כן.היי,
יש לי מחשב שפועל על WIN10. בדיסק חיצוני יש לי אימג' של אותו מחשב עם WIN8.1 שכולל תוכונת מסויימות. האם אני יכול להתקין את WIN8.1 על המחשב שלי כמערכת נוספת, מקובץ האימג' כך שכל התוכונות שיש לי שם יפעלו?
תודה!
easybcd (והאתר הרשמי פה, גרסה חינמית ברישום) לא "יוצרת" לך תפריט, זה כלי עריכה נוח לרשומת האתחול bcd הקיימת של אחת המערכות להוספת רשומות של המערכת הנוספת ללא שימוש ב-bcdedit.כן.
את האימג' יש להחזיר לדיסק אחר כשהדיסק המכיל את המערכת הנוכחית עם win10 מנותק מהלוח.
לאחר השחזור יש לבדוק את תקינות המערכת - עדיין ללא הכונן המכיל את מערכת ההפעלה 10.
לאחר הבדיקה יש לחבר את הדיסק עם מערכת ההפעלה 10 במקביל לדיסק עם ה-8.1.
עכשיו יש שתי אפשרויות - או להפעיל את המערכת הרצויה דרך תפריט האיתחול של הביוס - במחשבים חדישים F10 בישנים יותר F8 - ולבחור את הדיסק עם מערכת ההפעלה הרצויה והאפשרות השניה - להפעיל את המערכת כש-10 עולה כברירת מחדל - להתקין תוכנה (חינמית) בשם Easybcd היוצרת תפריט בחירה בין שתי המערכות.
את התוכנה תוכל להוריד ->
Download EasyBCD 2.4.0.237 for Windows - Filehippo.com
Download EasyBCD 2.4.0.237 for Windows. Fast downloads of the latest free software! Click nowfilehippo.com
בהצלחה.
אתה מדבר על התקנה נקיה..הוא מדבר על אימג' ששמורות כל חלוקות המחיצות שהיו...אני אלא בטוח שאפשר שתי מערכות שהשניה היא אימג' קודם..יש פה סתירה. התקנה נקיה כן אבל לא אימג' לדעתי.How to Install Two Operating Systems on One Computer
Set up two different OSes on the same desktop or laptop It can be useful to have two operating systems installed on your computer. Maybe you want to run both Windows 10 and Linux, or Windows 11 and an older version of Windows. No matter...www.wikihow.com
נכון, זו הבעיה. ניסיתי להקצין את קובץ האימג' על אותו דיסק אבל המערכת לא מאפשרת לי כי אל ניתן לשחזר קובץ אימג' של WIN8.1 על WIN10. ניסיתי להשתמש בדיסק שחזור, ומשהו לא עבד. יכול להיות שיעזור לעשות clone של הדיסק הישן על מחיצה של החדש?אתה מדבר על התקנה נקיה..הוא מדבר על אימג' ששמורות כל חלוקות המחיצות שהיו...אני אלא בטוח שאפשר שתי מערכות שהשניה היא אימג' קודם..יש פה סתירה. התקנה נקיה כן אבל לא אימג' לדעתי.
צריך ליצור את זה , יחד עם זאת קיבלת פיתרון יותר טוב אפילו של שני דיסקים עם התקנות מסודרות נפרדות הלי לשבור את הראש יותר מידי ..בפועל אין לי בעיה לוותר על WIN 10 ופשוט להעתיק את הדיסק הישן לחדש (עברתי ל SSD). הבעיה שניסיתי לעשות clone על תוכנת macrium ולא הצלחתי. התבקשתי להפעיל WIN PE ואין לי מושג מה זה.
לדיסק הישן אתה יכול לעשות CLONE לחדש תהיה רק הוצאה לדיסק חדש אבל ישרת אותך שנים קדימה...בצורה הפשוטה עם בחירת מערכת בהעלאת המחשב ובלי לחלק מחיצות להגביל נפח וכדומה....זו הדרך הכי טובה שנתןשני דיסקים זו בעיה. הדיסק הישן כבר בן 7 שנים והתוכנות שעליו לא ניתנות להתקנה מחדש בלי הוצאה ניכרת. אני חושש שיקרוס יום אחד ואשאר בלי תוכנות לעבודה. לכן מעדיף להעביר הכל לדיסק חדש.
העתקת דיסק סקטורית לא ניתן לבצע מהמערכת מתוך עצמה. חייב יישום ייעודי באתחול חיצוני מהמערכת. clonezilla למשל, וודא כי קראת בעיון את הוראות השימוש בה וגם וודא כי הינך מבין מה אתה עושה.יש דרך לעשות clone באמצעות win בלי תוכנה נפרדת?
אז נראה שכל זה לא בשבילך לצערי.בפועל אין לי בעיה לוותר על WIN 10 ופשוט להעתיק את הדיסק הישן לחדש (עברתי ל SSD). הבעיה שניסיתי לעשות clone על תוכנת macrium ולא הצלחתי. התבקשתי להפעיל WIN PE ואין לי מושג מה זה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.