האם אפשר להתקין WIN2000 בנוסף

yakir_g

New member
האם אפשר להתקין WIN2000 בנוסף

ללינוקס ולהוסיף אותה לבחירה בלילו כי שמעתי שהם לא מסתדרים תודה.

Mothers Milk

New member
אבל...

אם אתה מתקין, אל תתקין את זה ב NTFS. אם תנסה לכתוב מלינוקס לשם, רוב הסיכויים שזה יידרוס קבצים והרשאות.

תמר,

New member
ואם זה כבר מותקן עם ntfs

זה לא נורא, מכמה סיבות: א. אתה לא צריך לכתוב ל-file system של 2000. גישה של כתיבה לא הורסת הרשאות. ב. ברירת המחדל בקרנל היא תמיכה ב-ntfs לקריאה בלבד. אם רוצים כתיבה, צריך לקמפל את הקרנל מחדש. בקיצור - אין סיבה לדאגה בעניין, בעיקר אם לא כותבים למחיצות של windows. אם אתה ממש רוצה לכתוב למחיצה שנגישה גם ל-windows, תוכל ליצור מחיצה משותפת מסוג fat32 למשל, ולהשתמש בה בשתי מערכות ההפעלה

דווקא לאחרונה ראיתי מספר הפצות

שהסירו גם את הרשאת הקריאה - מסתבר שגם זה עשוי להיות בעייתי ופוגע ב ntfs - בכדי להשיג אותה מחדש צריך כמובן לקמפל.... בנושא ה 2000 הייתי מוסף עוד משהו: קיימת הגדרת על windows בה אפשר להגדיר את הדיסק כדיסק דינאמי... אם הגדרה זו מופעלת (היא לא מופעלת בברירת המחדל) יש להסירה לפני התקנת הלינוקס... אם אתה מתכוון להתקין את הלינוקס על אותו כונן כמו ה 2000 .

antidot

New member
clarification

If Window´s system partition is "dynamic" it can´t be reverted to "basic" without reinstalling. Why ? Ask Bill basically it´s because "dynamic" disks support RAID types and therefore can not be converted to some other file system. Antid0t

אפשר .. אין עם זה בעיה..

תסיר את אותן מחיצות שבגלל הפכת אותו לדינאמי, תגבה לפני כן את המידע למיקום אחר ורק לאחר שאין את אותם מחיצות ניתן לשחזר אותו למצב הראשוני.....

yakir_g

New member
אני רוצה להתקין את WIN2000 ב

מחיצה אחרת אני עדיין צריך להפוך מחיצה כלשהיא לדינאמי אם כן איך עושים את זה תודה..

למעלה