האם אני חייב מדריך כושר אישי? :(

kechel

New member
האם אני חייב מדריך כושר אישי? :(

כל הדיאטות שהתחלתי נגמרו בכשלון טוטאלי, אני חושב שזה שילוב של אופי מחורבן וחוסר ידע.
כשאני חושב איך אני מתמודד עם שני בעיות אלה, אני מגיע למסקנה שרק מישהו צמוד שישב לי על הראש כשאני מתעצל/דוחה/סתם עייף, שיתקן אותי כשאני עובד לא נכון, שידריך אותי איך להוציא את המקסימום מהאימון וגם איזה מזון לאכול, יכול לעזור לי בלהגיע לתוצאות.

אז נראה לי שיש דבר כזה מדריך כושר אישי, שעוזר יום יום?
אם כן, אז איך זה עובד פחות או יותר? ומה טווח המחירים? (יכול להיות בעיה כי אני סטודנט כרגע)

האזור הוא ב"ש. המטרה היא הורדת משקל ופיתוח גוף.

היי kechel

סליחה שאני מתערבת, אני לא מדריכה מכל סוג שהוא.
אבל כשאתה כותב בפורום פתוח, אתה אלול לקבל תשובות גם מ"סתם אנשים".
משהו שכתבת מפריע ללי.
אתה כובת "אני מגיע למסקנה שרק מישהו צמוד שישב לי על הראש כשאני מתעצל/דוחה/סתם עייף, שיתקן אותי כשאני עובד לא נכון, שידריך אותי איך להוציא את המקסימום מהאימון וגם איזה מזון לאכול, יכול לעזור לי בלהגיע לתוצאות."
להבנתי ולתפיסתי, יש הבדל מאוד גדול בין לתקן לך טעויות טכניות באימון, ולהדריך אותך בענייני תזונה, לבין לשבת לך על הראש כשאתה מתעצל.
אני אישית מתאמנת עם מדריך כושר. אני מאוד מרוצה ממנו. זה איש מקצוע. הוא שם כדי להדריך טכניקה, הוא שם כדי לבנות תוכנית אימון, הוא שם כדי שאני ארגיש שאני עושה מה שצריך כמו שצריך ולא מסכנת את עצמי. אני מאוד בעד לעבוד עם מדריך מקצועי מי שיכול להרשאות לעצמו.
אבל אם אתה מצפה ממדריך כושר להוציא אותך מהמיטה כשלא בא לך להתאמן, לדעתי, וזאת רק דעתי, אבל לדעתי אתה מעמיד את עצמך לכישון מראש.
אני מאמינה שהמטיבציה יכולה לבוא רק מתוך עצמך. אתה לא עושה טובה למדריך שאתה מגיע לאימון. זאת לא עבודה שאתה עושה כי אין ברירה אבל אתה חולם על היום בו תוכל לעוף משם.
ספורט או אימון אתה עושה בשביל עצמך. איש מקצוע יכול לעזור לך לעשות את מה שאתה עושה יותר טוב, אבל התפקיד שלו לדעתי הוא לתמוך בך ממקום של ידע וטכניקה, אני לא חושבת שהתפקיד של מאמן הוא לשבת לך על הראש כי אחרת אתה לא עושה. אתה צריך לעשות כי זה בא מתוך עצמך.

ברור?

שיהיה בהצלחה kechel,
וחג שמח לכולם

כל כך נכון

אני גם חשבתי כך פעם. גם חשבתי שאני צריכה להתאמן עם מישהו כדי לא להפסיק.. אמנם אני מתאמנת רק חודש, שזה באמת לא הרבה, אבל הכי הרבה שעשיתי ב9 שנים האחרונות.

בשנה האחרונה הפסקתי לעשן, בשבועיים האחרונים החלפתי קולה במים (שתיתי מעל ליטר קולה ביום בשנתיים האחרונות. מזעזע), לפני חודש התחלתי להתאמן ובמקביל אני מתחילה לאזן את התזונה.

בלי אף אחד שישב לי על הוריד, ההיפך, עם עצמי, אני מעודדת את עצמי, אני גורמת לעצמי לעשות, אני ממש לא מקנאה בחברה שלי שנשארת לישון במיטה, אני אומרת לעצמי כל הכבוד לך. היא עצלנית ואת לא, אני יודעת שזה נשמע ילדותי אבל במקום להסתכל על מי שאוכל/ישן/נח בקנאה אני מסתכלת בתחושת נצחון. אני מנצחת את כל השדים הרעים שלי.. סוף סוף..... זה קשה להחליט.. לפעמים משהו מוזר דוחף אותך מבפנים פתאום. אבל מה שמיליסנט1 כתבה לפני הוא ממש מדוייק. אף אחד לא יחייב אותך לעשות כלום ואף אחד בעולם לא יכול להחליף את כח הרצון שלך, והמחוייבות שלך לעצמך.

בהצלחה

כל הכבוד לך! תמשיכי בקו הזה שהתחלת!

יש מנטרה:
No matter how slow you are running, you are faster than everyone sitting on the couch
לא משנה כמה לאט נראה לך שאתה מתקדם, אתה עוקף כל מי שנשאר במיטה (בתרגום חופשי ובערך).

בהחלט

אני חיה בארה"ב, לצערי, באמת שרוב האנשים פה ברביצה מתמדת... למרות שהרבה יותר קל פה מבחינה כלכלית לשבור את כל התירוצים, מכשירי כושר מעולים במחירים באמת סבירים, שלא לדבר על מנוי למכוני כושר הטובים ביותר פחות מ50$ בחודש במקרה היקר!

משום מה דווקא הסביבה ה"עצלה" הזו שמסביבי מדרבנת אותי יותר.

