האם אפליקצית Truecaller "שואבת" את אנשי הקשר שלך אל השרתים שלה ?

Permafrost

Well-known member
מצאתי עצמי נזקק לעתים לשרות של זהוי מס. טלפון, דוגמת השרות שמציעה אפליקצית Truecaller.
אולם משהתקנתי את האפליקציה אזי נוכח שפע ה- permissions שדרשה, התחלתי לתהות האם היא "שואבת" את אנשי הקשר שלי ומוסיפה אותם למאגרי המידע שלה.

האם החשש נכון ?
במאגר אנשי-קשר שלי מצויים כמה אנשים שמספר הטלפון שלהם לא אמור להיות במאגר "צבורי"...

דיברגנט חדש

Well-known member
מצאתי עצמי נזקק לעתים לשרות של זהוי מס. טלפון, דוגמת השרות שמציעה אפליקצית Truecaller.
אולם משהתקנתי את האפליקציה אזי נוכח שפע ה- permissions שדרשה, התחלתי לתהות האם היא "שואבת" את אנשי הקשר שלי ומוסיפה אותם למאגרי המידע שלה.

האם החשש נכון ?
במאגר אנשי-קשר שלי מצויים כמה אנשים שמספר הטלפון שלהם לא אמור להיות במאגר "צבורי"...
כשאין שכל ---> אין דאגות|!| |נחמה|

לא רק שהיא שואבת לך את אנשי קשר, היא שואבת אותם עם הכינויי שהידבקת להם, כי אין לה יכולת לדעת אם זה כינוי או השם האמיתי.

Permafrost

Well-known member
כשאין שכל ---> אין דאגות|!| |נחמה|

לא רק שהיא שואבת לך את אנשי קשר, היא שואבת אותם עם הכינויי שהידבקת להם, כי אין לה יכולת לדעת אם זה כינוי או השם האמיתי.
אבוי, "הלך עלי", כניתי את השְוִיגֶר שלי "מטורללת".

אשר ל- "כשאין שכל ---> אין דאגות|!| |נחמה|" - אולי כדאי לך לבדוק תחילה בעצמך לפני קביעה כזו.
התקנתי Truecaller תוך הקפדה לא להתיר לכתחילה דבר ובמהלך ההתקנה הופיעה, בעת בקשת התר-גישה ל- Contacts, הודעה "מרגיעה" לכאורה בזו הלשון :

(Security note: Truecaller does not source its data from contacts in your phonebook)
מכיוון שיש לי כמה אנשי קשר שאסור שמספריהם יזלגו למאגר צבורי - לא האמנתי להודעה המרגיעה ובאתי לשאול כאן.
לאחר שלא התרתי גישה ל- Contacts, נוכחתי לדעת כי Truecaller מסרבת לפעול.
מחקתיה מן הטלפון בסוף היום וחסל... Screenshot_2022-04-03-21-15-43-693_com.truecaller.jpg

נערך לאחרונה ב:

Permafrost

Well-known member
לא עליך - זה יהיה מעתה הכינוי שלה אצל כל מי שיחפש
התוכל גם להתיחס להצהרת Truecaller כי איננה "שואבת" את אנשי הקשר שלך?
אינני מאמין להם ואני תוהה האם מדובר בהטעית-צבור...

ai27

Well-known member
התוכל גם להתיחס להצהרת Truecaller כי איננה "שואבת" את אנשי הקשר שלך?
אינני מאמין להם ואני תוהה האם מדובר בהטעית-צבור...
באתר שלהם זה מופיע הפוך - הגישה לאנשי הקשר היא חובה.
הם לא מסתפקים בהסטוריה, גם אם אתה מוכן לקבל שירות פחות טוב.

לעומת פייסבוק וגוגל,
אני מאמין להצהרה שלהם שהם לא "שואבים" ושומרים את הפרטים האלו לנצח בהקשר אליך - כי לא מעניין אותם מי החברים שלך.
סביר מאוד שמעניין אותם רק מה מספר הטלפון והכינוי שמצמידים לו.
ואני מסתפק בכך.

Permafrost

Well-known member
באתר שלהם זה מופיע הפוך - הגישה לאנשי הקשר היא חובה.
הם לא מסתפקים בהסטוריה, גם אם אתה מוכן לקבל שירות פחות טוב.

לעומת פייסבוק וגוגל,
אני מאמין להצהרה שלהם שהם לא "שואבים" ושומרים את הפרטים האלו לנצח בהקשר אליך - כי לא מעניין אותם מי החברים שלך.
סביר מאוד שמעניין אותם רק מה מספר הטלפון והכינוי שמצמידים לו.
ואני מסתפק בכך.
המלים "אינם שואבים לנצח" - אינן מרגיעות אותי, מכיוון שאפשר כי "שואבים" זמנית.
לא אכפת לי שיוסיפו את שמי למאגריהם ולא אסרב לכך, מכיוון שאין לי מה להסתיר. להפך, אני מעונין שכל החפץ בשרותי יוכל לאתרני בקלות.
אני רק לא יכול להסכים בשום פנים ואפן ל"שאיבת" אנשי הקשר שלי.
אם לדעתך אינם "שואבים" - מדוע זה הזהרת אותי מפני הצמדת כנוי מלגלג לחמותי ?

ai27

Well-known member
המלים "אינם שואבים לנצח" - אינן מרגיעות אותי, מכיוון שאפשר כי "שואבים" זמנית.
לא אכפת לי שיוסיפו את שמי למאגריהם ולא אסרב לכך, מכיוון שאין לי מה להסתיר. להפך, אני מעונין שכל החפץ בשרותי יוכל לאתרני בקלות.
כמוני - כמוך.
אני רק לא יכול להסכים בשום פנים ואפן ל"שאיבת" אנשי הקשר שלי.
אם לדעתך אינם "שואבים" - מדוע זה הזהרת אותי מפני הצמדת כנוי מלגלג לחמותי ?
את זה אני לא מבין, וגם לא הזהרתי אותך.
לדעתי לא נשמר אצלם שום הקשר אליך.
בתפוז לעומת זאת - הכל נשמר

בנוסף,
סביר מאוד שהם מסננים את המידע שהם מקבלים, כך שיכיל רק שמות. מה שיסיר כינויים כמו "המשוגעת" מהרשימה.

