האם אפשר להתעצב ולהתחטב גם ללא ירידה במשקל?

האם אפשר להתעצב ולהתחטב גם ללא ירידה במשקל?

שלום רב, אני בחורה רזה. יש שיגידו אפילו רזה מדי [למרות שעליתי כ8-10 קילו ב4 שנים האחרונות]. הBMI שלי מראה על "תת משקל" אבל מצד שני יש לי מעין צמיגים קטנים, צלוליטיס וצורה מעוותת. לא יודעת איך להסביר את זה אבל הגוף שלי פשוט לא יודע להשמין ב"צורה נכונה" או יפה. אני רוצה להתחטב- אבל לא לרדת במשקל. מצד שני- אני לא רוצה להראות שרירית מדי [נניח הידיים של ג'וליאן מלרדת בגדול- מזעזעות בעיניי]. האם הדבר אפשרי? או שאני מבקשת דבר והיפוכו? תודה
נועה

oridoron77

New member
אני יגיד לך מה אני חושב

והכל עפ"י השערה בלבד, כיוון שלא ראיתי אותך פנים מול פנים. ישנן בחורות שאינדקס הBMI אינו תופס לגביהן. למה? כיוון שיש להם מאסת שריר נמוכה בגוף. מצב זה מאפשר בעצם להיות לבחורה בעלת אחוז שומן ממוצע ואף לפעמים גבוה מהנורמה, ואם זאת ליהות מתחת לקווי הBMI (שמתייחס למשקל בלבד, ולא על הרכב הגוף, משמע ממה משקל הגוף מורכב: 60% מאסה רזה\40% מאסת שומן לדוגמא). אז מה עושים? מתאמנים למטרת עלייה במאסת שריר, ותקופה זמנית כן עולים במשקל (חובה למי שרוצה לעלות מאסת שריר). ואח"כ חיטוב, אשר מאגד תזונה מיוחדת שמטרתה לשמור על מאסת השריר, ולרדת באחוזי שומן. ככה בעצם תרדי לאחוזי שומן נמוכים יותר ממה שאת עכשיו, עם מאסת שריר גדולה יותר. דבר זה ישפע באופן דרסטי על המראה (ולרוב יתאים לציפיות שלך). זוהי כמובן הדרך הנכונה והקצת יותר ארוכה, וההייתי מציע לך לשקול אותה. אורי

דעתי

אני חושב שהחששות שלך מוצדקות ויש להן מקום. ניתן בתהליך,כשהדגש על התהליך, להגיע לתוצאות יפות שיספקו את רצונותיך. בהחלט ניתן להראות חטובים על פי ההגדרה שלך לצורה חטובה. הבעיה היא שלא ניתן להגיע לזה בהתכתבות בפורום. אז לסיכום, השאלות שלך במקום. בהחלט אפשר להתחטב מבלי להראות שרירית מדי. איך, כמה, וירידה לפרטים זה עניין לפגישה מקצועית במסגרת שתבחרי.

למעלה