האם אנשים חשובים יודעים יותר?

סליידר

New member
האם אנשים חשובים יודעים יותר?

כשסייפר ביקש מסמית' תמורה למידע, הוא ביקש להיות מישהו חשוב (שגם אוכל סטייקים במסעדה). האם יש באנשים חשובים בעולם, כאלה שבאמת שולטים בדברים, איזשהו "כוח" שהביא אותם למצב כזה? אם סמית' יכל לארגן שסייפר יהיה איזה ביג-שוט גדול, הוא יכול לארגן לכל אחד? האם גם אולמרט חתם על הסכם עם סמית? וג'ורג' בוש? ואחמדינג'אד? משהו שקראתי במוסף לשבת - מעולם לא היה ראש ממשלה כמו אולמרט, שיציב כל כך מבחינה פוליטית (ולפי איך שזה נראה עכשיו, הוא יכול לזרום בקלות עד 2010) עם תמיכה ציבורית כה דלה. ולעומתו, לשרון היו כל כך הרבה בעיות פוליטיות, אבל בגלל התמיכה הציבורית הענקית בו, הוא הצליח לשרוד. אני מניח שלכל אדם יש תכונות שאם הוא משתמש בהם נכון, הוא יכול לנצל אותם בגדול (שרון איש חם ואהוב וגנרל, אולמרט פוליטיקאי פיקח). ואני אמשיך ואומר שעדיין מסריח לי עניין השנאה הציבורית הכה אדירה על אולמרט. השבוע הוא אמר שהוא יהיה גם ראש הממשלה הבא. האם הוא יודע משהו שאנחנו לא יודעים?

0Pandemonium0

New member
שחצנות.

אנשים חשובים לא יודעים כלום, אבל בהחלט נראה שקל להם יותר. למה שסייפר לא ינצל את זה? אם הוא כבר מסכן הכל, לפחות שיהיו לו חיים קלים, לא? בקשר לאולמרט, כמו שאמרתי, הוא פשוט שחצן. אבל אסור לשכוח גם את חולשת העם, וכבר אמרתי את זה: בכל מדינה מתוקנת העם היה צועד ברחובות ירושלים ומוריד את השלטון. ראש ממשלה עם שלושה אחוזי תמיכה לא יכול להישאר בשלטון, ואם לא יילך בצורה דמוקרטית, אזי העם יורידו במה שמכונה "הדמוקרטיה של העם".}-)

Gilliana

New member
כמו שאמר פנדמוניום - שחצנות ויהירות

ואני חותמת לכם שראש הממשלה הבא - הוא לא יהיה. וכשאתה אומר שהשנאה הציבורית לאולמרט מסריחה, למה בדיוק הכוונה? לכך שלמרות השנאה הציבורית הוא עדיין מחזיק מעמד או שלא הבנתי אותך נכון?

0Pandemonium0

New member
הוא מתכוון שאולי היא לא מוצדקת.

זה באמת נראה ככה: פתאום קם עם שלם ולא רק אינו תומך בראש הממשלה שהוא בחר, אלא ממש שונא אותו. על מה? למה? איך? אבל אני לא חושב שהשנאה לא מוצדקת, ואמנם אני חי במדינה רק שמונה-עשרה שנים, אבל אני עדיין חושב שלא היה ראש ממשלה גרוע יותר מאולמרט. לא רק מבחינה פוליטית, אלא גם מבחינת האישיות שלו. הוא פשוט אדם יהיר, נפוח ומלא בעצמו, חסר אחריות ומלא זלזול כלפי רצונות הציבור שהוא משרת. לכן אני חושב שהשנאה אליו כל-כך גדולה, אפילו שהוא לא עשה כל-כך הרבה רע בעצמו: הצבא בבלאגן בגלל אלה שקדמו לו, הפליטים מדרפור בחרו זמן לא כל-כך טוב להגיע, והשחיתות של אנשי הממשלה שלו היא גם לא כל-כך אשמתו.

