בעצם זה שאתה לא כל כך שונה מאחרים.
לגבי נערות ליווי, רצוי שלא. יותר נכון- לא. מדובר בזנות לכל דבר ואנחנו לא מעוניינים לעודד את תרבות הזנות הקיימת מסביב.

לפי דעתי, כתבת יפה, שאתה אדיש לגבי מין והבתולין לא מפריעים לך. מצוין. יש רבים שחושבים ככה והרבה מהם הם/ן גם א-מיניים. גם אוננות ומחשבות מיניות יכולות להתקיים ואינן מבטלות את היותך א-מיני (במידה ותחליט כך).

בנוסף, הרבה א-מיניים/ות כן רוצים זוגיות, אהבה ומשפחה. פחות מבחינה מינית ויותר מבחינה רומנטית וזוגית, כלומר שהשניים הם א-מיניים. מה שאתה רוצה הוא נחלת רבים/ות כאן ואינו חריג. אתה בחברה טובה.

כדי שתדע אם אתה א-מיני או פחות, תקרא על א-מיניות כמה שיותר ורצוי ממקורות מהימנים. אני מבין שקראת, אבל אני לא יודע איפה קראת על א-מיניות ועד כמה מדויק זה. כאן בפורום ישנם קישורים, מאמרים ודברים נוספים. בנוסף, תוכל לשאול אותנו על א-מיניות ועל הספקטרום שהיא נמצאת בו, שהרי לא מדובר רק בהגדרה אחת לא-מיניות וזהו. יש מגוון של אפשרויות שאולי תוכל למצוא בהן משהו שידבר אליך.
אם אתה חש מבולבל עדיין, אל תהסס, שאל שאלות, אנחנו כאן כדי לעזור וננסה לכוון לדברים מדויקים עבורך. בהצלחה

p019

New member
ברוך הבא

בנוסף לדברי k500,
א-מיניות/א-פור וכל שאר ההגדרות נמצאות שם בעיקר כדי שתוכל לבחון את עצמך מולם.
אם אתה רוצה גם להגדיר את עצמך עלפיהם זה בסדר גמור, אבל בהחלט אין צורך.
&nbsp
אני לא רוצה להחליט בשבילך מה אתה כן או לא. אבל אם אתה מרגיש משיכה מינית כלשהי, במקרים מסויימים לנשים - יתכן ואתה א-פור או מיני עם מיניות מעוד נמוכה.
&nbsp
אבל בסופו של דבר מה זה משנה? אם אתה יודע מה אתה רוצה, ונשמע שאתה יודע, אז אתה נמצא במקום טוב.
&nbsp
ישר כוח

למעלה