האם אני חייב לשלם דמי תיווך (על השכרת דירה) למי שלא הציג עצמו כמתווך?

הבת שלי חיפשה דירה דרך הפיסבוק ומישהו ענה לה שיש לו מה להציע לה.
היא נפגשה איתו ועם בעל הדירה ונחתם חוזה.
לאחר מכן הבחור בא בדרישה שהיא תשלם לו דמי תיווך מפני שהוא זה שהפנה אותה לדירה.
בשום שלב (הכל מתועד) הוא לא הציג עצמו כמתווך וגם לא רמז בדרך כלשהי שהוא מצפה לתגמול כלשהו.

האם לאור ההתנהלות הנ"ל (מבחינה חוקית) היא מחויבת בתשלום כל שהוא?

תודה מראש

דיברגנט חדש

Well-known member
הבת שלי חיפשה דירה דרך הפיסבוק ומישהו ענה לה שיש לו מה להציע לה.
היא נפגשה איתו ועם בעל הדירה ונחתם חוזה.
לאחר מכן הבחור בא בדרישה שהיא תשלם לו דמי תיווך מפני שהוא זה שהפנה אותה לדירה.
בשום שלב (הכל מתועד) הוא לא הציג עצמו כמתווך וגם לא רמז בדרך כלשהי שהוא מצפה לתגמול כלשהו.

האם לאור ההתנהלות הנ"ל (מבחינה חוקית) היא מחויבת בתשלום כל שהוא?

תודה מראש
גם אם הוא מתווך, ברגע שלא חתמת לו על כלום, שיילך לחפש את החברים שלו.

גם אם הוא מתווך, ברגע שלא חתמת לו על כלום, שיילך לחפש את החברים שלו.
אים הוא תווך . ולא נחתם כלום. יש דבר כזה חוזה בעל פה . מה הם דיברו בעל פה . רק הם יודעים. בבית מישפט היא תפסיד . כי נערך חוזה בעל פה . אני שילמתי דמי תיווך . כי המתווחת אמרי לי תביא לרוחות . היא רותה חציא חודש דמי תיווך. ושילמתי . מה הם סיכמו העל פה הם יודעים . וזה יתברר בבית מישפט

דיברגנט חדש

Well-known member
אים הוא תווך . ולא נחתם כלום. יש דבר כזה חוזה בעל פה . מה הם דיברו בעל פה . רק הם יודעים. בבית מישפט היא תפסיד . כי נערך חוזה בעל פה . אני שילמתי דמי תיווך . כי המתווחת אמרי לי תביא לרוחות . היא רותה חציא חודש דמי תיווך. ושילמתי . מה הם סיכמו העל פה הם יודעים . וזה יתברר בבית מישפט
רק אם השיחה הוקלטה ונאמר שם מפורשות ההסכמה לתשלום.

דרישת דמי תיווך במקרקעין בניגוד לחוק
עיין בחוק המתווכים במקרקעין, ושים לב במיוחד לסעיף 9(א): “מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע השר, באישור ועדת הכלכלה".

וראה גם:

תקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב)

תקנות המתווכים במקרקעין (פעולות שיווק)

אם היא לא חתמה על חוזה עים "המתווח" לא מגיע לו כלום. אבל ליפעמים נותנים משהוא בכול זאת. לא שייך לחוק . אין חוקים כאלה טיפשים
חפשי בגוגל חוק התיווך . אולי יש . גם לא נעשה הסכם בעל פה בינהם נכון?

פעמיים קיבלתי שרותים מיתווך . פעם הסכם בטלפון . אמרה המתווחת שהיא תביא לי לקחות . ואים יהייה חוזה היא רוצה 1/2 חודש שכר תיווך הסכמתי בטלפון .
בפעם השנייה חתמתי על חוזה .
אצלך לא סוכם כלום . אבל זורקים איזה מארוף . בכול זאת הבת קיבלה דירה טובה בשכירות . זו רק דעתי

למעלה