האם אפשר להחיות סוללה

PingPong18

New member
האם אפשר להחיות סוללה../images/Emo35.gif../images/Emo16.gif

הסוללות במכשיר שלי, יאנג באורנג´, כידוע יש שם 3 סוללות אצבע שנטענות... עכשיו, לא הטענתי אותו הרבה זמן (כי היתי בטיול ולא היה לי מטען) והסוללה התרוקנה עד הסוף (המכשיר היה נכבה כאשר ניסיתי להדליק אותו) עכשיו - כשחזרתי מהטיול הטענתי את המכשיר במשך 6 שעות (במהלך הלילה) ואותו היום הסוללות הן לא כמו שהיו פעם - הן נגמרו אולי תוך 5 שעות גם בלי דיבור... האם היתי צריך להטעין את המכשיר 24 שעות (כאילו זה סוללות חדשות) ומכיוון שלא עשיתי כך הסוללות נגמרות מהר? האם יש דרך לתקן את הנעשה? נגיד לרוקן את הסוללות ואז להטעין אותן 24 שעות... האם זה יעזור? מקווה לתשובות אייל.

idan3k

New member
try...

תנסה לרוקן עד הסוף ואז להטעין כמו סוללה חדשה... זה לא יכול להזיק... מה אכפת לך לנסות?

השיטה של הריקון לא עבדה אבל...

שמעתי על דבר כזה שנקרא "פורק" מכשיר זה פורק את הסוללה ועושה אותה כמו חדשה, זתומרת מוריד את כל האנרגיה שבה יותר נכון שנשארה בה לאפס (כמו חדשה) ואז ניתן להטעין מחדש ואני חושב שזה יעבוד ב-99.9%!!! - דודי

יש מכשיר מיוחד שעושה את זה...

אני אשמח לקבל מכשיר כזה
יש לי אותה הבעיה בסטארטק של אורנג´...

vampire1

New member
לא צריך שום מכשיר ...

קיימות כמה שיטות לגרום לסוללה להתרוקן, השיטה שאני מכירה מהירה מאוד. כל מה שאתה צריכים הוא סוללה אחת ולד אחד, כל שעליכם לעשות עכשיו הוא להצמיד את הרגל הארוכה של הלד לחלק החיובי הזהוב של הסוללה ואת הרגל הקצרה של הלד לחלק הזהוב השלילי של הסוללה ובמידה ואתם רואים כי הלד נדלק אז זה עובד ותוך 5 - 10 דקות הסוללה תתרוקן. הזהרה
מי שיחבר הפוך את הלד לסוללה ישרוף את הסוללה. אפשרי להשיג לד בכל חנות חשמל והוא לא יקר.

Nokia Fan

New member
אני לא חושב שהיא תישרף...

לד הוא דיודה, מה שאומר שאם תחבר אותו הפוך החשמל פשוט לא יעבור בו, ואז הסוללה תישאר בסדר גמור.

ניסיתי ולא נשרף כלום!

ניסיתי על כל סוגי הבטריות של 3210, 8210, T28 ואף לא בטריה אחת נשרפה... קצת מוזר שלד מסכן ישרוף בטריה, הלא כן?

vampire1

New member
לא נשרף אז אחלה ../images/Emo70.gif

חופשיים לנסות את "השיטה" הזאת .

Big N

New member
הסוללה לא תישרף אבל..

הלד יכול להשרף בלי חיבור נגד. לפעמים סוללה מגיעה למצב של נתק או היפוך קטבים במצב זה ניתן לנסות להחיות ע"י מתן מכת זרם חזקה וקצרה בקוטביות הנכונה ואז לבצע מספר מחזורי טעינה/פריקה. יש להשתמש בספק המסוגל לספק יותר מ-10 אמפר או במצבר רכב אבל צריך מאוד להזהר לא לקצר ולא לתת מכות חשמל ארוכות משניה.

למעלה