האם אני צריך לדאוג מהמנחה לתזה?

enterprise2

New member
האם אני צריך לדאוג מהמנחה לתזה?

אני עושה תיזה, סמסטר שעבר היה הארכת לימודים לסמסטר חמישי (שלא באשמתי הייתי צריך לשנות את נושא התזה), בסמסטר הזה אני מבין שאני חייב להגיש את התזה, אבל המנחה שלי, פרופסור עסוק שלא התערב מעולם התזה מושך את זה וכל הקיץ הוא בחו"ל, אני מאוד מודאג שקבלת התזה "תמסמס" בגלל שהוא לא עוזר לי בזמן בתיקונים וכו', מה אני יכול לעשות במצב כזה? התזה היא בתחום המדעים.

bubiky

New member
לתפוס איתו שיחה רצינית

להודיע לו על תאריך היעד שלך להגשת התזה סופית לאחר תיקונים, לשאול אותו איך זה נשמע לו ואם הוא יוכל לשתף איתך פעולה כדי שתגיש בזמן. תודיע לו שמבחינתך אין אופציה להארכה של סמסטר נוסף. ככל שתהיה אסרטיבי בשיחה הזו איתו ותבהיר לו שאתה צריך את עזרתו, יש סיכוי שהוא יבין וישתף פעולה. בהצלחה!

enterprise2

New member
שני דברים

דבר ראשון, הוא היה חותם לי על דו"ח התקדמות כל סמסטר מבלי להסתכל עליו אפילו, אבל אולי פתאום הוא יתעורר ולא ירצה לאשר את התזה? הוא לא מבין כלום בנושא של התזה, כל פעם שבאתי אליו למשרד, הרגשתי רק איך הוא רוצה שאני אעזוב אותו בשקט כמה שיותר מהר ויעוף משם, אז הפסקתי לבוא ואני מתקשר איתו במייל. חוץ מזה, קיבלתי מלגת מחקר, אולי הוא רוצה שאני לא אסיים כדי להחזיר את הכסף?

bubiky

New member
נשמע הזוי ביותר

איזה מנחה חותם על דוח התקדמות בלי לקרוא? זו גם אחריות שלו וגם השם לו. אחרי שהוא מנחה אותך כבר שנתיים הוא לא ירצה לאשר את התזה? לא הבנתי, איפה הדברים עומדים כעת, יש לך רק נושא? או שכבר יש לך עבודה כתובה? עוד לא שמעתי על מנחה שיעכב סטודנט כדי שיחזיר את מלגת המחקר, מלגת המחקר בכלל לא חוזרת למנחה אלא לאוניברסיטה עד כמה שידוע לי, חוץ מזה סטודנט שעוזב באמצע ולא מגיש את העבודה זה שוב-קצת לא טוב למוניטין שלו. לי נשמע שאתה צריך לתפוס איתו שיחה בארבע עינים.

כמו בזוגיות טובה..

להדגיש מה *אתה* צריך ולא איך הוא לא בסדר. בכל מקרה בשלב זה אתה לא תחליף את המנחה (אלא אם כן ממש תהיה קטסטרופה, וזה תהליך שבהחלט מעכב עניינים). להסביר את לוח הזמנים (כמו שנאמר גם טיפה באסטרטיביות), מה התוכניות העתידיות שלך שתלויות בתזה, ואם זה נכון כמובן, שהמלגה קשורה לסיום התזה (אני ממש לא מאמינה שהוא לא רוצה לסיים כדי להחזיר את הכסף, אם בכלל ניתן לעשות כזה דבר).

enterprise2

New member
תודה,

שמעתי בעצתכם ואכן עשיתי זאת. יש לי כבר עבודה כתובה וגמורה, אבל בגלל שכתבתי אותה לבד לחלוטין חששתי שבסופו של דבר תהייה בעיה. שוחחתי איתו ואני מקווה שהעניין יסתיים כמו שצריך.

למעלה