האם אני צריך לגבות מע``מ?

ofek100

New member
האם אני צריך לגבות מע``מ?

אני מקים אתר שמאפשר לצרכנים לקנות מוצרי אלקטרוניקה אני גובה מהלקוחות ומעביר את הכסף(בניכוי עמלה!) לספקים אני לא מבין משהו... אני מתווך בין ספקים וצרכנים.... אך לא גובה מע``מ,למרות שיש עסקה! ממי צריך אישור בשביל להיות מתווך? איך מע``מ פותר בעיה זו? האם אני צריך חשבוניות מע``מ? רם

PINIZ

New member
הבהרות נוספות

להלן הבהרות הדרושות לי. 1. האם הספקים מוציאים חשבונית על שמך? 2. האם המכירה היא ליחידים או לסוחרים? בהנחה שהספק מוציא חשבונית על שמך אתה למעשה קונה אותה ומוכר אותה לאחרים. כך שהינך קמעונאי (או אולי סטונאי} ואז עליך להוציא חשבוניות מס ללקוחות. אולם אם החשבונית מוצאת ע``י הספק ע``ש הלקוח הסופי והינך גובה רק עמלה מהספק , אזי עליך להוציא חשבונית מס לספק. בכל מיקרה עליך להרשם כעוסק מורשה ולדווח לשלטונות על עיסוקך.

kolololo

New member
שאלת המשך

יש שתי חברות לא קשורות אחת של האבא אחת של הבן שהוקמו בגלל קשיים כלכליים. אחת גובה כספים והשניה מבצעת את העבודה יש אפשרות לדווח למע``מ על 2 החברות ביחד ולהעביר כספים מאחת לשניה? מה שיוצא שהחברה הראשונה יש לה רווחים והשניה הפסדים ובעצם זה אותה חברה רק שהפעילות שלה מתחלקת על שתי חברות. אפשר לבקש ממעמ איחוד עוסקים במיקרה כאלה? כי אם אני יעביר חשבונית על שרותים מאחת לשניה -וזה נכון) אז אחת תצטרך לשלם מעמ והשניה לקבל אותו חזרה ואם מדובר על סכומים אז זה הרבה כסף ואין כסף לממן את זה. אולי ביכלל עיסקה כזאת פתורה ממעמ?

PINIZ

New member
איחוד עוסקים

1. התנאים לרישום הינם כדלקמן: א. ניהול פנקסי החשבונות שלהם נעשה במשותף. ב. מונה נציג לאותם עוסקים. עלי להדגיש כי החוק קובע כי ``רשאי`` המנהל לרשום אותם כך...

PINIZ

New member
עיסקה משותפת?

ראה סעיף 128(ב) הקובע כי ``עיסקה שנעשתה בידי שותפות שאיננה רשומה.... לא יראו איתה כעיסקה של שותפות... זולת אם בקשו השותפים להרשם כעוסק אחד...`` כך שנראה לי כי במירה הנדון אין אפשרות אחרת.

המשך:

כוונת סעיף זה לדעתי, היא לחייב רישום שותפויות, כך ששותפות תוציא חשבונית מס רק אם היא רשומה במע``מ. עיסקה משותפת הינה מונח חשבונאי, ואינה מופיעה בחוק כישות/עוסק.

המשך להמשך...

בדקתי שנית. מכיוון שמדובר בפורום פומבי, ההצעה לאיחוד עוסקים היא הפשוטה ביותר. במציאות הייתי עושה אחרת בתאום עם הרשויות.

PINIZ

New member
למיקי תודה כפולה

תודה כפולה , אחת על חוות הדעת המקצועית והשניה על ההסכמה שהדבר הנכון לעשות במקרה זה הינו איחוד עוסקים.

ofek100

New member
עוד הבהרות

1. הספקים מוציאים חשבונית לי ולא לחברות הקונות ממני! 2. המכירה היא לחברות , משרדים , ארגונים ומפעלים גדולים

PINIZ

New member
אינך מתווך

אלא סיטונאי או קמעונאי . לאור האמור עליך לדווח לשלטונות המס דהיינו למ.ע.מ , מס הכנסה ולבטוח לאומי.

למעלה