האם אני יכולה לתבוע בדבר הפרת זכויות יוצרים?

sivan120

New member
האם אני יכולה לתבוע בדבר הפרת זכויות יוצרים?

יש לי אתר של חדשות.
הידיעות יחסית ארוכות ומכילות קישור לידיעה המקורית.

לאחרונה ראיתי אתר אשר לוקח כתבות באתר שלי, מסכם אותם (לא ממש כותב באותם המילים
שאני כתבתי אבל יש לפעמים משפט פה ושם דומים) ואז לפעמים שם קישור לאתר שלי, לפעמים
רק קישור לידיעה המקורית. הידיעות שלו הרבה יותר קצרות משלי.

האם אני יכולה לתבוע אותו?

באתר שלי כתוב ש"אסור לעשות שימוש בחומרי האתר
מלבד עיון במידע במסגרת קריאה באתר, לא במישרין או בעקיפין, ללא הרשאה מפורשת בכתב ומראש, ממפעילי האתר".

John the Savage

New member
לתבוע אותו את יכולה

לזכות בתביעה? לא בטוח.

יכולות להיות שתי בעיות אפשריות: דבר ראשון, זכויות יוצרים לא מגנות על תוכן הידיעה אלא על דרך הביטוי שלה. העתקה לא חייבת להיות מילה במילה, אבל תצטרכי לשכנע שהטקסט שלו מכיל אלמנטים דומים מספיק לידיעות המקוריות בכדי שזה יחשב להעתקה. דבר שני, גם אם מדובר בהעתקה, יכולה להיות הגנת שימוש הוגן. אם הידיעות שלו קצרות, והוא נותן קרדיט למקור, יש סיכוי שאכן בית המשפט יכיר בזה כשימוש הוגן. זה תלוי בגורמים שונים כגון מידת ההעתקה ואופי האתר שלו, ויש הרבה תחום אפור בשימוש הוגן כך שקשה לדעת בוודאות על סמך דיון תיאורטי כאן, אבל זו בהחלט אפשרות שאת צריכה לקחת בחשבון.

בהנחה שאין לך ידיעות בלעדיות

איך את יודעת שהאתר "התמחרה" שואב את הידיעות שלו מהאתר שלך?
כעיקרון מסכים לתשובה של ג'והן. אחת הדרכים להוכיח העתקה היא שלתול פרטים מסויימים ביצירות שלך ואחר כך להוכיח שהם מופיעים אצל מי שאת מחשידה בהעתקה. בתחום החדשות הדרך הזאת קצת בעייתית, במיוחד כשלא מעתיקים את הטקסטים אחת לאחת, כי זה אומר לשתול ידיעות לא נכונות, דבר שעלול לפגוע באמינות האתר שלך. אני לא חושב שזה שווה כי גם ככה סיכויי התביעה שלך נראים מאד נמוכים.

למעלה