האם אפשרי לחפש לבד (ואיך) או שחובה מתווך?

OREN9595

New member
האם אפשרי לחפש לבד (ואיך) או שחובה מתווך?

מתווך לוקח המון המון כסף ( באיזור ה- 17K ש"ח) . האם חובה לקחת מתווך?
זה ממש המון המון המון המון כסף. זה מטריף אותי.
האם יש עוד רעיונות איך למצוא דירה (ללא עמלת תיווך) ? חוץ מיד2?

תודה רבה

gevayu

New member
ממש לא חובה. אבל יש מקומות שהמתווכים "משתלטים"...

...על כל הנכסים הרלבנטיים.
ולפעמים המתווך יוכל להוזיל לך את העניינים או לזרז משמעותית את תהליך החיפוש.
אני מדבר גם כשאדם שלא אוהב את העלות הזאת אבל לפעמים היא מועילה.

קודם כל יש עוד אתרים חוץ מיד 2. שנית, את יכולה לקחת את

המכונית בשבת בבוקר ולהסתובב באזור שמעניין אותך ולראות שלטים בחזית הבתים.
&nbsp
בכל מקרה בו את מוצאת דירה שמעניינת אותך, תבדקי עם המוכר באם יש לו התחייבות כלפי מתווך כלשהוא, ושאת לא משלמת כלום למתווך.

לדעתי אתה טועה שאתה שולל מתווכים, ואסביר:

אני מבינה שלא כיף לשלם למתווך.
בעסקה מוצלחת, כל עבודתו מסתיימת ב15 דקות בביקור בנכס.
שכר טרחתו נראה גבוה מאוד מהעבודה שביצע באותה העסקה, וכולנו לא אוהבים לשלם כסף, לא משנה למי ועל מה.
עוד יותר מרגיז שהכסף שמשולם למתווך חייב להגיע מההון האישי ואין עליו מימון בנקאי (לא נכנס לשווי הדירה בהליך המשכנתא) ולכן הוא אפילו יקר יותר עבורנו.

נעבור לדוגמא:
נניח מצב היפוטטי שבו קיימו 2 דירות זהות לחלוטין בכל הפרמטרים שלהם.
נניח ששווי הדירה קבוע והוא 1,000,000 ש"ח.
דירה אחת נמכרת בשווי שוק במחירה ללא תיווך.
דירה שניה נמכרת ע"י מתווך שרוצה סכום מטורף של 3% עמלת תיווך, אבל מחירה של הדירה רק 900,000 ש"ח.
האם עדיין תעדיף להימנע מתשלום למתווך?

ועכשיו נחזור למציאות:
המתווכים העובדים איתי יודעים שאני מוכנה לשלם גם תיווך גבוה יותר מ - 2%. כמה מרוויח המתווך לא מעניין אותי. מה שמעניין אותי זה מה סכום העסקה הכולל.
תזכור שהמתווכים מחזיקים במלאי נכסים ואם ברשותם עסקה טובה, מדוע להימנע מכך? בגלל שהמתווך ירוויח כסף? למה שלא תתחלקו ברווח הזה?

מקווה שעזרתי לפתוח את הראש,
עו"ד ירדני לילך, שמאית מקרקעין.

OREN9595

New member
העיניין שסכום הדירה הכולל גבוה משמעותית

אני חייב לקנות דירה בתוך חודש (אבל אני לא רוצה להראות מידי לחץ למתווך).
<אולי חייב זו מילה חזקה, אבל מאוד רוצה לסיים עם העיניין הזה>
אני מחפש ביד 2, ואין לי אוטו :(
ולכן מטרת הפוסט היתה לשאול : אילו עוד אפשרויות אני יכול למצוא דירה?

אני לא שולל מתווכים, אבל מהניסיון שלי יש 2 בעיות
1. הם מראים לי לא יותר מ 1-3 דירות בפעם אחת. ואחרי פגישה אחת איתם אני לא שומע מהם יותר. (אין לי מושג למה..)
2. מחיר העיסקה הכוללת גבוה משמעותית מהמחיר שמקובל. (ככה לפי הניסיון שלי, מזה שראיתי 4 דירות אצל מתווך, ו 6 דירות מפרטיים)
והנה דוגמא לפני יומיים: מתווך הראה לי דירה, שאמר שהמחיר הוא 1 M , לדעתי שווה אולי 850K, אך לא היה לי נעים לומר את זה. אמרתי לו שהדירה שווה גג 900K. בתוך פחות מ 3 דק' שיחה. הוא אומר לי: המוכר יסכים להוריד לך לפחות 50K , אם אתה רציני ... וכו' וכו'.. (איך אני יכול להיות רציני שהוא מרמה אותי?!)

