האם אני עושה נכון?

האם אני עושה נכון?

פעמיים בשבוע רק אני אוכל לחם עם ממרח שוקולד השחר.בשאר ימי החול שזה עוד שלושה ימים אני אוכלת:בוקר תפוז ונס קפה,צהריים תפוח,אחה"צ שוב תפוח.ערב סלט עם גבינה וזהו.. לפעמים רק אם אני באמת מרגישה רעב אני דופקת לחמניה עם ממרח שוקולד,או 2-3 פרוסות חלה עם שוקולד.ובשישי.רק ארוחה משפחתית בערב.ובשבת.משהו קל בבוקר ואחה"צ את האוכל משישי.שזב בד"כ סלטים,מרק,עוף בגריל.. אני כמעט כל יום עושה הליכה רגלית מהירה של שעה. האם אני יכולה להרזות ככה? ראו לציין שאני לא אוכלת בכלל מתוקים(עוגיות,עוגות,שוקולדים,ממתקים) בגלל זה יש לי תאווה לפעמים לממרח שוקולד.זה המתוק היחידי שאני אוכלת בנוסף לפירות.\ האם מה שאני עושה עלול לגרום לי להרזות או להשמין?

......

yuvalfrr

New member
תתחילי לקרוא במקום לקרוע את עצמך

מחריד. יש מספיק מאמרים מועילים באינטרנט , בפורום הזה בפרט , בנוגע לתזונה נכונה והדרך לירידה במשקל. את צורכת ביום נתון , לפי התיאור שלך , כ - 300 - 400 קלוריות. בהנחה שאת בעלת חילוף חומרים סביר , ובהתחשב בעובדה שאת צועדת שעה ביום , את עשויה לשרוף כ - 1500 קלוריות ביום. מסקנה - לגוף שלך חסרות 1200 קלוריות כדי לאפשר את כל הפעולות שאת מבצעת. את האנרגיה החסרה הזו הוא לוקח מהמאגרים הקיימים לו בגוף - שומן ושריר. היות ומדובר בגירעון קלורי חריג , הגוף נמצא במצב חירום , וממעיט להשתמש בשומן כמקור אנרגיה , היות ושומן הוא מצבור נוח של אנרגיה למצבים חירום כאלו בדיוק , לכן הנטיה של הגוף היא לפרק שריר. את כנראה יורדת במשקל , ובקצב מסחרר , אבל אין בזה שום הטבה עם המראה החיצוני שלך ואת רק עושה לעצמך נזק בריאותי , יתרה מזאת - בכך שאת מפרקת שריר את מורידה את חילוף החומרים שלך לרמה נמוכה יותר מהקיימת היות והשרירים שלנו דורשים הרבה קלוריות לפעולה , פחות שרירים = פחות קלוריות שנשרפות בכל פעולה של היום. בסופו של דבר כשתפסיקי להרעיב את עצמך , את תעלי את כל המשקל שלך בחזרה , וגרוע מכך - כל המשקל שהורדת משריר , יחזור אלייך בשומן. תמצאי את עצמך באותו משקל כמו שהתחלת , ולרוב אף יותר , אבל עם הרבה יותר שומן. תעשי לעצמך טובה , תחפשי באינטרנט מאמרים ותלמדי קצת במקום להקשיב לחברות שלך , אני מאוד מקווה שלא הקשבת להגיון שלך כשבנית את התפריט הזה.

למעלה