האם אפשר להבדק באחת מחברות ה- DNA הגנאלוגיות בישראל?

Seelenfreund

New member
שלום לכולם,

רציתי לשאול כיצד ניתן להבדק באחת מחברות ה- DNA הגנאלוגיות בישראל, בעדיפות ל- 23andme? אני יודע שלחברות אסור לפעול כאן, אבל גם שישנם אנשים שהצליחו לעקוף את האיסור - אני מניח שאת הערכה אפשר להזמין, אבל כיצד ניתן לשלוח אותה בחזרה מספיק מהר? אם ישנו איזה מדריך בנושא שפספסתי אשמח לקבל הפניה.

(אני מניח שעניין החוקיות חל על החברות ולא על המשתמשים הפרטיים - התנצלותי מראש אם זו שאלה שאסור לענות עליה בפורום זה)

תודה!

mallilg

Member
אני הזמנתי לקרובים מחו"ל שהביאו את זה הנה ואז לקחו חזרה ושלחו מחו"ל. לפני השימוש אפשר לשמור את זה כמה חודשים אם אין מישהו שטס חזרה באופן מיידי.
אני יודעת שיש כאלה שהזמינו לארץ דרך צד שלישי, אבל לא יודעת פרטים רק שזה יקר יותר (בערך פי שניים). דווקא המשלוח חזרה לא אמור להיות בעייתי, אפשר בדואר שליחים.

Seelenfreund

New member
תודה, זה רעיון טוב. במקרה ידוע כמה זמן הערכה יכולה להחזיק מעמד מהרגע שמשתמשים בה ועד למשלוח?

Seelenfreund

New member
לדעתי כתוב באתר שלהם
אני רק מעדכן לטובת המתעניינים שמסתבר ש- 23andme שולחים ערכות לארץ (לא רכשתי אחת מישראל בעצמי כך שאני לא יכול להעיד שזה עובד, אבל כך לפי האתר שלהם ושירות הלקוחות. אני עצמי לא מתגורר בישראל וכבר עשיתי את הבדיקה)

למעלה