בכל מקרה לא רוצה להסית את הדיון, ולכן אשמח מאוד לדעת - אילו עוד אפשרויות יש למצוא דירות למכירה? חוץ מיד 2 ואוטו שאין לי לצערי...

תודה רבה

כאמור, אתרים אחרים. אבל אני לא מתרשם שהבעיה במתווך

לא מראים לך יותר מ-1-3 דירות?
כמה דירות צריך ? כל היתרון בבעל מקצוע שמקבל ממך את כל
נתוני הצרכים ומראה לך רק דברים מתאימים. האם להראות לך 30 דירות מתוכן
27 לא מתאימות היה משפר את המצב?
&nbsp
אחרי פגישה לא שומע מהם? והם שומעים ממך? איך הם אמורים לדעת שאתה מעוניין?
&nbsp
מהו המחיר המקובל? על פי מה קבעת שווי שוק של דירה?
אם ראית 6 דירות מפרטיים שאת כולן רצית (כי אחרת השוואת המחיר אינה
מעניינת, היה שם משהו שגרם גם לך וגם לאחרים לא לקנות),
מדוע לא סגרת?
מה זה לא נעים לי לומר? המתווך שמע כבר הכל. מחיר גבוה אינו בעיה אינטימית.
&nbsp
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

פרל דוד

New member
כמעט... כל מה שרצית לדעת על מתווכים

יש לך עמדות מאוד שליליות על מתווכים [אולי... חלקם בצדק] שלא מאפשרות לך להביט ב"תמונה השלמה" שאינה בהכרח זוית המבט שלך אלא של גורמים משפיעים שאינם בשליטתך : כמו שווי שוק,מצב הדירה,התעקשות הבעלים ועוד.

תיווך היא מקצוע שוחק שבו המתווך עובד ללא שכר טירחה, שכרו נובע רק עם הצלחתו להביא 2 צדדים [בעלי אינטרסים מנוגדים] לידי חתימה על הסכם מחייב.

לא כל המתווכים דומים , יש מקצועיים שתענוג לעבוד איתם, ואחרים שמתנהגים כתגרנים בשוק, מסתירים מידע רלוונטי וכאלה שחלקלקים כצלופח...[כמו גם עו"ד/שמאים ועוד... שאגב, מקבלים את שכרם מראש ולא עפ"י מידת הצלחתם]

מתווך מקצועי וממוקד יודע מניסיונו "לראיין" את לקוחו וללמוד לאחר סיור בדירה אחת מהו בדיוק טעמ/ו/ם ולהזין עבורם דירה מתאימה.
המתווך לתשומת לבך אינו נהג מונית [ואין לו מונה]

כשמתווך מציג לך מס' דירות מותאמות מניסיונו ואתה דוחה אותם ללא הסבר סביר הנוגע לטעמך, הוא מתרחק ממך ורואה בך "רוכש סידרתי" שאינו מסוגל להגיע להחלטה ולכן אותו מתווך כבר לא יציג לך דירות, כי אתה מוגדר בסלנג כ "קונה שרוף" ...כן, יש מושג שכזה.

מכתיבתך...ניתן להבין שאתה רואה במתווך "עונש" עם שכר גבוה מידי לטעמך ולכן כשאתה רואה דירה אתה משקלל אותה עם ה"עונש" ואתה נסוג אחורה ,רוצה לחסוך שכר תיווך , אבל מתקשה ללא תיווך.

מתווכים אוספים נכסים מה"מדיה" בדיוק כמוך,ובעצם בעבודה ממוקדת אתה יכול לרכוש דירה גם ללא תיווך.
אבל לחילופין כשאתה לבד, אתה בעצם מחפש נכס גולמי ללא "עיקול ועיבוד מידע מוקדם" של המתווך המקצועי זה עלול לקחת לך הרבה זמן יקר ולכן לא מעט פונים למתווכים.
האם ידעת שבארה"ב משלם הקונה כ-6 אחוז ממחיר הנכס ל"ברוקר" [המתווך האמריקאי]

בהצלחה.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
פרל דוד סלולרי - 052-8964914
מידענות,איתור מקרקעין, יזמות בנדל"נ, יעוץ פרטני למתחמי נדל"נ.

מייל - [email protected]

למעלה