כיף לראות פה חבר'ה שבאמת עושים משהו בשביל עצמם, זה יותר נדיר ממה שנדמה...

kechel

New member
את צודקת, הכוונה שלי היית

שעם מדריך צמוד יש לי תוכנית מסודרת, ולא יתכן מצב שלא יהיה לי חשק (או משהו בסגנון) לעשות מה שצריך, כי יש לי תוכנית אימונים מסודרת ואתייחס לזה כמו שאני מתייחס לעבודה- קמים בבוקר לעבודה, יהי מה.

את צודקת, הניסוח שלי באמת דפוק, זו לא הכוונה שלי, ברור לי שמוטיבציה אני צריך להביא.

בעיה נוספת היא גם כשלא עובדים נכון אין תוצאות, וזה ממש מתסכל. ככה אני אדע שאני לא עושה דברים מיותרים ושאני מפיק את המקסימום מההשקעה.

אז מוטיבציה יש כי אני במצב נורא של עודף משקל, ואני מתאמן כל יום, אבל אין סדר, ובקשר לתזונה אני דיי בור, לכן אשמח לקבל קצת מידע על מדריכי כושר.

אם אתה סטודנט תברר אם יש חדר כושר או מרכז ספורט באוניברסיטה שלך, ואם יש, אולי יש שם מדריכים שיכולים לעזור לך במחיר מוזל לסטודנטים? או אולי יש חדר כושר או מרכז ספורט בסביבה שנותן הנחות לסטודנטים?
שווה לבדוק

בהצלחה!

kechel

New member
המדריכים בחדר כושר

הם לא מדריכים שעוזרים רק בחדר כושר, ומראים רק איך להשתמש בציוד? אני צריך מישהו יותר אישי, שיעבור איתי גם על תזונה וכו.

The Pinky P

New member
דווקא במצבך הרבה יותר קל "להסתדר" לבד.

לדעתי ראית יותר מדי "יורדים בגדול",

זה לא עובד ככה, מדריך שישרוק לך באוזן בשש בבוקר כשאתה ישן יש רק בפריים טיים בטלויזיה וגם זה נטו בשביל השואו.

אם אתה אומר שאתה סובל מעודף משקל שאותו אתה רוצה להוריד, אתה במצב קלאסי של אימון עצמי ועצמאי.

כל מה שאתה צריך זה להפעיל את הגוף בצורה אירובית ולשלב תרגילי כוח בסיסיים,
אם אתה בונה תכנית של x זמן ריצה/ הליכה ומשלב בזה תרגילים פשוטים ( מבחינת טכניקה,לא קושי)
אתה תראה תוצאות בשלב הראשוני, על בטוח.

זאת כמובן אם תתמיד ותשקיע, זו קלישאה אבל היא נכונה - הכל תלוי אך ורק בך.

לגבי תזונה - יש מספיק מקורות מידע חינמיים ( אינטרנט) שאפשר ללמוד מהם - תתחיל שם.

בקיצור -

בשלב הראשוני - לבנות תכנית מסודרת שמתבססת על תרגילים פשוטים ואירובי,
לשלב תזונה בריאה ונכונה
ולהתמיד!

תוצאות אתה תראה!

kechel

New member
לא ראיתי פעם אחת יורדים בגדול :)

זה פחות או יותר מה שאני עושה, אירובי וקורא דברים באינטרנט, אבל זה לא מספיק.

למשל, לפני יומיים עשיתי בבית סקווט ושכיבות סמיכה עם היוטיוב, הכול נראה סבבה, ומה שקרה זה שעד עכשיו הכתפיים שלי מפורקות לגמרי והרגלים מתחילות להתאושש. לא עשיתי משהו שנראה חריג, אבל כנראה שזה היה יותר מידי לפעם ראשונה. מדריך אישי יכל למנוע את זה.

ובקשר לתזונה זה נורא בעייתי כי לכל אחד יש את המצב האישי שלו וזה קשה להכין תפריט עם מאמרים באינטרנט. אני רוצה להוריד משקל אז צריך לאכול פחות, ועם מסת שרירים גדולה יותר שורפים יותר קלוריות אז אני צריך חלבונים, אבל איך אפשר להוריד משקל ולטחון חלבנים? אין לי רצון להרים משקולות לריק (כי בלי תזונה נכונה השריר לא יגדל ?) ואין לי רצון לשרוף יותר מידי קלוריות שהגוף יצטרך לקחת מהשרירים (ככה הבנתי ממאמרים באינטרנט- כשעובדים יותר ממש שצריך מתחילים לשרוף שרירים ולא שומן)

בקיצר, מדריך אישי יכול לעזור המון גם למתחיל.

קודם כל תבחר מדריך כושר ולאחר מכן חדר כושר

בשנה שעברה עשיתי טעות והלכתי על חדר כושר
המדריך המטומטם הזה חשב שאני סבתא בת 80 והביא לי תרגילים מפגרים
בתור התחלה

וגם ..איך לומר את זה בניסוח עדין "לא בזין שלו לאמן אותי"

אחרי זה התברר לי שצריך לשלם בשביל אימון פרטי...

עד שהתחלתי ללכת לחוגים--במיוחד לסייקלינג \ניסיתי מתוך סקרנות פילאטיס
היה שם עוד אחד שהתאמן..הרוב היו בחורות--הסתכלו עלי כמו סוטה מין.

---אין חכם כבעל נסיון---חדר כושר עלול להיות מאוד משעמם
מצא לך המלצה טובה על מדריך טוב כך שתהנה מכל רגע ותחזיק מעמד בכושר גופני
ואם יש חוגים שמתאימים לך..לך על זה.

למעלה