האם אני מאבדת אותו?

• פותח הנושא nam
  • פורסם בתאריך

nam

New member
האם אני מאבדת אותו?

שלום לכולן. זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן, מכיון שעוד לא הרגשתי שייכת (יש לציין שעכשיו אני יותר לא מרגישה שייכת, אבל אני זקוקה לעזרתכן). אני בת 26, לאחר החזרת מוקפאים, שעפ"י בדיקות הדם הצליחה בנתיים. אני אמורה להיות בשבוע חמישי (בדיקת בטא ראשונה הייתה לפני שבועיים ואחריה ביצעתי עוד שתי בדיקות דם שהיו תקינות. אולטרסאונד ראשון נקבע לי ליום חמישי השבוע). אתמול, בשבת, באמצע נהיגה, הרגשתי כאבים חזקים ופתאומיים בבטן ובגב. היה לי ברור שמשהו לא בסדר. כשהגענו הביתה נכנסתי לשירותים וראיתי שיש לי דימום חזק. היה לי ברור שזה הסוף ובכיתי כמו שלא בכיתי מעולם. התקוה: כעבור כחצי שעה הדימום פסק. נסעתי לבי"ח ושם עשו לי אוטלרסאונד והממצאים: "יש שק הריון תוך רחמי המכיל שק חלמון וניצן עוברי, טרם נצפה דופק" הרופא אמר לי שכנראה שהיפלתי עובר אחד ואחד נשאר ויתכן שזה עוד מוקדם מכדי לראות דופק ואמר לי לשכב בבית 3 ימים. מה דעתכן? זה קרה למישהי? מתי אמורים לראות דופק? האם יש לי תקוה? אני מלאת חרדה ואשמח לשמוע תשובותיכן. מקוה להישאר איתכן, nam

נמנמית - בוודאי שיש תקווה ושלא תעזי

לאבד אותה! את עדיין בשלב מוקדם מאוד של הריונך וממש עוד לא אמורים לראות דופק. למעשה גם ה-us שנקבע לך השבוע הוא כביכול "מיותר" משום שבבית החולים נצפה שק הריון תקין , שזה יופי ונהדר. אני מכירה באופן אישי מישהי שדיממה קשות והסתבר שעובר אחד נפל. העניין הוא שאצלה זה קרה לקראת החודש השלישי ובכל זאת - העובר הנוסף נולד לפני 4חודשים והוא תינוק בריא ומקסים! מה שקרה לך קורה די הרבה לפי מה שאני יודעת. החדשות המאוד אופטימיות הן שנצפה אצלך שק , כאמור. כדי לצפות בדופק תזומני ל-us בשבוע 7 או 8 וקרוב לוודאי שלא לפני כן. ובינתיים - ממליצה לך לנוח. בכ"ז עברת משהו לא קל ומלווה בכאבים ודימום. מחזיקה לך אצבעות ומחכה שתעדכני בחדשות טובות , ורק טובות. ענת.

אל תאבדי תקווה

מה שחשוב הוא שתנוחי כפי שהרופא הורה לך. לגבי הדופק, עפ"ר רואים דופק בשבוע 8, כך שבמקרה שלך זה לכל הדעות מוקדם מידי לראות דופק ולכן אין לך מה לדאוג בקשר לכך!!!! בהצלחה!!!! מקווה להמשיך ולראות אותך פה!!!!

nam

New member
מיכל וענת- תודה!

כשקראתי את תשובותיכן אלי נמלאתי דמעות. הרגעתן אותי ואני מודה לכן מאוד. אני אשמח להצטרף אליכן לפורום המבוקש, ברגע שאראה דופק (עד אז ההריון לא נראה לי אמיתי...). שוב תודה רבה, nam

מצטרפת לדברי ענת ומיכל../images/Emo70.gif

כל מילה שלי תהיה מיותרת, כי הן שיכמו את הכל הכי טוב שיש. תעדכני אותנו. שיהיה רגוע ושקט - ותשתי הרבה, חם היום, ואסור להתיבש!

shiranShik

New member
גם לי היה - בגלל שק אחד שלא נצפה ..

