האם אפשר להוסיף שמרים לעוגה , מבלי להתפיח אותם? יתן?

Elaa56

New member
האם אפשר להוסיף שמרים לעוגה , מבלי להתפיח אותם? יתן?

מה זה יתן??
 

mykal

New member
בהתפחת שמרים

יש כמה התפחות, הראשונה היא השמרים עצמם,
ואח"כ ללוש בצק ולתת לבצק לתפוח. (ואפשר יותר מפעם אחת.
אני לעיתים מתפיחה רק את השמרים, כלומר, את כמות השמרים שמה בכלי קטן עם קצת מים פושרים ומוסיפה קמח, נותנת להם לתפוח,
ואז מוסיפה לקמח ולשאר חומרים ולשה. מכניסה למקרר.
לא מתפיחה בחוץ/בחום אלא נותנתלו שהות במקרר. אפילו לילה.
בהחלט נשאר גמיש ונעים לעיבוד, והעוגה בטעם של שמרים.
ואם לא עוגה, אלא מילוי של בשר טחון, או כל שימוש אחר.
 
אם הבנתי אותך נכון...אז

תלוי באיזה שמרים את משתמשת. יש מס' סוגים:
קוביית שמרים טריה-יש להתפיח לפני הכנסתם לבצק.
גרגירי שמרים שמוכרים בשקיות (של שמרית), ניתן להכניס ישירות לבצק.
גם שמרים יבשים ניתן להכניס ישירות לבצק.
השמרים גורמיםלהתפחת הבצק ולמרקם קל ואוורירי לאחר אפייתו.
יש להיזהר שלא יבואו במגע עם מלח (המלח משתק פעולתם ).
אח"כ יש להתפיח את הבצק במקום חמים משהו.
במתכונים מסויימים ניתן גם להכניס למקרר למס' שעות.
 

shlang

New member
אתם עונים לשאלה שהיא לא שאלה, לכן תשובתכם

לא רלוונטית לשאלתה
 

shlang

New member
לפני שאענה לך, תחפשי בגוגל מה תפקיד השמרים

 

yair_bar

New member
מנהל
אנחנו בפורום מתכונים לא בפורום הפנייה לגוגל

אם אתה רוצה לענות לה על השאלה בבקשה. אם לא אתה לא חייב.

אין מקום להפנות גולשים לגוגל

אם השאלה שלה לא הייתה ברורה אתה יכול לשאול אותה שאלות הבהרה
 

ga26

Member
לא הבנתי. איזה סוג עוגה (עוגת שמרים או עוגה בחושה או עוגה

שמקציפים בה את החלבונים או...)
באופן כללי אם תוסיפי שמרים לבצק או לכל בלילה אחרת ולא תתפיחי אלא ישר תכניסי לתנור הם פשוט ימותו. הדבר היחידי שאולי תקבלי זה טעם לא נעים של שמרים.
השמרים הם יצורים חיים שמייצרים בועות קטנות של אוויר. כשאת מתפיחה בצק ללחם עם שמרים אז בזמן ההתפחה השמרים מייצרים את הבועות של האוויר ובתנור האוויר מתפשט ויוצא את האוריריות של הלחם. בעוגת שמרים העיקרון דומה.
 
למעלה