האם אני בסכנה?

האם אני בסכנה?

אני בזמן האחרון לא אוכלת לא שותה ואני גם לא צמאה ולא רעבה. אם אני אוכלת כואבת לי הבטן. אם אני שותה כואבת לי הבטן. אני ישנה הרבה, אני לא צריכה להרבה לשירותים:/[מן הסתם לא נכנס לא יוצא]. ויש לי הרבה לחץ עלי לאחרונה לא נראה לי שקשור כי תמיד היה עלי לחץ כזה ואפילו יותר. השאלה כאן אם אני מתחילה בדרכי לאנורקסיה או משהו אחר שעלול להוות לי סכנה?

LGOETA89

New member
שלום..

אני חושבת שכדאי שתפני לרופא או לתזונאית.. כי מה שקורה לך זה אולי באמת קצת מוזר אז זה מה שאני יכולה להציע לך..

uzik

New member
התשובה המתבקשת - כן את בסכנה

התופעות שתארת מדאיגות והרופא יכול לאבחן את הבעיה. לא ציינת באיזה לחץ את נמצאת - מי לוחץ ולמה אבל מה שבטוח - הדרך הנכונה לטפל בעצמך זה באמצעות תזונה נכונה ולאורך זמן ולא בהרעבות ובצומות שרק מהוים גורמי נזק לגוף. לא חשוב איך מכנים את מצבך מה שברור שאסור לדחות טיפול אפילו לזמן קצר

uzik

New member
אכילה נכונה

לחץ - תלוי באיזה כוון ולמה הוא גורם לך לא לאכול. למשל דיברו לא מזמן על דוגמניות שכדי לשמור על גיזרה של "קולב" מצמצמות באוכל ומגיעות עד למצב של אנורקסיה עם כל הבעיתיות והסבל שיש בכך. זה גם סוג של לחץ. לחץ אחר יכול להיות לחץ חברתי, משפחה ויכול להיות שאת מלחיצה את עצמך. גורם הלחץ חשוב על מנת להסיר אותו. לגבי אכילה לבד - את צריכה אוכל מאוזן - לאכול מאכלים מכל פירמידת המזון בצורה מאוזנת ועדיף בכמה ארוחות קטנות. לגבי רופא - אם כאבי הבטן למשל באים מסיבה רפואית כדאי לערב רופא או יועץ תזונה בנדון. אי אפשר להסתמך רק על טיפים שתקבלי כאן או במקום אחר - את צריכה הכוונה ייעוץ טוב.

האם את בסכנה?

לפי מה שאת מדווחת על עצמך, המצב לא נראה לי תקין, הרי לא לאכול ולא לשתות במשך תקופה ארוכה פוגע בגוף, בנפש, בבריאות. קשה לי אפילו לעלות השארות על מה שקורה לך, הרי זה יכול להיות כל דבר, כולל ממחלה גופנית או בעיה נפשית. לדעתי, במקות לפנות לפורום וירטואלי, תפני בדחיפות(!) לרופא ותתחתילי בסדרת בדיקות. בהצלחה ותצאי מזה מהר עד כמה שאפשר.

תודה:)

אני עקשנית והדבר האחרון שרציתי זה לספר לרופא שלי על מה שהיה. ועל מה שקורה. אז פשוט התכלתי להכריח א תעצמי לאכול, אכלתי ושתיתי.. עליתי 3 קילו. תודה על התגובה!!

למעלה