האם אפשר לייצר "כדורי ג'לי" ללא חימום?

האם אפשר לייצר "כדורי ג'לי" ללא חימום?

הי לכם,

האם יש דרך ליצור כדורי ג'ל קטנים ללא שימוש בחימום לייצירת המרקם הג'לי?
 

Justacook

New member
בעיקרון יש מספר דרכים

השאלה היא למה לא לחמם?

אם אפשר לחמם ניתן לעשות את זה בעזרת אגר ולהשיג תוצאות מעולות. 2-3 גרם ל250 מ"ל יספקו תוצאות טובות. חשוב לזכור שאגר לא יהפוך נוזל לג'ל בלי חימום פעם אחת. לאחר מכן ניתן לטפטף אותו עם פיפטה לכוס שמן קרה מאוד.

אם חייבים לא לחמם יש את האופציה של ספירפיקציה וספירפיקצה הפוכה.
נדרשים פה סודיום אלגינט וקלציום לקטט (תלוי בתרכובת ייתכן ויש צורך בחומרים נוספים).

לספירפיקציה:
יוצרים אמבט מים עם קלציום לקטט. מערבבים את הסודיום אלגינט במסה ממנו יוצרים את כדורים.
מטפטפים את המסה עם האלגינט לתוך האמבט עם הלקטט ונוצרים כדורים עם ציפוי ג'ל ופנים נוזלי. ככול שעובר הזמן הפנים הופך לג'לי גם הוא.

לספירפיקציה הפוכה:
מחליפים בין שני החומרים וחוזרים על התהליך. הפעם הפנים תמיד נשאר נוזלי.

ישנן עוד מספר דרכים להשיג את האפקט הזה.
אפשר לבקש יותר פרטים כדי לענות בצורה מלא וברורה יותר?
 
תודה רבה!

מצאתי גם את השיטה עם האלגינט. הסיבה שאני לא רוצה לחמם היא שאני לא מכינה אוכל אלה "כדורי אצות" ואני צריכה את האצות חיות והחימום יהרוג אותן
. הנחתי שיש כאן פתרון
 

Justacook

New member
חחחח לגבי דברים שאינם אוכל לצערי אין לי ממש תשובה מלאה

הרי נושא הפורום הוא בישול מולקולרי ולא גידול אצות....
 
למעלה