האם אפשר להתייעץ לגבי הנקה חלקית (עוד בהריון)

למה לא ? שאלי בכיף

במבי 76

New member
מעוניינת במידע על הנקה חלקית של תאומים

שלום רב,
אני בהריון עם תאומים ויש לי כבר ב"ה 3 ילדים בבית. גם הנקה של תינוקות יחידים לא הייתה לי קלה וזורמת..לא היה לי מספיק חלב ועוד... כל הכבוד למי שמניקה מלא תאומים, אך לי יש חשש בעניין- אני לא כ"כ מתחברת לתנוחה של הנקה של שניים בבת אחת. אם מנסים להניק כל אחד בנפרד אני מניחה שזה לוקח שעות רבות.. האם יש טכניקה שבה אפשר מראש להחליט על הנקה חלקית למשל: מניקים תינוק אחד והשני מקבל תמ"ל (או חלב שאוב) ואח"כ מחליפים. האם יש למישהי נסיון אם זה עובד? ואיך כדאי להתארגן לכך לקראת הלידה (כדאי לארגן משאבה? כמוסות להגברת החלב? בקבוקים מיוחדים רחבים שמתאימים לשילוב עם הנקה?) בתודה מראש..

מטית

New member
זה מצוין שאת חושבת על הדברים האלה

ומתארגנת עוד בהריון

אפשר לשאול מה מפריע לך בלהניק ביחד?

במבי 76

New member
אני אתן לזה צ'אנס ובכל זאת..

תנוחת הנקה של שניים ביחד גם נראית לי מורכבת להתארגנות (כזכור- יש לי חוויות של קשיים גם מהנקת יחיד אז זה נראה לי מוסיף קושי) , גם זה משהו שאי אפשר לעשות בפרטיות.. (לא?).. וגם אזשהי תחושה לא מוסברת שאני מעדיפה אחד על אחד. כמו שכתבתי- אנסה את זה בכל זאת ואנסה לשמור על ראש פתוח אבל אני גם מכירה את עצמי ולכן רוצה להתארגן בהתאם...

talyab1

New member
הנקה חלקית

הי במבי וברוכה הבאה :)
אני לא רואה בעיה עם הנקה חלקית, כך אני עושה מאותם שיקולים- זמן וכמות חלב. הסופר חילבה מאוד עוזר לי אז כדאי להתארגן על זה. מבחינת סדר ההנקה את יכולה לתכנן כל מה שמתאים לך ולנסות עם ראש פתוח. אישית גם אני לא מניקה את שניהם בנפרד. זה מורכב לי ומסובך והם תמיד מאבדים את התפיסה הנכונה. אני יודעת שיש כאלה שזה הולך להן טוב אז לא הייתי פוסלת מראש אלא מנסה כמה תנוחות. את יכולה בכל סבב האכלה להניק אחד ולתת לשני פורמולה ובהאכלה הבאה להחליף, את יכולה להניק כל אחד בצד אחד בכל האכלה ולהשלים בעוד 10 20 30 סיסי בבקבוק ( זה מה שאני עושה כשהם בוכים ורעבים אחרי האכלה, יש ימים שזה קורה יותר ויש פחות) בלילה אצלנו אחד מקבל ציצי ואחד בקבוק וכל לילה מחליפים... בקיצור יש המון דרכים להניק חלקית ולהתאים את זה ליכולת ולנוחות שלך. תנסי ותראי למה מתחברת
כמו שאת יודעת בטח בהתחלה ממש חשוב להשתדל יותר כדי לבסס הנקה אבל אני שילבתי בקבוקים מההתחלה ללא בעיות

הנקה חלקית

אני חושבת שמה שהכי חשוב להתכונן אליו במצב כזה הוא לבסס בהתחלה את כמות החלב שלך ולמצוא את האיזון המתאים לך בין חלב אם לתמ"ל כך שתשמרי על הכמות הרצויה, בנושא זה קטונתי ונראה לי שיועצת הנקה תוכל לעזור, הדר בטח תיכנס בקרוב ותוכל מענה הולם.

לגבי הנקה בו"ז, אני אמנם מניקה הנקה מלאה, אבל ממש לא בו"ז אלא אחת אחת. התחלתי בהנקה חלקית עם בקבוקים, אבל לאט לאט עברתי להנקה מלאה.
ובהתחלה אכן זה לוקח להן המון זמן לינוק אבל אחרי כמה חודשים זמן היניקה מתקצר ממש ל10 דקות 5 דקות ואז זה הרבה יותר קל
.

לשאלותיך:
כמוסות להגברת חלב - אני לוקחת חילבה של אלטמן 3*3 פעמים ביום, זה עוזר לי למרות שלעיתים אני חשה שזה יותר פסיכולוגי

משאבה - זה תלוי באיזון חלב אם-תמ"ל שאת רוצה לתת - כי שאיבה גם גוזלת זמן. אני ממליצה לך כן להתארגן על משאבה לכל מקרה, עדיף שתהיה לך משאבה שלא תעשי בה שימוש מאשר שתתחילי לחפש משאבה מאוחר יותר יהיו לך מספיק עיסוקים אחרי הלידה

משאבה אפשר להשאיל מיד שרה או מגמ"ח או לרכוש להשאיל מחנות פרטית

בקבוק מומלץ ליונקים - אחד המומלצים הוא פטמת קלמה של חברת מדלה אבל יש עוד כמה פשוטים יותר, אני השתמשתי בטומי טיפי והייתי מרוצה עד כה, לפני שבועיים השגתי את הקלמה ומאוד אהבתי אבל אני כבר לא מאכילה בבקבוק כל כך הרבה, אז קשה לומר עד כמה היא באמת מצדיקה את השם שיצא לה

בנוסף אם את שייכת לקופ"ח כללית - יש לך הטבות בנושא ההנקה.
ואם תרצי יש מפגשי תמיכה וחברה של /www.facebook.com/?ref=logo#!/groups/lllisrael/members/" target="_blank" rel="nofollow">https://www.facebook.com/?ref=logo#!/groups/lllisrael/members/" rel="nofollow" target="blank">ליגת לה לצה במקומות שונים בארץ שאת מוזמנת אליהם

שבת שלום ובהצלחה

במבי 76

New member
תודה רבה גם לך! ...

כל תגובה מעודדת אותי שישנו טווח של אפשרויות ולא רק הכל (הנקה מלאה) או כלום (תחליפים)..
שבוע טוב ומוצלח

למעלה