האם אפשר ללמד חתולים לצוד?

קוקימן

New member
האם אפשר ללמד חתולים לצוד?

שמעתי שמועה ואני מבקש לבדוק איתכם:
לפי מה שנאמר, צריך לדאוג שיהיה לחתולי רחוב מים באופן קבוע, אבל אוכל באופן לא סדיר. פעם יומיים רצוף, פעם הפסקה של שבוע. ככה בלי שגרה קבועה.

הרעיון אמור להיות שהם "ידעו" שכדאי להסתובב בחצר, אבל יישארו מספיק רעבים כדי לחפש אוכל גם בשיטה הטבעית?

(אגב, החתולה הפרטית שלנו ציידת. לא פעם תפסה ציפורים וקצת עכברים. יש לה אוכל ומים בבית, והיא נכנסת ויוצאת לפי בקשה... רוב הזמן מסתובבת בחוץ, חוץ ממזג אויר קיצוני חם/קר.
זה לא שלימדנו אותה לצוד-לפי הערכת הוטרינר-היא היתה בת שנה כשאימצה אותנו כבית, עם שאריות צליעה מרגל שבורה וידע בציד. אני סקרן איך היא למדה לצוד. אולי זה באמת מחוסר ברירה כהישרדות?)

דרורפפ

New member
האם אתה שואל האם זה אפשרי, האם זה מומלץ?

אני לא בטוח מה כוונתך בשאלה, האם תיאורטית זה אפשרי, או האם הדבר מומלץ?

לגבי המלצה- עד כמה שאני יודע, מומלץ לתת להם מזון באופן סדיר. השיטה הטבעית עבור חתול הבית היא שמאכילים אותו. גם אם תיאורטית ב'טבע' חתול הבית היה יכול לצוד בעצמו, עם הגידול הטבעי המהיר שלהם לא נראה לי שהיה נשאר להם מה לצוד.

לגבי השאלה האם זה אפשרי... צריך לזכור שבשטח עירוני, סביר להניח שישנם *המון* חתולים בסביבתו, ואם החתול צריך ללכת ולצוד אוכל בחצרות/רחובות, אז דבר ראשון, עוד לפני שהוא למד לצוד, ועוד לפני שיש לו מה לצוד- הוא צריך להתגבר על מכשולים כגון כבישים/רכבים/בני אדם. אחרי שהוא עבר את זה- צריך לזכור שחתולים הם חיה טריטוריאלית, אז גם אם בלית ברירה הוא נאלץ ללכת ולחפש מזון בטריטוריה זרה- לחתולים האחרים יש ברירה והם עלולים להתעמת איתו, לתקוף אותו, לגרש אותו, להבריח אותו לכביש, וכדומה.

בכל אופן, גם אם הדבר 'אפשרי', אני חושב שהרבה יותר סביר שהחתול ימצא פינת האכלה, או חצר שבה מאכילים חתולים, או חצר עם כלב שיש בה מזון, או פח נגיש, הרבה לפני שהוא יצליח לשרוד מצייד בשטח עירוני.

דרך אגב, ציינת שהחתולה שלכם ציידת- אך לא ציינת אם היא באמת אוכלת את הצייד אותו היא תפסה? ... חתולי הרחוב שראיתי בחצר שלי 'צדים' תיקנים, אך לא ראיתי אותם אוכלים תיקנים. יצא לי לראות מספר ציפורים מתות- אך לא אכלו מהן.

קוקימן

New member
אולי קצת משחקת קודם, אבל בפירוש אוכלת

לא פעם מצאתי שאריות בעיקר נוצות בדשא בגינה.

התכוונתי גם וגם.
החתולה הנוכחית שלי כבר ציידת.
בשבילי זה כרגע תאורטי כל זמן שהיא פה (מקווה שתמשיך ככה).

אבל שומע סיפורים על חולדות ונחשים וחתולים היו אמורים להיות הפתרון הכי טוב.
הוטרינר אמר שהשמועה הזאת זה שטויות. אבל לך תדע. פעם חשבו ככה היום חושבים אחרת על כל מיני דברים. אולי ההדרכה להאכלה לא נכונה?
בטח יותר טוב מהדברה שעלולה להרוג חתולים שיאכלו מהפגרים.

דרורפפ

New member
אני מניח שלא ראית אותה אוכלת?

ציינת שמצאת שאריות, בעיקר נוצות- ממה שאני רואה בחצר שלי, כשהחתולים רודפים אחרי יונים למשל, היונים נוטים להנשיר נוצות בעת המנוסה. לגבי שאריות אחרות, טכנית- ישנה אפשרות שהחתולה צדה את הציפור מבלי לאכול אותה- וציפורים או חרקים אכלו ממנה.

ציינת את נושא הנחשים/חולדות/וכדומה, למען האמת אני לא מבין בזני הללו באופן פרטני- אבל עד כמה שידוע לי שבאזור בהם יש חתולים, אין נחשים, ואוכלוסיית הלטאות מדוללת עד לא קיימת. צריך לזכור שהחתולים לא צריכים לאכול את בעלי החיים האחרים כדי לגרום להם לנטוש, החתולים יכולים לצוד אותם, או סתם להבריח/להפחיד אותם, מבלי לאכול אותם.