Permafrost

Well-known member
כמוני - כמוך.

את זה אני לא מבין, וגם לא הזהרתי אותך.
לדעתי לא נשמר אצלם שום הקשר אליך.
בתפוז לעומת זאת - הכל נשמר

בנוסף,
סביר מאוד שהם מסננים את המידע שהם מקבלים, כך שיכיל רק שמות. מה שיסיר כינויים כמו "המשוגעת" מהרשימה.
נכון, לא אתה הזהרת אותי, אלא דיברגנט חדש. טעות שלי.
אך עדין אינני רגוע ולא אתקין מחדש את Truecaller מחשש ל"שאיבה"...

em28

Well-known member
כן.
היא אפילו הוסרה כמה פעמים מהחנות של גוגל בטענה של הפרת הפרטיות.
וזה לא רק שהיא מעבירה את אנשי הקשר אליה כמו שעושות עוד אפליקציות רבות, אלא שהיא גם סוחרת ברשימות אנשי הקשר.

AYOUYA

Active member
אם אני לא טועה לפחות בעבר היה ניתן למחוק את הפרטים האישיים דרך האתר שלהם.

em28

Well-known member
אם אני לא טועה לפחות בעבר היה ניתן למחוק את הפרטים האישיים דרך האתר שלהם.
שים לב שאפשר למחוק את הפרטים של המשתמש מ-TC, לא את פרטי אנשי הקשר שנ"נשאבו" מהסלולרי שלו.

AYOUYA

Active member
שים לב שאפשר למחוק את הפרטים של המשתמש מ-TC, לא את פרטי אנשי הקשר שנ"נשאבו" מהסלולרי שלו.
תסתכל בקישור שצירפתי. ממה שהבנתי המטרה של זה היא ידניץ שכל אדם יוכל פשוט להוריד את המס שלו שלט יהיה מזוהה אצלהם באפליקציה. עד כמה זה שימושי אני לא יודע. מצידי שהמס שלי יהיה מזוהה אצלהם באפליקציה העיקר שיחסום לי את כל השיחות והודעות ספאם המוגזמות.

em28

Well-known member
תסתכל בקישור שצירפתי. ממה שהבנתי המטרה של זה היא ידניץ שכל אדם יוכל פשוט להוריד את המס שלו שלט יהיה מזוהה אצלהם באפליקציה. עד כמה זה שימושי אני לא יודע. מצידי שהמס שלי יהיה מזוהה אצלהם באפליקציה העיקר שיחסום לי את כל השיחות והודעות ספאם המוגזמות.
לא יודע עד כמה זה לגיטימי לסחור באנשי הקשר של משתמש (כנראה שגוגל חושבת כמוני),
גם אם מאפשרים למשתמש להוריד את עצמו מהשרתים.

ו.......בשביל לחסום ספאם לא באמת צריך את TC ודומותיה - שירות חסימת הספאם של גוגל עובד אצלי מספיק טוב.

AYOUYA

Active member

ו.......בשביל לחסום ספאם לא באמת צריך את TC ודומותיה - שירות חסימת הספאם של גוגל עובד אצלי מספיק טוב.
אני לא הייתי סומך על גוגל שהם לא מהראשונים למכור מידע אישי של המשתמשים במיוחד אלו שאוהבים להשתמש באפליקציות ושירותים חינמיים לכל המרבה במחיר.

em28

Well-known member
אני לא הייתי סומך על גוגל שהם לא מהראשונים למכור מידע אישי של המשתמשים במיוחד אלו שאוהבים להשתמש באפליקציות ושירותים חינמיים לכל המרבה במחיר.
אז כדי לא לסמוך על גוגל אתה נותן את רשימת אנשי הקשר שלך גם לגוגל וגם לחברה מפוקפקת ?

נערך לאחרונה ב:

AYOUYA

Active member
אז כדי לא לסמוך על גוגל אתה נותן את רשימת אנשי הקשר שלך גם לגוגל וגם לחברה סינית מפוקפקת ?
ממתי truecaller חברה סינית ומי אמר שאני מעודד לתת פרטים אישיים לכל הבא ליד?

בדיוק חשבתי על זה שטרוקולר , למרות שאני עושה עדכונים של הרשימות ספאם, לא חוסמת מספיק את המוכרנים למיניהם וסמסים לקניית גרס.... לא ידעתי שלגוגל יש משהו נגד זה. איך קוראים לאפליקציה של גוגל שחוסמת? תודה

em28

Well-known member
בדיוק חשבתי על זה שטרוקולר , למרות שאני עושה עדכונים של הרשימות ספאם, לא חוסמת מספיק את המוכרנים למיניהם וסמסים לקניית גרס.... לא ידעתי שלגוגל יש משהו נגד זה. איך קוראים לאפליקציה של גוגל שחוסמת? תודה
אפליקציות ברירת המחדל של גוגל לשיחות וסמס נקראות ........ Phone ו-Messages

למעלה