גם לי היה דימום משבוע חמישי. לפעמים היה בא והולך. בהתחלה ראו שק אחד, ללא דופק עדיין. אחרי כשבוע ראו עוד שק אבל לא ראו את תוכנו. ובערך בשבוע השביעי ראו שני שקים עם דופק. אבל אחד היה חלש יחסית. מהר מאוד אפשר היה לראות שאחד התאומים לא מתפתח מספיק מהר, ופסק הדופק. והוא בעצם התאים לשבוע שישי. כשזה קרה, פסק הדימום. והשני (שנייה) מתפתחת יופי. אני בשבוע 21 כרגע. ואני מכירה עוד מקרה כזה בדיוק. אז להירגע ולנוח. אגב, אני מכירה הרבה נשים שהיה להן דימום והכול המשיך כרגיל, וכאלה שמדממות כל ההיריון, וכו´... ברור שהכול בסדר.

rachel5

New member
דימום

שלום נאם!גם אני כותבת בפעם הראשונה בתפוז כתבתי בעבר בפורום הישן. לעניינו:יש לי עבר דומה היום אני בשבוע 23 פלוס אבל התחלתי את ההריון עם דימומים קלים שהתחזקו,אושפזתי בבי"ח למשך כמעט שבועיים(עם הפסקה של לילה אחד באמצע) לצורך השגחה וברוך השם הגעתי עד היום. אצלי התחיל דימום קל מספר ימים לאחר בדיקת הבטא הראשונה ואחרי 10 ימי מנוחה בבית התחזק וזה גרם לאישפוז הראשון למשך 5 ימים.לרופאים בביה"ח רמב"ם היו מספר גרסאות כמו דימום מהשליה או לחילופין נפילת העוברים שלא נקלטו.אצלי עקב טיפול בתהליך מיוחד(zift) הוחזרו 6 עוברים ונקלט אחד.בכל מקרה כל הרופאים אמרו שבשלב מוקדם זה אין מה לעשות נגד הדימום וכלמה שאת יכולה לעשות הוא לנוח ולקוות לטוב,האישפוז נועד להשגחה כי הדימום יכול להתגבר ועלולה להתפתח הפלה חס וחלילה.הדופק אצלי נצפה בסוף שבוע 5 אבל הוא יכול להופיע גם מאוחר יותר בעבר היה לי הריון של תאומים שלא התפתח ,לא היה דופק וחיכינו עד השבוע ה9 כדי לבצע גרידא כך שאת יכולה להיות אופטימית אני מאחלת לך מכל הלב שההריון יצליח ויתקדם ללא דפיקות לב מיותרות.

טילי2

New member
לי זה קרא בהריון ראשון ויצא ילד

מקסים, אל תדאגי תנוחי ותצברי כוח לקראת האוטרא סאונד הבא.

nam

New member
תודה לכולכן!

אתן הרגעתן אותי במקצת, אך אני עדיין בחשש מתמיד. יש לי כל הזמן כאבים עמומים בבטן ואני חרדה בכל פעם שאני הולכת לשירותים. המראה הזה של הדם ומה שחשתי כשחשבתי שאיבדתי אותו לא עוזבים אותי ואני מתפללת שלא ארגיש את זה שוב. אני משערת שרק הזמן וההתפתחויות (הטובות) ירגיעו אותי. תודה שוב לכולכן, אני כבר מרגישה שאמצא פה בית חם! נם

נאם, אני מקווה שמכאן והלאה יעבור

עלעך הריון שקט ומהנה ביותר עד לסיומו המוצלח בעולל (או עוללית) צורח. שיהיה בהצלחה. תעדכני אותנו
שירלי.

yaelhul

New member
נאם, חמודה זה נשמע נורא מפחיד

מה שעבר עלייך. כמו שכתבו לך - אל דאגה בקשר לדופק. זה אכן מוקדם מדי ונדיר לראותו בשלב כזה. נוחי הרבה (בשכיבה) ואנחנו נחזיק לך את כל האצבעות. יעל

חן123

New member
בהחלט יש הרבה תקווה!

מה שאמרו לך בבי"ח נשמע הגיוני לחלוטין! אל תאבדי תקווה לגבי דופק, צריך לראות עד שבוע 8. ברור שהזמן עכשיו עד האולטראסאונד לא יעבור, אבל תשתדלי לשמור על אופטימיות אגב, דימום קל בשלב הזה של ההריון הטא מאוד שכיח כך שאם חו"ח יש לך שוב דימום אל תלחצי מחזיקה לך אצבעות חן

למעלה