Gilliana

New member
לא מדויק - לאיש יש הסטוריה

ובעיקר כראש עיריית י-ם, שם גרם לנזקים רבים והיה ידוע בשחיתותו הרבה - זו היא אחת הסיבות העיקריות לשנאה, המאד מוצדקת כלפיו.

0Pandemonium0

New member
אבל עדיין, זה שתושבי ירושלים שונאים אותו לא

אומר שכל העם צריך לשנוא אותו, לא? יש כאן משהו אחר.

Gilliana

New member
זה לא משהו "אחר"

זו פשוט הצטברות של כל ההיסטוריה של אולמרט (ונקודות אור ממש אין בה).

Gilliana

New member
אותו לשמחתי לא

אולם את פועלו בעיריית ירושלים ואת תוצאותיו - לצערי מכירה היטב ומקרוב שכן הייתי ירושלמית עד לפני כ-10 שנים.

סליידר

New member
מה שהתכוונתי אליו מקודם זה כל ה"שמועות"

האלה נגדו, כמו שאת מעלה. אין שום הוכחה, רק שמועות, אני לא יודע מה שמעת, והעלת את זה בעבר, אבל תסכימי איתי שעד היום הוא לא נאשם בכלום, ולכן הוא עדיין חף מפשע. כולנו ניזונים מהתקשורת, ומשמועות. ומי כמונו יודעים שהתקשורת יכולה להסית עם שלם נגד אנשים. אין דוגמא טובה יותר מאולמרט. אולי הדוגמא השניה היא המלחמה בלבנון. המלחמה לא היתה כישלון, תלוי איך מסתכלים על זה. אבל כשהתקשורת שלנו יום אחרי שפרצה המלחמה דואגת לפמפם את העיתונים בהקמת ועדה חקירה (!!!!!) אז למה אתם מצפים. במקום שהתקשורת תציף אותנו באחדות לאומית אנחנו מקבלים שערוריות, ונותנים לאויב נתונים בשידור חי על מיקומי טילים. תסתכלו על נסראללה, יש לו תחנת טלויזיה משלו, הוא מפמפם מה שהוא רוצה (לא שהוא במצב טוב יותר), והתקשורת שלנו ניזונה מזהף ומעבירה את זה לנו, וכך יוצא שבסקרים העם חושב שנסראללה יותר אמין מאולמרט.

Gilliana

New member
לצערי, אלו לא שמועות

והעובדה שהוא לא נאשם בכלום באופן רשמי - לא עושה אותו חף מפשע. זה לא ש- "שמעתי עליו" דברים, אלא מדובר בדברים שבחלקם נוכחתי בהם במו עיני.

Gilliana

New member
יש, בהחלט

אולי ההגדרה "דוגמה" לא הכי מתאימה מכיוון שמדובר במדיניות שלמה ולא בעניין נקודתי. מרגע שאולמרט התמנה לתפקיד ראש העיר ירושלים, למרות כל הבטחותיו לתושבים החילוניים, הוא היטה את הכף באופן ברור לטובת החרדים/דתיים והתיישר לפי כל דרישותיהם פעם אחר פעם באופן שפגע לא אחת בתושבים החילוניים כך שמה שקרה בפועל הוא שבעוד שהחילונים האמינו והבינו כי הם בוחרים בראש עיר חילוני, מה שקיבלו בפועל הוא ראש עיר "דתי" במסווה של חילוני הנה דוגמה קטנה - כאן.

