האם אפשר לאכול בטטה חיה?

לקשמי

New member
יצא לי פעם לאכול בטטה חיה

שגורדה בפומפיה והוספה לסלט ירקות. היה לא רע, אבל ככלל אי אפשר לתת ייעוץ תזונתי באינטרנט. לא הכל מתאים לכל אחד.

RavidAtia

New member
בעלי אכל

פעם חתכתי בטטה למשהו ובעלי פשוט לקח חופן ואכל כי הוא היה בטוח שזה גזר. אמר שזה דווקא טעים והוא בכלל לא שם לב שמשהו לא בסדר... אבל מעניין דווקא לשמוע אם זה בסדר לקיבה והאם עדיף חי על מבושל? מישהו יודע?

ניצן84

New member
כן זה טעים

אני אוכל אותה ככה כבר כמה שבועות בגלל שאני מנסה לאכול כמה שיותר אוכל חי.... זה מה שאני מנסה לברר אבא שלי אמר שלא כדי לאכול אותה חיה כי יש בה הרבה סולניום ושבשלב מסויים יתחילו לי כאבי ראש....

TheFinalCut

New member
נראה לי שהיא התכוונה ל"סולנין"

סולנין (Solanin) הוא חומר הגנה ממשפ' האלקלואידים שמיוצר בצמחים ממשפ' הסולניים ובריכוזים גבוהים רעיל גם לבני-אדם. כשנודע להם על קיום החומר הזה, הרבה אנשים החליטו שלא צריך לאכול צמחים ממשפ' הסולניים (כגון עגבניות ותפו"א). זה סיפור עצוב למדי, ודומה לרתיעה המגוכחת מאפרסמונים. היה איזה "חכם" שהחליט לאכול משהו כמו 2 ק"ג אפרסמונים. אפרסמונים מאוד עשירים בסיבים תזונתיים, שצריכתם רצויה כל עוד זה לא בכמויות מוגזמות (כמו אלו). הבחור הזה קיבל חסימת מעי וכמעט מת. הידיעה פורסמה בתקשורת ומאז יש קבוצה של אנשים שגורסת שלא צריך לאכול אפרסמונים, כיוון שהם מסוכנים לבריאותנו. העלווה והגבעולים של תפו"א אכן עשירים בסולנין ולכן אינם רעילים, אולם פקעת של תפו"א מייצרת סולנין בכמות מסוכנות רק כאשר הן מוריקות (הופכות ירוקות). תהליך זה מתרחש בד"כ בפקעות זקנות לאחר חשיפה לקור (זו אחת הסיבות לכך שלא כדאי לאחסן תפו"א במקרר) ולאור. פקעות לא-ירוקות הם בהחלט בטוחות לאכילה (כפי שרובנו יודעים מניסיון אישי). גם צמח העגבניה מכיל סולנין ואלקלואיד רעיל נוסף הקרוי טומטין (Tomatin) ברחבי אברי הצמח מלבד הפרי הבשל. זו הסיבה שממש לא כדאי לאכול עגבניות ירוקות, אלא אם עברו חימום רציני שהורס את החומר. בכל מקרה, עבור אלו שלא הצלחתי לשכנע אותם - הבטטה בכלל לא שייכת לסולניים, אלא ל-Convolvulaceae, וכל חלקי הצמח בטוחים לאכילה.

TheFinalCut

New member
תיקון

כתבתי "העלווה והגבעולים של תפו"א אכן עשירים בסולנין ולכן אינם רעילים" הכוונה היתה שהגבעולים והעלווה הינם רעילים (כן רעילים).

RavidAtia

New member
לזאת הייתה הכוונה (לפחות שלי)

תודה ומר אלפקה... מה אכפת לך אם אני מעקמת פרצוף, זה הפרצוף שלי...

אכן פרצוף שלך ../images/Emo6.gif

אבל היה חשוב להגיד שסלניום הוא מינרל שהגוף זקוק לו, למקרה שהיה בלבול בין סלניום לסולנין. (אני אגב הנחתי כמו אלי שהכוונה הייתה לסלניום).

למעלה