האם אני בכל זאת יכול לקבל תרופות לט

האם אני בכל זאת יכול לקבל תרופות לט

לטיפול בדמנטציה של אמא גם אם הרופא טוען שאולי מאוחר מידי והוא זקוק לאבחנה של פסיכגראטר דבר שקשה להשיג כי כבר לא קיים בסביבתנו בנתניה ואת אמא קצת קשה לטרטר והיא גם לא רוצה? אני יודע שזה יושב לי על המצפון שלמרות שאנימתקשה בהליכה לא דאגתי לכך שאמא תעשה את כל הבדיקות ואז המצב היה אולי יותר טוב? אבל אולי אפשר בכל זאת אפילו קצת לטפל ?היא אמנם מדברת לא ברור אבל לפעמים ניתן להבין אותה וגם אם לפעמים היא מדברת לא לעניין היא לפעמים כן בענינם? סליחה שאני מבלבל לכם את השכל אבל הנושא קצת כואב לי בתודה מראש מישל-אלי

ronnyw

New member
למישל - אליהו

אל תרגיש רע. דע לך שהרבה גדולים וחכמים מאיתנו (רופאים ורופאים גריאטריים) חושבים שאין הרבה תועלת בתרופות להאטת אלצהיימר. רופאה אחת (שטיפלה באימי בתחילת הדרך) התבטאה אפילו, שהתרופות הן בבחינת "לא יועיל - לא יזיק" ושהן באות לתת הרגשה לחולה ולמשפחתו שיש טיפול. כך שאל תתייסר. יחד עם זאת כדאי שאימך תיבדק בצורה יסודית, כדי לוודא שהיא אכן סובלת מאלצהיימר ולאא ממשהו אחר - או נוסף - שקל יותר לטיפול. (יש תופעות, שדומות לאלצהיימר, אבל נובעות מבעיות אחרות. לחלקן יש טיפול טוב). משונה לי שאין רופא גריאטר בעיר כמו נתניה (כמובן שזה תלוי גם באיזה קופה אתם מבוטחים). יש גם רופאים פרטיים (אני מכירה אחת טובה בכפר סבא). בקיצור, אני חושבת ששווה לעשות מאמץ חד פעמי ולאבחן את אימך בצורה יסודית (יש לזה גם משמעות לקבלת סיוע מהביטוח הלאומי או מגופי סיעוד אחרים).

למעלה