סליידר

New member
ירושלים היא עניין מיוחד

במקרה הספציפי הזה, ואולי גם באחרים, מדובר על אפליה של החילונים לעומת החרדים שמקבלים יותר "טובות הנאה". "ראש עיר דתי במסווה של חילוני"? אם לא אולמרט, הייתם מקבלים ראש עיר חרדי (ע"ע ראש עיריית ירושלים 2007). אין ספק שלחרדים בארצנו יש מעמד "מיוחד" והם מצליחים לקבל תקציבים שונים ומשונים, לא רק בירושלים, ובטח ובטח גם כשאולמרט לא היה ראש הממשלה. והעניין הזה, הוא בדיוק כמו שאמרת, מדיניות שלמה. מה לעשות כשמנהלים עיר שאחוז החרדים בה גבוה עד מאוד. לא לשכוח גם שהוא מונה לראש העירייה בעזרת דיל עם החרדים כאשר התמודד מול טדי קולק. פוליטיקה. יש פוליטקאים שעשו דילים הרבה יותר מסריחים מזה. בתור תומך גדול של שינוי לשעבר, זה פחות מדגדג לי מדברים אחרים. אבל דיברנו על שחיטות, איפה היא? אין בדוגמא\מדיניות הזאת עילה להעמדה לדין. הרי על זה דיברנו.

Gilliana

New member
ידעתי שתגיד את זה

אז רק לידיעתך - ראש העיר הדתי (AKA לופוליאנסקי) הוא הרבה פחות דתי בפועל והרבה פחות "מפרגן" לחרדים מאשר אולמרט שפשוטו כמשמעו ליקק להם לא נעים להגיד את מה כדי לקבל מהם כספים ותמיכה. איני רוצה להכנס לפרטים של עסקאות משום שאני עלולה להסתבך בענייני לשון הרע היות ולצערי, אין בידי מסמכים המוכיחים את הדברים.

סליידר

New member
זאת הנקודה,

וזה שלופליאנסקי פחות "דתי" זה לא רלוונטי. מה שלרלוונטי זה שאם יש "הוכחות". איזשהו בשר. אם אין בשר אז אין מה לעשות. למזלנו, אנחנו במדינה שאתה חף מפשע עד שמוצאים שאתה אשם, ולא ההפך, כמו במדינות חשוכות. וזה נחמד מאוד שיש את האנשים שיודעים פה ושם על שחיתויות, לעיתים מדליפים לעיתונות, אבל זה קורה בכל מקום, גם עם ראשי ממשלה קודמים. מה שקורה פה הוא לא שונה ממקרים קודמים. פשוט יש יותר שמועות. העובדה היא שמדברים על אין סוף "פרשיות" אבל לא עושים עם זה שום דבר. מה שאומר שלא היה כלום, או שלא מצאו כלום. בכל מקרה, זה יכל לבוא מהרבה כיוונים, כי כפי שאנחנו יודעים, לאולמרט יש הרבה אויבים. וכאשר זה מגיע לעיתונות, אנשים מתחיל לשנוא את אולמרט. הרי מי אוהב אדם שחשוד בשחיתות? אם את שואלת אותי, לביבי ולברק יש אינטרס גדול לשלוח אנשים לעיתונות שינסו להאשים מתחרה כלשהו. את רואה, זה עוזר. ראש ממשלה בלי תמיכה ציבורית.

Gilliana

New member
לא - זאת לא הנקודה

כי הבשר ישנו, רק לא בידי וזה או זו שהבשר נמצא בידיו צריך להחליט אם הוא יאכל את הבשר או יניח לו להרקב. משום אתה אתה מתעקש שמדובר בשמועות (ולא ממש ברור לי מהיכן נובעת העקשנות הזו) ואני אישית יכולה להצהיר על כך שיש בכך הרבה יותר מאשר שמועות גרידא. עכשיו ההחלטה בידיך אם להאמין לי או לא. אגב, סתם בשביל הקוריוז - קיבלתי גם עדות בכתב מאשה שעבדה עם אולמרט עוד כשהיה עורך דין צעיר וטרי, לגבי שחיתויות ועסקאות מפוקפקות שהנ"ל קיים באותו מקום עבודה. מעבר לכך, לא לפרסום.

MetalSinagouge

New member
שאלה של תם:

למה -את- לא רצה לתפקיד שלטוני כלשהו, אם המצב כל כך רע?

MetalSinagouge

New member
אני לא התלוננתי על זה.

למרות שאין ספק שהמצב חשוב. אני תורם בקטן, מאוד קטן, לאיכות הסביבה.

למעלה