האם אני יכולה לתבוע את ג'ימייל?

ofrikiii

New member
האם אני יכולה לתבוע את ג'ימייל?

שלום לכם,
לפני כחודש גיליתי כי נפלתי קורבן להונאה בסך לא פחות מ- 20,000 דולר! וכל זה באמצעות מה שמכונה "העוקץ הניגרי". הכל התחיל כשלפני כחודשיים וחצי קיבלתי הודעה למייל שלי בג'ימייל, כביכול ממישהי שרוצה להיות איתי בקשר רומנטי. הסכמתי והדבר הביא לעוד ועוד מיילים שבהם היא מציגה עצמה כפליטת מלחמה מסודן, שלאביה המנוח סכום כסף נכבד בבנק בלונדון ועלי להיעזר בעו"ד שלה ובפקיד הבנק בכדי להעביר את הכספים לחשבון שלי.. מאז שילמתי עוד ועוד עמלות לאדם המתחזה לעו"ד על "הוצאות הטרחה" שלו לכאורה וכן לאותו "פקיד בנק בלונדון", לצורך המצאת מסמכים (כולם מזוייפים כמובן וכד'). הכל כמובן שולם במזומן דרך "ווסטרן יוניון" ותוך כדי טיעונים רציונאליים ומקצועיים לכאורה מצד העו"ד המתחזה ופקיד הבנק, בכדי שאמשיך להאמין שהסיפור אמיתי.
רק כאשר חיפשתי את הפרטים של אותה פליטה בגוגל חשכו עיניי, כשגיליתי שזוהי הונאה נפוצה ורבים כבר נפלו בפח. אני בטוחה שבג'ימייל מודעים להונאות מסוג זה ואיני מכירה אדם שלא קיבל לחשבון המייל שלו הודעות כאלו בשלב זה או אחר, בנוסף, מהבירורים שעשיתי אני בטוחה שההודעות האלו נשלחו לאחרים הרבה לפניי - מאותם מיילים ועם אותם שמות והם דיווחו בג'ימייל על התחזות ובכל זאת - לא עשו דבר בג'ימייל בכדי למנוע את הפצתן ובכך עוד ועוד אנשים וביניהם אני -איבדו את כל כספם וחסכונותיהם ממעשי הונאה.
כמובן שהגשתי תלונה במשטרה, אבל מכיוון שהנוכלים נמצאים בסנגל, כמעט בלתי אפשרי לתפוס אותם.

אני בטוחה שבג'ימייל ידעו על התופעה הרבה לפני כן ואם היו עושים משהו בכדי לחסום מיילים מהסוג הזה, כל זה לא היה קורה. לכן אני מעוניינת להגיש כנגדם תביעה לפיצויים בסך סכומי הכסף העצומים שהפסדתי. האם זה אפשרי? גם אם לא, האם יש משהו אחר שאוכל לעשות?

אודה לכם אם תוכלו לענות לי

John the Savage

New member
קודם כל, את לא יכולה לתבוע את ג'ימייל

כי ג'ימייל זו לא יישות משפטית. את יכולה לתבוע את גוגל אם את מאד רוצה, אבל זו תהיה תביעה חסרת בסיס שהסיכוי לזכות בה שואף לאפס.

מאד צר לי על ההפסד שלך. כתבתי לך בזמנו הודעה ארוכה עם כל מיני עצות ודרכי פעולה אפשריים, אבל לא קיבלתי ממך בזמנו כל התייחסות, שזה קצת הפריע לי כי כשאני מקדיש מזמני לכתוב תשובה, הדבר היחיד שאני מצפה בחזרה זה לקבל תודה.

את תאור המקרה עצמו

אני זוכר מביקורך הקודם בפורום. אני יכול להתייחס למשפט האחרון של שאלתך.
ג'ימייל הוא אתר בבעלות תאגיד גוגל ולא אישיות משפטית.
בכל מקרה, איני מתייחס לחברות מזוהות ותשובתי כללית ללא כל קשר לספק דוא"ל זה או אחר.
היחסים שלך עם ספק הדוא"ל נשלטים על ידי תקנות האתר. אין להניח שבתקנון זה נקבע כי ספק הדוא"ל יקרא את הדוא"ל שלך ויחליט על דעת עצמו לחסום הודעות לפי שיקול דעתו.
ניתן לעשות היקש מסויים בין הודעות דוא"ל לגלויות דואר רגילות. מצופה משירות הדואר למסור לך כל גלויה, למרות שמסוגל לקרוא את התוכן שלה ולא למנוע הגעת גלויות על יסוד חשד לניסיון הונאה.
כך לדעתי גם לגבי דוא"ל, אבל זאת דעתי בלבד ותתכן גם דעה אחרת.

למעלה