האם אפשר לומר "בזכות" על דבר כמו השואה?

TotalCommnader

New member
האם אפשר לומר "בזכות" על דבר כמו השואה?

סליחה מראש אם אני דורך למישהו על היבלות...

אני לא מדבר על משהו גדול כמו המדינה אלא על משהו אישי

לולא השואה לא הייתי קיים. סבא שלי שאיבד את כל משפחתו הקים משפחה חדשה עם סבתא שלי. לולא השואה הסבירות שהם היו מקימים משפחה ושאמא שלי הייתה נולדת, פוגשת את אבא שלי ואני הייתי נולד היא אפסית. כלומר גם אם באיזה עולם מופרך:

1. הם היו נפגשים ומקימים משפחה.
2. מתוך כל אפשרוית הדנ"א דווקא אמא שלי הייתה נולדת.
3. פוגשת את אבא שלי.
4. דווקא אני הייתי נולד.

סיכוי ממש אפסי שכל זה היה חוזר על עצמו אם היקום היה מתגלגל שוב. במיוחד אם האירוע ה1 (סבא שלי הקים משפחה חדשה) קרה רק בגלל שבשואה הנאצים השמידו לו את המשפחה. לולא הנאצים היו משמידים 6000000 יהודים כולל 1000000 ילדים כנראה לא הייתי קיים.

מצד אחד זוועות השואה. מצד שני זה שאני קיים זה אירוע חיובי מבחינתי. האם אני יכול להגיע שאני קיים "בזכות" השואה?

השאלה היא מה אתה עושה עם זה הלאה.....

בזכות מהלך היסטורי גורשו סבא וסבתא שלי מהעיירה שלהם לסיביר, וסבתא שלי ילדה 3 ילדים שאחת מהם היא אימא שלי, כל המשפחה שלה נרצחה ונקברה בקבר אחים בדיוק לפני 70 שנה.
ההורים של אבא שלי עלו לארץ לפני השואה ולא ידעו שכל משפחתם נרצחה בשואה וגילו זאת מאוחר יותר.

אני באה מבית דתי, וכל הילדות שלי חשבתי על כך שהקב"ה כיוון שאני אוולד למרות שבאמת היו אין סוף אפשרויות שזה לא יקרה.

לכן למרות שלמדתי הרבה מקצועות אחרים, בחרתי לפני 20 שנה לעסוק ביידיש, מתוך מחווה לכל בני משפחתי שלא זכו להגיע לכאן. בחרתי לעשות להם שם בשמים נחת ולהעביר את התרבות שלהם הלאה, כי גדלתי אצל סבא וסבתא ולמדתי יידיש.

ולכן השאלה היא לא למה זכית, אלא איזו אחריות אתה לוקח עם התובנה הזו הלאה..... והאמת שאנחנו חיים בדור לא קל, וכל אחריות שתקח תהיה מבורכת.......

שיהיה לך כל טוב ואתה מוזמן להשאר איתנו ולהיות חלק מהפעילות שלנו.....

Y. Welis

New member
יש 2 גישות. לפי האחת - הכל מקרי; לפי השניה -

הכל מכוון מראש. אפשר לבחור במי רוצים להאמין.

לדעתי יש סימנים שגישה 2 יותר אפשרית, ולא מכיוון דתי אלא מדעי - 'היקום האנתרופי' (אם הוא מותאם עבורינו, אז גם האבולוציה מכוונת ועל כן גם ההיסטוריה).

אבל כל אחד והעדפותיו.

למעלה