האם אני סובלת מטרשת נפוצה?

האם אני סובלת מטרשת נפוצה?

אני בת 40 כ-3 שנים אני סובלת מסחרחורות המופיעות אחת לחצי שנה. לאחר הסחרחורת אני מרגישה תק' של כחודש לא ממוקדת,לא מרוכזת והראיה לא נקיה. במסגרת ברור נלקחה בדיקת ANF שהיתה חיובית פעמיים ,אנטי DNA שלילי ו- TYROXIN PEROXIDASE חיובי מאוד. לפני כשנה וחצי היתה לי מחלה וירלית לא ברורה בה סבלתי כחצי שנה מחולשה,ריצודים בוהקים בעיניים, כאבים בקרקעית העין,בלבול, קושי באור (גם בשל קטרקט בשל שמוש בסטרואידים לאסטמה)דופק מהיר, חרדה, הסתגרות .תופעות אלו חלפו אולם אני עדיין חשה שלא חזרתי לעצמי לגמרי אני מרגישה חולה...אני לא אותו האדם שהייתי. בנוסף יש לי הצרות בעמוד השדרה ב-סי 4,5 ואף טופלתי אצל כירופרקט. רופא א.א.ג לברור הסחרחורת שלח אותי לראמטולוגית לשלילת מחלה אוטואימונית. היא המליצה לי ללכת לנוירולוג ,כשבררתי על הנוירולוג הסתבר שהוא מטפל בחולי טרשת נפוצה. האם יש חשד סביר שאני חולה במחלה זו? מחר עלי ללכת לבדיקת סי.טי. האם ניתן לקבל מידע דרך בדיקה זו? אודה לך מאוד על תשובתך

תגובה

בירור נירולוגי אמור לקבוע באם ישנה בעיה נוירולוגית מה הם מיקומי הפגיעה במערכת העצבית ולאיזה מחלות הם יכולים להתאים. מנקודת המבט של הפרטים שבשאלתך כל שיש לי לומר לך שכדי שתבצעי בירור נוירולוגי היות שלא ברור לי בוודאות שישנה בעיה נוירולוגית , כך שבוודאי איני מסוגל לחוות דעה לגבי האפשרות של טרשת נפוצה.

למעלה