האם אפשרית טרשת מספר שנים לאחר אמ.אר.אי נקי?

slpgh

New member
האם אפשרית טרשת מספר שנים לאחר אמ.אר.אי נקי?

שלום רב! אני נמצא בחו"ל לצרכי לימודים. רופאת המשפחה שלי חושדת שיתכן ויש לי טרשת, בעקבות שלושה שבועות של כאבי שרירים ופרקים בכל הגוף, וכן תחושת נימול באחת הרגליים. בנוסף עברתי לאחרונה בירור בעקבות טנטון וחוסר יציבות עם בדיקות שיצאו לא תקינות בעקבות משהו לא ברור במוח אך שלא יוחסו לאפשרות של טרשת. בכל מקרה, לפני שלוש שנים מסיבה לא קשורה עברתי בירור ניאורולוגי שכלל בדיקות אמ.אר.אי של המוח והצוואר לשלילת אפשרות של טרשת, ולא נמצא דבר באמ.אר.אי. יקח עוד זמן עד הבירור הניורולוגי (בינתיים בודקים עוד דברים), ואני תוהה עם הבדיקות לפני שלוש שנים אומרות משהו. מצד אחד אני מניח שקיימות התפרצויות פתאומיות, ומצד שני קראתי איפשהו שיש שלב ארוך שאינו קליני שבו יש סימנים באמ.אר.אי אך אין סימפטומים של טרשת? בתודה מראש.

תגובה

באופן עקרוני אפשרי שטרשת תתחיל 3 שנים לאחר בדיקה תקינה של MRI. אולם התלונות שאתה מתאר אינן נשמעות כמו טרשת נפוצה

slpgh

New member
בהמשך לשאלה

תודה על התשובה... ניסיתי למצוא מחקרים או חומר על מצב סאב-קליני כדי לראות עד כמה מצב כזה אפשרי, אבל לא מצאתי. עד שאני אגיע לבירור ניורולוגי ואמ.אר.אי וכל זה, הנשמה תצא. מפלאי מערכת הבריאות האמריקאית. אני אנסה לפרט יותר טוב את התופעות. התופעות שיש לי כרגע הן: - שלושה שבועות של כאבים כאילו שיש שרירים תפוסים, בכל איבר הם באים ונעלמים אחרי כמה ימים. בהתחלה חשבנו שזו בעיה בגב שכן הם התחילו לאחר מעבר דירה, אבל מאחר והם הופיעו בשתי הרגליים ובשתי הידיים הרופאה אומרת שזה בטוח לא מהגב או מהצוואר (יש גם כאבי גב וצוואר). לעיתים יהיה כאב גם ביד וגם ברגל וכו'. הכאב לפעמים גם בפרקים. - שבועיים של גירוד מטריף בנקודות שונות בגוף, בעיקר בידיים ובצד הימני של הקרקפת. אני מסתובב כל הזמן עם מעין מברשת רק כדי לגרד כשזה מתחיל. כמובן שמהגירוד יש גם כאבים. אין פריחה או משהו על העור כך שנראה לי שזו תגובה של העצבים. לא היה לי אף פעם משהו כזה, אם כי פעם פעמיים בשנה יש לי גירוד מטריף בכפות הרגליים. - תחושה של עקצוצים או נימול ברגל שמאל - תחושה (כבר כשנה) כאילו שיש לי בעיה לפתוח את העפעף, למרות שאין למעשה שום בעיה. - טנטון שהתחיל כנראה אחרי תאונת שחיה לפני שלושה חודשים. רופאת המשפחה שאצלה הייתי לא יודעת מה גורם לזה, בינתיים עשיתי בדיקות דם (מחכה לתוצאות) לשורה של מחלות אוטואימיוניות (דלקת פרקים שגרונית, זאבת וכו'). אבל נראה לה יותר הכיוון של הטרשת. הנקודה הבעייתית היא שהייתי לפני שבועיים בבירור של סחרחורת וטשטוש שהיו בהתחלה עם הטינטון ומאז די עברו. הרופא לא היה נחמד מדי ואני מנסה להשיג עדיין את התוצאות, אבל מהתיאור שלו כל הבדיקות היו לא תקינות (קלורית, סיבובית וכו') והראו שהניסטגמוס בצד אחד הוא תמיד לא כמו בצד השני, כך שהבעיה היא ככל הנראה במוח... הרופא טען שאין לי מה לדאוג ויכול להיות ש"המוח שלי מחובר ככה", אבל כאמור בגלל שרופאת המשפחה העלתה את אפשרות הטרשת ויש את הכאבים אני תוהה אם זה קשור. בתודה מראש.

תגובה

באם קיים ניסטגמוס שאינו מבעיה במע' הוסטיבולרית אלא מהמוח?! הרי שצריך המשך בירור כולל MRI מוח.

slpgh

New member
אבל האם שאר הסימפטמים שתיארתי תואמים לטרשת?

יצרתי קשר עם משרדו של הרופא של שיווי המשקל (הוא ניורולוג בהכשרתו) כדי לבקש בירור לגבי האפשרות של טרשת.. תודה.

slpgh

New member
האם תוצאות אלו רלוונטיות?

שלום רב ! אני מצטער על כמות השאלות... הצלחתי לקבוע תור לניורולוג לשבוע הבא (הישג אדיר בארה"ב), אבל אני מנסה לעבור על החומר שיש אצלי. לפני כחודשיים וחצי ביצעתי אמ.אר.אי בעקבות טינטון (התחיל בצד אחד, אחר כך עבר לצד השני) וסחרחורות שהתחילו לאחר בארוטראומה בשחיה ועברו בינתיים. אני תוהה האם באמ.אר.אי שבוצע היו יכולים לראות סימנים של טרשת (אם כי לא חיפשו עבורם). לא צוין שוב דבר שקשור למיאלין, ואני לא יודע עם באותו אמ.אר.אי ניתן יהיה לראות את אותו החומר. אני משכתב כאן את הדו"ח שקיבלתי, אודה לעזרתך. History: Patient with history of tinnitus vertigo Technique: Multiplanar Multisequence MRI of the brain and the IAC was performeed without and with intravenous contrast. 15cc Multihance MRI contrast agent Finding: The ventricular system is not dilated No evidence of mass effect or midline shift is seen No intra or extra axial fluid collections are idenfieid Visualized vascular flow voids appear to be intact Sagittal t1 weighted sequencers how no definite cerebellar tonsillar herniation The sellar supersellar structurs appear within normal limits The bilateral internal auditory canals appear unremarkable with no evidence of a definite focal mass or abnormal leptomeningal enhancement No definite large dominant mass is seen in the posterior fossa Contrast MRI shows no definite parenchymal or leptomeningeal enhancement Both orbits paranasal sinus and mastoids appear unremarkable Diffusion weighted images show no definite focal areas of restricted diffusion. Impression: Grossly unremarkable MRI of the brain and IACs as described above. No definite mass is seen in the cerebellopontine angle region. No obvious leptomeningeal enhancement is identified רוב זה הוא סינית בשבילי. האם נשמע מהתיאור שבאמ.אר.אי הזה (לניורולוג תהיה גישה לצילומים המקוריים) ניתן יהיה למצוא עדויות לדימיאלינציה ? אני לא בטוח שהביטוח שלי כאן יאשר עוד אמ.אר.אי אחרי פחות משלושה חודשים בתודה מראש.

תגובה

אין תאור של רצפי FLAIR ו-T2 כך שהבדיקה לא מושלמת עבור השאלה לגבי טרשת נפוצה. למעט זאת הבדיקה תקינה

למעלה