האם אפשר להתקין מערכת הפעלה נוספת מקובץ אימג'?

shakshuki

New member
היי,

יש לי מחשב שפועל על WIN10. בדיסק חיצוני יש לי אימג' של אותו מחשב עם WIN8.1 שכולל תוכונת מסויימות. האם אני יכול להתקין את WIN8.1 על המחשב שלי כמערכת נוספת, מקובץ האימג' כך שכל התוכונות שיש לי שם יפעלו?

תודה!

HelpSupport

Active member
היי,

יש לי מחשב שפועל על WIN10. בדיסק חיצוני יש לי אימג' של אותו מחשב עם WIN8.1 שכולל תוכונת מסויימות. האם אני יכול להתקין את WIN8.1 על המחשב שלי כמערכת נוספת, מקובץ האימג' כך שכל התוכונות שיש לי שם יפעלו?

תודה!
כן.

את האימג' יש להחזיר לדיסק אחר כשהדיסק המכיל את המערכת הנוכחית עם win10 מנותק מהלוח.
לאחר השחזור יש לבדוק את תקינות המערכת - עדיין ללא הכונן המכיל את מערכת ההפעלה 10.
לאחר הבדיקה יש לחבר את הדיסק עם מערכת ההפעלה 10 במקביל לדיסק עם ה-8.1.
עכשיו יש שתי אפשרויות - או להפעיל את המערכת הרצויה דרך תפריט האיתחול של הביוס - במחשבים חדישים F10 בישנים יותר F8 - ולבחור את הדיסק עם מערכת ההפעלה הרצויה והאפשרות השניה - להפעיל את המערכת כש-10 עולה כברירת מחדל - להתקין תוכנה (חינמית) בשם Easybcd היוצרת תפריט בחירה בין שתי המערכות.
את התוכנה תוכל להוריד ->

בהצלחה.

arseny92

Well-known member
מנהל
כן.

את האימג' יש להחזיר לדיסק אחר כשהדיסק המכיל את המערכת הנוכחית עם win10 מנותק מהלוח.
לאחר השחזור יש לבדוק את תקינות המערכת - עדיין ללא הכונן המכיל את מערכת ההפעלה 10.
לאחר הבדיקה יש לחבר את הדיסק עם מערכת ההפעלה 10 במקביל לדיסק עם ה-8.1.
עכשיו יש שתי אפשרויות - או להפעיל את המערכת הרצויה דרך תפריט האיתחול של הביוס - במחשבים חדישים F10 בישנים יותר F8 - ולבחור את הדיסק עם מערכת ההפעלה הרצויה והאפשרות השניה - להפעיל את המערכת כש-10 עולה כברירת מחדל - להתקין תוכנה (חינמית) בשם Easybcd היוצרת תפריט בחירה בין שתי המערכות.
את התוכנה תוכל להוריד ->

בהצלחה.
easybcd (והאתר הרשמי פה, גרסה חינמית ברישום) לא "יוצרת" לך תפריט, זה כלי עריכה נוח לרשומת האתחול bcd הקיימת של אחת המערכות להוספת רשומות של המערכת הנוספת ללא שימוש ב-bcdedit.
בנוסף כל מקרה לגופו, אפשר לבצע דפלויי אימ'ג של מחיצה גם כשהכל מחובר בתנאי שלא מתבלבלים בין מספרי הדיסקים והמחיצות, אלא רק שיהיה צורך לערוך bcd ראשי כאמור להוספת רשומות.

בנוסף "מחשבים חדישים יותר" עם CSM כבוי, לא יזהו דיסקים - בחירה בין רשומות Windows Boot Manager ראשיות של הדיסקים.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתה מדבר על התקנה נקיה..הוא מדבר על אימג' ששמורות כל חלוקות המחיצות שהיו...אני אלא בטוח שאפשר שתי מערכות שהשניה היא אימג' קודם..יש פה סתירה. התקנה נקיה כן אבל לא אימג' לדעתי.

shakshuki

New member
אתה מדבר על התקנה נקיה..הוא מדבר על אימג' ששמורות כל חלוקות המחיצות שהיו...אני אלא בטוח שאפשר שתי מערכות שהשניה היא אימג' קודם..יש פה סתירה. התקנה נקיה כן אבל לא אימג' לדעתי.
נכון, זו הבעיה. ניסיתי להקצין את קובץ האימג' על אותו דיסק אבל המערכת לא מאפשרת לי כי אל ניתן לשחזר קובץ אימג' של WIN8.1 על WIN10. ניסיתי להשתמש בדיסק שחזור, ומשהו לא עבד. יכול להיות שיעזור לעשות clone של הדיסק הישן על מחיצה של החדש?

shakshuki

New member
בפועל אין לי בעיה לוותר על WIN 10 ופשוט להעתיק את הדיסק הישן לחדש (עברתי ל SSD). הבעיה שניסיתי לעשות clone על תוכנת macrium ולא הצלחתי. התבקשתי להפעיל WIN PE ואין לי מושג מה זה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בפועל אין לי בעיה לוותר על WIN 10 ופשוט להעתיק את הדיסק הישן לחדש (עברתי ל SSD). הבעיה שניסיתי לעשות clone על תוכנת macrium ולא הצלחתי. התבקשתי להפעיל WIN PE ואין לי מושג מה זה.
צריך ליצור את זה , יחד עם זאת קיבלת פיתרון יותר טוב אפילו של שני דיסקים עם התקנות מסודרות נפרדות הלי לשבור את הראש יותר מידי ..

1
2 https://docs.microsoft.com/en-us/wi...cture/desktop/winpe-create-usb-bootable-drive

נערך לאחרונה ב:

shakshuki

New member
שני דיסקים זו בעיה. הדיסק הישן כבר בן 7 שנים והתוכנות שעליו לא ניתנות להתקנה מחדש בלי הוצאה ניכרת. אני חושש שיקרוס יום אחד ואשאר בלי תוכנות לעבודה. לכן מעדיף להעביר הכל לדיסק חדש.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שני דיסקים זו בעיה. הדיסק הישן כבר בן 7 שנים והתוכנות שעליו לא ניתנות להתקנה מחדש בלי הוצאה ניכרת. אני חושש שיקרוס יום אחד ואשאר בלי תוכנות לעבודה. לכן מעדיף להעביר הכל לדיסק חדש.
לדיסק הישן אתה יכול לעשות CLONE לחדש תהיה רק הוצאה לדיסק חדש אבל ישרת אותך שנים קדימה...בצורה הפשוטה עם בחירת מערכת בהעלאת המחשב ובלי לחלק מחיצות להגביל נפח וכדומה....זו הדרך הכי טובה שנתן

HelpSupport

arseny92

Well-known member
מנהל
יש דרך לעשות clone באמצעות win בלי תוכנה נפרדת?
העתקת דיסק סקטורית לא ניתן לבצע מהמערכת מתוך עצמה. חייב יישום ייעודי באתחול חיצוני מהמערכת. clonezilla למשל, וודא כי קראת בעיון את הוראות השימוש בה וגם וודא כי הינך מבין מה אתה עושה.
אז נראה שכל זה לא בשבילך לצערי.

למעלה