האם אנשים שעוסקים ברוחניות גאוותנים יותר?

האם אנשים שעוסקים ברוחניות גאוותנים יותר?

דברים שאנדאנדרוס כתב על האגו של אנשים גרמו לי קצת לחשוב. מיסטיקנים ואנשים רוחניים לרוב רואים בענווה מידה טובה, ובהתגברות על האגו מטרה. למרות זאת כשאני חושבת על מרבית האנשים שיצא לי לפגוש במעגלים רוחניים, הם לרוב סבלו מבעיה של אגו, והיו גאוותנים יותר מהממוצע. זה כמובן הניסיון האישי שלי, ויכול להיות שאינו משקף את הדברים כהוויתם. מה הניסיון שלכם? האם אתם חושבים שיש לזה סיבה?

המורעל2

New member
דעה בלבד

עברתי כמה לימודים בחיים שלי אז אני אפרוס שני חלקים שקיבלתי במהלכם תשובה לשאלה שלך. כשפנות שאמנית: כשאני למדתי כישוף אצל מורה, לפני כן היא טרחה להסביר לי הרבה על חשיבות עצמית וטורף פנימי (בצורה קצרה ומסורסת מאוד - חשיבות=אגו מנופח, טורף פנימי =פחד משינוים). היא לא שכחה גם לקנח בעובדה שאנחנו "גרגיר חול לעומת היצירה המופלאה" שנקראת יקום - (אחרי הכל, כישוף נכשל = האגו של "בורא מציאות" נפגע מתחושת הכשלון כי מה לעשות כישוף מדבר על קשר דו כיווני ולא תמיד הצד השני מוצא לנכון לענות על הכישוף שלך.) לימוד אימון אישי הוליסטי: יש שלושה מכשולים באישיות האדם: 1) שכחה. 2) אגו. 3) בורות. כמו שניתן להבין משתי הדרכים, האגו הוא בהחלט משהו שמדובר עליו רבות בשני צדי הכדור. בכל ספרי המאגיה הממוקדים - SPELLS, HERBALISM ועוד, לא רשום דבר על האגו. ככל שאדם נוחל הצלחות וכוחו עולה, ככה גם האגו מתנפח ואם ננסח את זה במילים אחרות - הקשר לנשמה מתפתח, הסיטרא אחרא מתחזק. לגבי אנשי רוח אחרים - השאלו איפה הם למדו - למדתי קורס מקצועי אחד במכללה כלשהי ושם לא נאמרה מילה על אגו. לסיכום, ברוב מקומות הלימוד ההמוניים או בספרים לא מדובר כלל על האגו. שיהיה לילה טוב.

מה שכתבת הזכיר לי פתאום משל חסידי

עשיתי חיפוש ומצאתי אותו באינטרנט: ר' שמחה בונים מפשיסחה אמר לתלמידיו: כל אחד מכם צריך שיהיו לו שני כיסים , כדי שיוכל להשתמש בזה או בזה לפי הצורך. בכיס הימני מונח המאמר :"בשבילי נברא העולם" (משנה סנהדרין פרק ד' משנה ה) , ובכיס השמאלי : אנכי עפר ואפר" (בראשית יח' 27) (מתוך מרטין בובר, האור הגנוז- סיפורי חסידים)

המורעל2

New member
אני אומנם לא מעולם החסידות

אבל המשל הזה הוא בהחלט דרך להסביר על אגו מאוזן. חוסר אגו עשוי לעשות בעיות בדיוק כמו עודף באגו.

snoopytush

New member
אני חושבת שזה תלוי באדם

ובמה שמניע אותו. אני גם לא כל כך אוהבת גאוותנות

fire snake

New member
במאגיה - בהחלט! כי כח משחית. נכון פוליטיקה?

אותו הדבר.מי שלא פועל במסגרת הירארכיה ברורה שהוא מחויב לה, יושחת. אלוהים עצמו נמנע מלהציל את העולם ממצב ביש ביותר - כי אם יפעל בכוח שרירותי, ויפר את כל המסכויות של אחרים, הוא יושחת וייהפך לעריץ שבראש הסולם. לכן הגישה האומרת "מותר לי כל מה שאני יכול" היא ערובה להישחתות הדוגל בה וכל מי שבתחום השפעתו (מלבד יוצאים מן הכלל נדירים.) בדוק ומנוסה.

למעלה