האם אני מכורה לאהבה?

m i c h a li

New member
האם אני מכורה לאהבה?

סיפור קצת ארוך. למי שיש סבלנות.. נישאתי בגיל צעיר בעקבות הריון לא מתוכנן. מתחילת הדרך היו ביני ובין בעלי בעיות כאלה ואחרות. הבעיה המרכזית לא טופלה מעולם: חוסר התאמה בנוגע לתפיסת הזוגיות ומוסד הנישואין. אני מאמינה במונוגמיות ובעלי מאמין (לפחות בתאוריה) בנישואים פתוחים ונסיונות מיניים מחוץ למסגרת הנישואים. במהלך השנים האחרונות הגענו לטיפול זוגי כדי לשפר את מערכת היחסים, ואני נעזרתי בטיפול פסיכולוגי. בעקבות הטיפולים חל שינוי לטובה במספר תחומים כמו: נתינת מרחב אישי (ממני כלפיו) ומתן תשומת לב והתייחסות (ממנו כלפי).האוירה בבית השתפרה והיה רושם שמערכת היחסים התחזקה. אבל, נושא המונוגמיות/ נישואים פתוחים לא זכה להתיחסות הנאותה במסגרת הטיפולים. אני מניחה שרב הזמן העדפתי "לעצום עיניים" ולקוות שהענין יעלם מעצמו. אני מודעת לכך לא תהיה בינינו הסכמה בנושא זה. הענין מסב לי עצב וכאב לב כבר יותר מ-10 שנים ועד היום לא השכלתי להתמודד. יש לציין כי אנו כנים אחד כלפי השני ובעלי לא מימש את רצונותיו עד היום, כדי לשמור על הנישואין. לאחרונה, הנושא "נפתח מחדש" על ידו. רצה לבדוק שוב "אם שיניתי את דעתי". אני מתוסכלת (וגם הוא). אני יודעת שהוא לא ישתנה ולא מצליחה להחליט מה רצוי לי לשנות בתוכי. אשמח להתייחסות תודה! מיכל

בואי נפריד את השאלות הללו

ממה שאת מספרת כאן עולה בעיה מאוד קונקרטית בנישואין . כדי לתת מענה לשאלה אם את מכורה לאהבה, צריך לעלות מקום אובססיבי שלך ביחס אליו או ליחסים שלכם. את לא נשמעת לי אובססיבית ממה שתיארת כאן - להפך- נראה שדווקא הצלחת להתמודד עם עצמך במקומות קשים לך , לפחות בנתיים. ועכשיו בנוגע לנישואין פתוחים - אני אומרת לך כאן אך ורק את דעתי האישית כאדם פרטי בלי שום "מקצועיות". יש לדעתי בעיה אמיתית בנישואין מונוגמים (גם לגברים וגם לנשים) . המונוגמיה היא סוג של מילכוד 22 : מצד אחד אנחנו לא רוצים שהבן זוג שלנו יחלוק אינטימיות עם אחרים, מצד שני, אם הוא לא יבטא צרכים מסוימים שלו , הקשר יסבול מחנק , זעם ושיגרה שוחקת. נראה לי שיש "סיכון" בכל דרך שבה בוחרים. אני מאוד יכולה להבין אותך , אבל, אני גם יכולה להבין אותו. מה שהייתי מציעה לך זה לנסות ולהבין אם חשוב לו שזאת פשוט תהיה אישה אחרת או שהוא רוצה לקבל דברים מסויימים שאת לא כל כך רוצה בהם. סתם לדוגמה: מין אנאלי. אז תוכלי לחשוב עם עצמך אם את מסוגלת ורוצה להפתח לדברים שמגרים אותו. בכל מקרה , הייתי מציעה לך להקשיב לרגע לפנטזיה הזאת שלו ולנסות לשמוע לא רק את הפחדים שלך , אלא את הצורך שמדבר מתוכו : הצורך בגיוון? הצורך במילוי פנטזיות ? הצורך לדעת שהוא יכול אם הוא רוצה? בקיצור דברי קצת איתו , ואחר כך עם עצמך. מה שכן, חשוב לי מאוד להגיד , בעיני זה מאוד לא נכון לצאת להרפתקה של החלפת פרטנרים או אורגיות של זוגות רק בשביל לרצות אותו. זה אף פעם לא עובד . את תשלמי מחיר נוראי והוא לא יקבל מה שהוא רוצה וצריך ושניכם תסבלו. ככה נראה לי. אשמח לשמוע עוד....

m i c h a li

New member
תודה על ההתיחסות

מקבלת את דעתך בנוגע לשיחה איתו לברור סוג הצרכים. הטענה המרכזית שלו היא שהוא מעונין בחופש ובאהבה חופשית. זה נשמע לי כמו סיסמה ולא כמו צורך אמיתי. בהחלט יש מקום לבירורים..

למעלה