האם אני זכאית לדמי אבטלה?- דחוף!!

bonit

New member
האם אני זכאית לדמי אבטלה?- דחוף!!

כמה שאלות: 1. אני אקדמאית , סיימתי תואר לפני שנה ועבדתי במשרה סטודנטיאלית לפי שעות. סיימתי את עבודתי לפני חודשיים ועדיין לא מצאתי עבודה אחרת, האם אני זכאית לדמי אבטלה (עזזבתי מרצוני)? 2. אם כן, הרווחתי משכורת די זעומה של 500 שח בחודש, כמה דמי אבטלה אני אקבל, האם שכר מינימום לפחות? 3. בהמשך ל-2: אם יש לי אוטו על שמי אני זכאית לדמי אבטלה?? אשמח לתשובה מפורטת, תודה.

haimra

New member
בדקי באם את עומדת בתנאי הזכאות

אבטלה - תנאי הזכאות שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל הפרישה. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל. קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. התנאי הראשון: מלאו לך 20 שנים, ועדיין לא הגעת לגיל הפרישה. אלה זכאים לדמי אבטלה, גם אם לא מלאו להם 20 שנים: חייל ששוחרר משירות חובה, חוץ ממי ששוחרר בשל "אי התאמה". בת שסיימה תקופת התנדבות בשירות לאומי של 24 חודשים, או בת שנישאה בתקופת השירות, ובלבד ששירתה 6 חודשים לפחות. בן 20-18, שצה"ל פטר אותו משירות חובה או דחה את שירותו מהסיבות האלה: בריאות, משפחה, חינוך, התיישבות ביטחונית או צורכי המשק הלאומי. בן 20-18, שהוא המפרנס היחיד של משפחתו (הורים, אחים, בן זוג), או שיש לו ילד, ועיקר פרנסת הילד עליו. בן 18-15 זכאי, בתנאים מסוימים, להענקת אבטלה. התנאי השני: השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. תקופת האכשרה הדרושה כדי להיות זכאי לדמי אבטלה: לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. אפשר לרכוש את תקופת האכשרה רק מגיל 18. תקופות עבודה שקדמו לגיל 18 לא יובאו בחשבון. במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו: ימי עבודה ימי אבל ימי שירות סדיר או שירות מילואים ימי מחלה שבעדם היה העובד זכאי לדמי מחלה. ימים שבעדם שולמו דמי פגיעה בעבודה ימים שבעדם שולמו דמי לידה ימים שבעדם שולמה גמלה לשמירת הריון במניין 540 הימים לא יימנו התקופות האלה: ימי הכשרה מקצועית - על פי הפניה או אישור של שירות התעסוקה - עד 360 ימים. ימי מחלה או תאונה - עד 180 ימים. חופשת לידה (כולל שמירת הריון וחופשה ללא תשלום אחרי הלידה על פי "חוק עבודת נשים"). ימי היעדרות מעבודה מסיבות שאינן תלויות ברצונו של העובד - עד 30 ימים. התנאי השלישי: אתה מובטל אתה רשום בלשכת שירות התעסוקה כמחוסר עבודה, ומתייצב בה, כדי לקבל עבודה בהתאם לתקנון שירות התעסוקה, ולא נמצאה לך עבודה מתאימה. מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, וכן מי שלשכת שירות התעסוקה הציעה לו עבודה מתאימה או הכשרה מקצועית מתאימה, וסירב לקבלה, לא יקבל דמי אבטלה בעד 90 הימים, שמיום הפסקת העבודה או מיום הסירוב להצעת העבודה. מי שהפסיק את עבודתו בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותו שלו, של בן זוגו או ילדיו, או הרעת תנאים בעבודה, צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו. הכללים להתייצבות בלשכה לפי תקנון שירות התעסוקה: עליך לבוא בעצמך ללשכת שירות התעסוקה בימים ובשעות הנהוגים במדור, שבו שובצת. אם לא התייצבת באחד מהימים שנקבעו לך - רואים את הימים שבין ההתייצבות הראשונה ובין ההתייצבות השנייה כאילו עבדת בהם, ולא ישולמו לך דמי אבטלה בעדם. אם התייצבת בלשכת שירות התעסוקה ביום אחר מהיום שנקבע להתייצבותך, ייחשב יום התייצבותך זה בלבד ליום אבטלה. אם אתה עונה על שני תנאי הזכאות הראשונים, אתה עשוי להיחשב "מובטל", גם אם אינך מתייצב בשירות התעסוקה, ובלבד שאתה אחד מאלה: 1.אתה לומד בהכשרה מקצועית, שלשכת שירות התעסוקה הפנתה אותך אליה, ובתנאי שהתחלת ללמוד בתוך 12 החודשים הרצופים מיום שנרשמת בלשכה כמובטל. 2.לשכת שירות התעסוקה הפנתה אותך לעבודה שהשכר בה נמוך מדמי האבטלה, ואתה עובד בה. קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. העבודה המוצעת נחשבת לעבודה מתאימה אם מתקיימים בה שלושת התנאים האלה: א. היא מסוג העבודה שהמובטל עבד בה ב-3 השנים שקדמו לאבטלתו או עבודה אחרת התואמת את הכשרתו המקצועית, רמת השכלתו ומצב בריאותו. ב. השכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים לו אילו היה זכאי להם. ג. העבודה המוצעת אינה מחייבת שינוי במקום מגוריו, לפי כללים שנקבעו. תנאים א' ו-ב' לעיל אינם חלים על מי שטרם מלאו לו 35 שנים, מהחודש השלישי לאבטלתו, ואינם חלים על עובדים עונתיים. המקרה ולא את יכולה לבקש הבטחת הכנסה,אך אינך יכולה להחזיק ברכב על שמך.להלן אתר הבטחת הכנסה: http://www.btl.gov.il/NR/exeres/253ED908-72CC-45F9-9C9D-73CFFFCA597E.htm

למעלה