האם אפשרי להכין פלפלים ממולאים בתנור ללא בישול מוקדם על הגז?

יהלי 14

New member
האם אפשרי להכין פלפלים ממולאים בתנור ללא בישול מוקדם על הגז?

אני נטולת כיריים בתקופה זו ולפחות ל שבועיים הקרבים , אשמח למתכון שמתאים להכנה ישירה לתנור ללא שימוש בגז.
תודה
 

TCHM

New member
אפשר בלי בעיה...

תכיני את המתכון ותכניסי את התבנית/סוטאג' לתנור שחומם ל-180 מעלות כשהיא
מכוסה ברדיד אלומיניום על תחתית התנור ממש.
תאפי כך עד שהרוטב רותח ומבעבע, תעבירי את התבנית לשלב השליש התחתון
ותמשיכי לאפות עד להתרככות הפלפלים וספיגת הרוטב.
תסירי את רדיד האלומיניום, תעבירי לשלב האמצעי בתנור ותאפי עד לחריכה
קלה של הפלפלים.
בכל מקרה רצוי שאם המלית מכילה אורז לבשל אותו תחילה חצי בישול.

בהצלחה
 

TCHM

New member
הטעם והמרקם אפילו טובים יותר...

בגלל שהחום מגיע מכל צידי התבנית/סוטאג' וגם הקלייה הנוספת
ללא כיסוי.
זה אפילו יכול להאפות ללילה ב-80 מעלות בשלב המרכזי של
התנור אחרי הרתיחה וזה בכלל מעדן.
 

יהלי 14

New member
תודה לך tchm

זה לא מסוכן להניח תבנית על תחתית התנור ? פעם מישהו הזהיר אותי לבל אניח משהו על תחתית התנור. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
וגם אם לא מטגנים בצל בשביל הרוטב , זה לא יגרע מהטעם שלו ?
וגם... כמה זמן להערכתך פחות או יותר לאפות כל שלב ?
ותודה על כל ההסברים שלך .
אגב ... הכנתי את כדורי הבשר ברוטב חמוץ מתוק ויצא פיגוז.
אתה יודע אני קצת חדשה במטבח , אז שמחה שיש ממי ללמוד
תודה רבה
 

TCHM

New member
שמח שיצא לכם טעים...


מתכון (בבישול) הוא מעין המלצה, אפשר לשנות תיבול ומרכיבים שאינם מהותיים
לפי הטעם.
אפשר בלי בצל, כמובן זה יפגע מעט בטעם הכללי. את יכולה להחליף בבצל
מטוגן קנוי כתחליף בגלל אילוצי הגז, 2-3 כפות יספיקו.
כמה זמן זה תלוי בתנור, מחכים לרתיחה ובעבוע ומעלים את התבנית שלב.
אם משתמשים במלית חצי עשויה האפיה תהיה קצרה יותר, ברגע שהפלפלים
מתרככים והרוטב נספג עוד חצי שעת אפיה (בשלב שליש התחתון)מספיקה.
ועוד קלייה ללא כיסוי של כ-10-15 דקות עד להשחמה קלה.
לשיב לב שהרוטב יהיה בגובה הפלפלים שאותם יש להניח כמה שיותר צמודים
בתבנית, יתרת מילוי להניח במרווחים.
תחתית התנור היא לצורך הענין כמו פלטה חשמלית, מניחים את הרשת התנור
על התחתית ועליה את התבנית, משתמשים באפיה על התחתית במקרים מיוחדים
כמו זה ועוד כמה.

בהצלחה
 
למעלה