האם אני מקרה אבוד?

טשטשית

New member
האם אני מקרה אבוד?

אני בת 30 גובהה 170 שוקלת 60 אני יודעת שBMI תקין אבל בכל זאת העלתי כ5 קילו מיותרים שאני רוצה להורד בצורה בריאה לאחר מספר ברורים נאמר לי כי אין לי אפשרות לקל יעוץ תשונתי דרך קופ"ח ( מכבי) כי משקלי תקין! לכן נאלצתי להתחיל באופן פרטי ופניתי לקבוצת שומרי משקל שם הותאם לי תפריט של 18 נקודות שאני מקפידה עליו אך לצערי דבר לא זז (ואם כבר זז אז לכיוון הלא נכון כלומר לעליה מתונה במשקל) אני מיואשת מה ניתן לעשות כדי לשפר את חילוף החומרים השורר שלי (חשוב לציין כי לפני שנה עשיתי את דיאטת הלחם במשך מספר חודשים וירדתי יפה , האם יתכן כי דפקתי לעצמי את חילוף החומרים אז?) בתודה

להוריד 5 ק"ג

אני לא יודעת מה זו דיאטת הלחם, אבל כדי להוריד 5 ק"ג בצורה יעילה, כל מה שצריך זה? 1. להפסיק לחלוטין לנשנש 2. להקפיד לאכול ארוחות מאוזנות 3. לאכול הרבה ירקות והרבה סלטים, 4. קצת ספורט מתון- כדי להפעיל הגוף ולשפר חילוף חומרים.(הליכה - טיול של חצי שעה 4 פעמים בשבוע) אני הורדתי 10 ק"ג בשלושה חודשים בצורה כזו זה בערך היה התפריט שלי בוקר: פרוסת לחם קל, עם גבינה לבנה, או מלוחה, ירקות חתוכים, מלפפון אחד ועגבניה אחת, וכוס רוויון. שתיה - תה צמחים צהריים: סלט ירקות - והכוונה לסלט מכל הירקות שקיימים לפעמים הסלט עשוי מכרוב ירוק וסגול וקצת חסה וגזר מגורד, עם מלח פלפל שמן זית ומיץ לימון. לפעמים הסלט עשוי מכרוב ירוק, פלפלים צבעוניים, לקט בייבי לפעמים הסלט עשוי, מחסה, כרוב סגול, גזר ומלפפונים ועגבניות. כמו שאמרתי ממש כל יום ירקות מסוגים שונים, - לגוון.. צלחת מרק ירקות (רק מרק ירקות, לא מרק שעועית או מרק אפונה או מרק עדשים וכו'...) רק מרק שעשוי מירקות כמו: כרובית,ברוקולי, דלורית, גזר, קישואים. (לא מכניסה תפוחי אדמה ובטטות למרק - כי הם פחממות) אחר כך מכינה לי תפוח אדמה אחד + מנת עוף. או מנה של דג בגריל וכו'... מבשלת שעועית ירוקה - כתוספת ליד הבשר.(או חצי כוס אורז מבושל) מבשלת ירקות שוב, כרובית דלורית ברוקולי בסיר עם אבקת מרק בערך חצי שעה עד שמבושל - כתוספת לבשר. בערב: מכינה חביתה מביצה או שתיים עם פטריות וכוסברה קצוצה או פטרוזיליה קצוצה. ליד זה פרוסת לחם קל, אשל 1, כוס רוויון ירקות חתוכים וכו'... או פשטידת ירקות. כשבא לי לנשנש בין הארוחות: אני מקלפת גזר וקולורבי חותכת לרצועות ומנשנשת. שותה הרבה שתיה ללא סוכר - בעיקר מים. מכינה פשטידות מירקות- לא מטגנת - שום דבר בכלל - גם לא שניצלים וצ'יפסים. שום בצקים למיניהם כלום: לא בורקסים לא פיצות לא פיתה עם משהו לא סלטים מטוגנים כלום מכל הדברים האלה. מי שמקפיד על כך יורד יפה מאוד במשקל.

שכחתי לציין

גם את הפירות אני משאירה כנשנושים, שוב בערך 2 , 3 פירות ביום, לא פירות יבשים ולא פיצוחים. לא עוגות (גם לא עוגות ללא סוכר, לא שוקולד גם לא את זה ללא סוכר) כשממש בא לי משהו מתוק, אני מכינה כוס קקאו עם 2 סוכרזית וכף אחת חלב בפנים. יש לזה את אותו אפקט כמו לשוקולד.

Infin1ty

New member
זה לא מאוזן

זה תפריט לפגיעה בגוף. אין צורך להוריד בורקסים\מאפים\שוקולדים או כל דבר אחר, יש צורך לדעת איך לאכול, אומנם יש לקצץ קצת מכמות הקלוריות אך זה לא אומר לוותר על מאכלים כלשהם, לוותר ולהכניס ללקסיקון שלנו מאכל כאסור זה כבר מתכון לכישלון.

רון ו

New member
מה אתה שח?

כל הגישה בדיאטה רפואית הוא להנחות אותנו על סוגי מאכלים אסורים אבל לא רק רפואית גם "דיאטה דתית" אנשים נמנעים ממזונות או צרופי מזון. העובדה שאתה החלטת שבורקס או שוקולד הם אבות המזון הרוחני לאנושות ובלעדיהם כולנו צפויים לכשלון היא הצלחה של שטיפת מוח חברתית/תקשורתית. ובינתיים מנסיון אישי לא רק שניתן להחליט להמנע ממאכלים מסוימים זה פשוט עוזר ומגבש את המוטיבציה גם לאכול במשורה ממאכלים אחרים.

בוזבוזז

New member
הוא צודק

הדיאטה שלה נראת כמו דיאטת רעב הגוף זקוק לפחמימות לשומן זה לא בריא אני גם בספק אם אפשר להתמיד בדיאטה לאורך זמן

Infin1ty

New member
אתה דוגמא לבן אדם

שלא נגע בסוכר כמה זמן והתחרפן, לא יודע אם היית כזה מטומטם לפני מה שעשית לגוף שלך, אבל כנראה זה טימטם אותך עוד יותר.

Maya neporiaN

New member
סליחה רגע!------>

ועם כל האוכל (שנראה בכמות גדולה מאוד יחסית) ירדת? אם אני אנסה לאכול בדיוק כך..גם ריוון וגם פורסת לחם,גם גבינה וירקות ובצהריים כל מה שהנ"ל..מזה יורדים? זה נראה יותר ממה שאני אוכלת ואני תקועה על 3 קילו!

את לא מקרה אבוד!

להערכתי אין לך כלל בעית חילוף חומרים. לא "דפקת כלום". אנא פני לגורם מקצועי במסגרת הקופה- (ניתן לעשות זאת בתשלום) ספרי לה את הסיפור שלך והיא בוודאי תעזור לך בהתחשב בנתונים שלך. שומרי משקל זו לא מסגרת מקצועית שיכולה לקחת בחשבון את כל הסיפור האישי שלך. בהצלחה.

למעלה