האם אפוקליפסה?

לפי דעתי צריך להכניס גם את

וונציה - העיר הולכת ושוקעת, ובנוסף לכך מוזנחת מאד וחבל. מנהלת העיר טוענת שאין להם כסף לשיקום וטיפול בעיר. בשטפונות האחרונים כוסתה לגמרי ככר סן מרקו והמים חדרו לתוך הכנסייה וגרמו להרס רב. המים מזוהמים, כבר אין יותר גונדולות כמעט, ואלה שנמצאות שם - עלובות מאד. הכל בסירות קיטור. והבניינים - מוזנחים בגלל הרטיבות.

תתנחמו בידיעה החשובה והנפלאה הזותי../images/Emo106.gif

מגזין טבע בריטי(BBC WILD LIFE) העוסק באתרים הגדולים והחשובים בעולם, הכתיר, במהדורה האחרונה של המגזין, את אגמון החולה, כאתר תצפית וצילום טבע מהחשובים בעולם. בכתבה במגזין, נבחרו 20 אתרי התיירות לתצפית בבעלי חיים וצילום טבע החשובים בעולם, הבחירה נעשתה ע"י 300 מומחים, מכל רחבי העולם, הכוללים מדענים, צלמים ומפיקי טלוויזיה. אגמון החולה של קק"ל הוצב במקום התשיעי מתוך עשרים האתרים הנבחרים. ניל בנווי, צלם סקוטי הנמנה עם מיטב צלמי הטבע המוכרים בבריטניה, מתאר בכתבה במגזין את החוויה שעבר באגמון החולה כאשר ישב בלב להקה של כ 15,000 עגורים, כחוויית חיים, וזאת מפיו של צלם טבע אשר ראה, צפה וצילם במקומות רבים ואטרקטיביים בכל רחבי העולם. בין 20 האתרים שנבחרו- במקום הראשון מוקמה הנדידה הגדולה מהסרנטגי בטנזניה למסאי מארה שבקניה. לעומת זאת, התגודדות דובי הגריזלי בדנלי, מראה מהפנט של הטבע הפראי בהתגלמותו, ממוקמת אחרי האגמון. ובנוסף, בבדיקה שנעשתה ע"י גלובס, בשיתוף עם Google, נמצא כי האתר האינטרנטי של אגמון החולה הוא הרביעי מתוך מונחי החיפוש הפופולריים בתחום התיירות בארץ. פסטיבל אמנים למען הטבע באגמון החולה – בין התאריכים 06.03.09 ועד 15.03.09( לא בשבתות) יתקיים פסטיבל אמנות בינלאומי, באגמון החולה, בהשתתפות עשרות אמנים מישראל ומחו"ל, הפסטיבל ביוזמת החברה להגנת הטבע וקרן קימת לישראל למען קידום הטבע באגמון החולה. במהלך הפסטיבל יתקיימו סדנאות יצירה, סיורים, הרצאות והדרכות מיוחדות לציבור הרחב, בהשתתפות האמנים, בתשלום סמלי ( 25-45 ₪). מאד ממליצה לכם לבקר שם בעונה זו של השנה! =============================

kdr

New member
את הפסטיבל אני אפסיד

אבל ביום חמישי הבא אנחנו (המשפוחה) שם. מה שכן, היות וזה יום לפני הפסטיבל, אתקשר לבדוק אם פתוח והכל פועל (שלא נפריע להם חלילה).

כמה טיפים לטיול , ובשבילך במיוחד הכל בחינם../images/Emo8.gif

אם תעדיפו לטייל ברכב החשמלי שהם משכירים , קחו אחד אפשר להעמיס בו את כל המשפחה, קצת צפוף אבל משתלם כלכלית קחו את הצידנית אתכם, יש שם פינות מקסימות לפיקניק ואת השאריות תנו לצפרים. בחצור הגלילית באיזור התעשיה מאחורי פרי גליל, מסתתר האנגר הכי גדול בארץ של יבואן כלים וחפצי בית ממרוקו הנקרא החוויה הגלילית, שווה בקור
בחנות הנעליים בנאות מרדכי, מבצעים של טבע נאות ועודפים. בצומת הגומא, חומוס מדהים אצל מוטי , ותמסור ד"ש ממני. אם יהיה לכם זמן תעלו דרך צומת כח לכביש הצפון, תחילה לרמות נפתלי לאתר של איתן בלחסן ומשם דרך יפתח , סאסא הכל פורח ומדהים! תפננו ותחזרו בשלום

kdr

New member
תודה על הטיפים

1. סביר להניח שנשכיר כזה רכב, שמעת איך שלום אסייג קורא לקלנועיות האלה ? - הארלי פרקינסון. 2. אני שונא פיקניקים, מקסימום סנדביצ'ים. 3. נראה לי שלא נפספס את ההאנגר. 4. נעליים - נראה. 5. מוטי יחכה עם החומוס, אמרתי סנדביצ'ים. נראה לי שלא יהיה לנו כח וזמן לעלות לצפון, גם צפוי מזג אויר לא מעודד, ייתכן ביטול. בכל מקרה תודה.

kdr

New member
עדכון של הרגע האחרון

בבית הלל גשם זלעפות מלווה בשלג. נחמד לראות מהחלון, לא נחמד להיות בחוץ.

