נראה לי שהיא התכוונה ל"סולנין"
סולנין (Solanin) הוא חומר הגנה ממשפ' האלקלואידים שמיוצר בצמחים ממשפ' הסולניים ובריכוזים גבוהים רעיל גם לבני-אדם. כשנודע להם על קיום החומר הזה, הרבה אנשים החליטו שלא צריך לאכול צמחים ממשפ' הסולניים (כגון עגבניות ותפו"א). זה סיפור עצוב למדי, ודומה לרתיעה המגוכחת מאפרסמונים. היה איזה "חכם" שהחליט לאכול משהו כמו 2 ק"ג אפרסמונים. אפרסמונים מאוד עשירים בסיבים תזונתיים, שצריכתם רצויה כל עוד זה לא בכמויות מוגזמות (כמו אלו). הבחור הזה קיבל חסימת מעי וכמעט מת. הידיעה פורסמה בתקשורת ומאז יש קבוצה של אנשים שגורסת שלא צריך לאכול אפרסמונים, כיוון שהם מסוכנים לבריאותנו. העלווה והגבעולים של תפו"א אכן עשירים בסולנין ולכן אינם רעילים, אולם פקעת של תפו"א מייצרת סולנין בכמות מסוכנות רק כאשר הן מוריקות (הופכות ירוקות). תהליך זה מתרחש בד"כ בפקעות זקנות לאחר חשיפה לקור (זו אחת הסיבות לכך שלא כדאי לאחסן תפו"א במקרר) ולאור. פקעות לא-ירוקות הם בהחלט בטוחות לאכילה (כפי שרובנו יודעים מניסיון אישי). גם צמח העגבניה מכיל סולנין ואלקלואיד רעיל נוסף הקרוי טומטין (Tomatin) ברחבי אברי הצמח מלבד הפרי הבשל. זו הסיבה שממש לא כדאי לאכול עגבניות ירוקות, אלא אם עברו חימום רציני שהורס את החומר. בכל מקרה, עבור אלו שלא הצלחתי לשכנע אותם - הבטטה בכלל לא שייכת לסולניים, אלא ל-Convolvulaceae, וכל חלקי הצמח בטוחים לאכילה.