האם אפשרי שימור עגבניות תמר?

ספאגו

New member
האם אפשרי שימור עגבניות תמר?

טעמן של העגבניות הללו מוסיף הרבה לתבשילים ולרטבים של פסטה. כולנו מכירים את הדרך לשמר אותן ע"י ייבוש, אבל זה מקנה לאוכל טעם מיוחד ולא טעם טבעי של עגבניות טריות. האם קיימת דרך לשמר עגבניות תמר באופן שאפשר יהיה להשתמש בהן לתבשילי ירקות או עם פסטות ? האם אפשר להכין CONFIT של עגבניות בשמן שיישמר במקרר לאורך זמן?
 
אפשר, אבל זה לא זה

בישול העגבניות בקונפי מחייב לרוקן אותן, ומפסידים את כל הטעם שיש בציפה של עגבניות תמר. הבישול בשמן גם מוסיף מרירות. במקום קונפי, למה לא להכין רסק עגבניות מסונן (ה"בשר" והציפה, בלי הקליפה והגלעינים) ולהקפיא אותו? התוצאה (המופשרת) לא תהיה זהה לרסק טרי, אבל תתאים להכנת רוטב לפסטה או תבשילים הכוללים רסק עגבניות.
 

uryeldar

New member
עגבניות תמר

כל השימורים של העגבניות המקולפות עשויות מעגבניות תמר.
 
וגם חומצת לימון, חומרים משמרים,

MSG ועוד... יש ליצרנים טריק נפלא איך לא צריך לרשום על קופסת השימורים שהיא מכילה את כל התוספים הנ"ל: מוסיפים אותם בתהליך הכנת העגבניות (שכולל בדר"כ שטיפה, קילוף וחליטה, לעיתים גם ריסוק) ואז אורזים עגבניות עם מים (וזה גם מה שכותבים על האריזה).
 

akavishon

New member
אפרופו עוד טריק של יצרני מזון להמנע

מרשימת רכיבים, זה במידה והם מוסיפים מוצרים מספק אחר הם לא מחויבים לרשום את כל הרכיבים. לדוגמא, אם מוסיפים למעדני חלב אוכמניות משומרות, אשר נרכשו מחברה אחרת, מספיק לרשום אוכמניות משומרות,ללא ציון של החומרים בהם שימרו את האוכמניות
 
למעלה