זה משמח אותי מאד. ואולי זה ידחוף משהו

אצלנו להעביר תקציבים קבועים להאכלת העופות, כדי שהחקלאים לא יפגעו בהם? הרי אגמון החולה הוא אתר תיירותי ממדרגה ראשונה. וגם חשוב לאקולוגיה ולטבע.

גם אטלנטיס טבעה ולא בגלל ההתחממות הגלובלית

קצת קשה לתקן את העולם ובמיוחד אלו שלא חושבים שהם עושים נזק כאן ועכשיו, אבל זה לא רק לגבי העולם והסביבה בה אנחנו חיים, זה גם הגוף שלנו. הכל זה עניין של מודעות וחינוך. אנחנו ממלאים את הגוף שלנו זבל, לא מתייחסים אליו ואז נדהמים לשמוע ש"הבחור היה רק בן 30, חטף התקף לב נפל ומת". לצערי, אני מדברת מניסיון אישי, חבר כשהיה בן 42, חטף אירוע מוחי, משהו שמאוד אופייני לגילאים הרבה יותר מאוחרים, אממממה.... הבן אדם מעשן כמו קטר, סיגריה רודפת סיגריה, אוכל זבל מלא שומן וכולסטרול ועובד שעות מטורפות. ואחרי האירוע משהו השתנה? נגיד שכן, הוא מעשן פחות , לא, הוא לא הפסיק. אוכל, פחות אבל לא לגמרי שומר. הדבר היחיד שאני חושבת שהשתנה זה שהוא התחיל לעשות יותר פעילות גופנית. ולגבי הסביבה ואמא אדמה, וברמה העצמית, אנחנו צריכים לחולל את השינוי בנו קודם, בדרך המחשבה שלנו. קנינו את הסלים הירוקים של הסופר ומשתמשם כמעט תמיד, רק בהם. אם כבר יש שקיות ניילון, אנחנו ממחזרים אותם לשקיות זבל, אנחנו לא קונים שקיות זבל. בקבוקים ופחיות שיש עליהם פקדון, אנחנו מחזירים. בקבוקים גדולים אנחנו זורקים לכלובים של המחזור. קרטונים, עיתונים וכל מוצרי הנייר, אנחנו זורקים לצפרדע הירוקה למחזור. יש מחזור לסוללות (נורא מזהמות). יש מחזור למוצרי חשמל (צרפתי לינק). נשמע מייגע? טורחני? לא ממש. צריך להפוך את זה לדרך חיים. אישי היקר שיחיה "היי-טקיסט", היה לו נורא קשה בהתחלה עם כל "שגעון" המחזור שלי, היום זה ברור לו מאליו והוא אפילו מטיף לזה בקרב חברים ואחרים. היום זו דרך חיים אצלנו. והנה האבסורד הגדול. חשבנו לעשות בבית מערכת מים אפורים... למי שלא שמע ולמי שלא מכיר... מערכת מים אפורים אוספת את כל המים מהמקלחות, כיורים (חוץ מהמטבח), מכונת כביסה ומקווה שלא פיספסתי משהו, אוגרת אותם, מעבירה אותם תהליך סינון וטיהור ומחזירה את המים או לשימוש כמים להדחת אסלות או למי שיש גינה להשקיית הגינה. איך נשמע לכם הרעיון? לנו הוא מאוד נשמע בהתחשב בזה שכמות המים הנשפכים בכיורים ובמכונת הכביסה שווה לכמות המים שנשפכים באסלות, אז זה די מתקזז ונשמע לכאורה שאין בעיה ואפילו יש חסכון של 35% בצריכת המים (לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה 35% מצריכת המים בבית משמשת להדחת אסלות). והנה האבסורד... במדינה חשוכת מים כמו שלנו הקמת מערכת כזו לא חוקית ואנו עלולים להיתבע באם נתקין מערכת כזו. מה תגידו? מיחזור נעים, מיחזור שמח

למעלה