במקרה שלי למשל- היה לי זוג לטאות שבמשך מספר שנים גר בגג שלי- מאז שגורי חתולים רבצו בחצר שלי, הלטאות עברו לגג של השכנים.

עוד דוגמא- עכבישים... גם הבית וגם החצר שלי היו עם המון עכבישים, בשבוע-שבועיים הראשונים בהם הגורים הסתובבו בחצר- כל יום ראיתי 2-3 עכבישים בבית, לאחר כ-חודש שהגורים רבצו בחצר, אני לא זוכר את הפעם האחרונה שראיתי עכביש בבית- ובחצר אני מרגיש בדילול משמעותי.

לא נראה לי שהחתולים אוכלים אותם ואף פעם לא שמתי לב שהם רודפים או משחקים עם עכביש... אבל אולי עצם הנוכחות שלהם גורמת לעכבישים להוריד פרופיל? לעבור לגינה של השכנים?

לא הבנתי מה כוונתך ב'אולי ההדרכה להאכלה לא נכונה'... בדרך כלל אנשים תוהים כתוצאת המעשה אינה ברורה או אינה ניתנת לבדיקה. לפי דעתי זה מאוד פשוט לאמת את הדברים: תבקר בשכונות שיש בהן פינות האכלה/מזון בשפע- בדוק כיצד החתולים שם נראים... לעומת שכונות בהן אין פינות האכלה/מזון בשפע.

האם לדעתך תוכל לראות הבדל משמעותי בין מצב החתולים? ... אז מדוע אתה תוהה על כך שאולי האכלתם היא דבר שלילי?

לצערי לא הבנתי את הערתך האחרונה בנוגע להדברה, אילו פגרים?

קוקימן

New member
תודה, הבנתי שתשובה כאן כבר לא אקבל.

הבנתי שכל מה שאקבל כאן זה נסיון לשנות את ידיעתי שתתאים לתבניות חשיבה מקובלות...
אז אענה למה שכתבת, ותודה שלום.

קח את זה כעובדה, ממקור ראשון, מבוססת על ראייה מספר פעמים:
החתולה הזו צדה והתקיימה מהציד שלה.
כצמחוני, ועדין נפש, כתבתי נוצות, והכל כדי לא להיזכר ולתאר כאן תיאורים לא אסטתיים של חלקי גופות של עכבר(וש)-ים וציפורים שנאלצתי לאסוף מהדשא.
כן ראיתי אותה ממרחק כמה מטרים, לא פעם, תולשת ואוכלת.
זה מספיק מפורט בשבילך??
השאלה שלי היא לא האם חתול, בן למשפחת החתוליים, אח לנמרים ועוד שאר טורפים, מסוגל לטרוף.
השאלה שלי היתה האם משהו בהתנהגות האדם יכול לשפר את סיכוייו ללמוד לצוד ולטרוף.

ולשאר דברים:

לעניין הדברה:
כן אפשר להדביר ולהרעיל חולדות - לידינו היה עץ ואשינגטוניה עתיר זקן שידוע כמושך יונים וחולדות - אני מעדיף שחתול יעשה את זה, ולא להזמין מדביר שיש סיכוי שיגרום להרעלת החתול והילדים שלי.

ולגבי התהיות שלי לגבי האכלה, אתה מזכיר לי את הבדיחה על המדען שחתך לזבוב רגליים בהדרגה, כל פעם אמר לו לעוף, עד שלא נשארו, והזבוב הפסיק לעוף ומסקנת המדען היתה שהזבוב חרש...
זה שחתולים באזורי האכלה נראים שמנים ומדושני עונג, זה לא אומר שבהכרח האכלה כפי שמבוצעת היום עושה להם טוב. בין להאכיל, ולא להאכיל יש הרבה מצבי ביניים ואפשרויות שונות שאינך מסוגל לראות ועליהן שאלתי.
וטרינרים ומדענים, העוסקים בשחרור חיות לטבע, מקדישים מחשבה רבה לגבי מה? כמה? איך? והאכיל חיות כהכנה לחיים בטבע.
התלבטויות של מדענים , ושינויי דעה נפוצים מאוד במדע, וקצת בעייתי לקבל ב 100% שהשיטה המקובלת היום היא בהכרח השיטה הנכונה.
היחס לאנטיביוטיקה השתנה,
יש ניצנים לשינוי ביחס לחלב, לכולסטרול, ...
גם לצמחים - כווללםם חושבים שדשא 'שותה' מים,
ורק בפורום קטן ונידח באינטרנט (גינון אורגני ואקולוגי באתר כאן-נעים), מלמדים שיטה שבה גורמים לצמח הדשא , שזקן בהרבה מהאדם ומשיטות ההשקייה ה'מודרניות' לדעת לשרוד את הקיץ בלי ההשפעה המזיקה של האדם.
הדשא יכול בתהליך הדרגתי וארוך להסתפק במועט, במים שנמצאים בעומק האדמה - אם רק לא נהרוס לו בהשקייה מיותרת ומזיקה.
עכשיו אתה רואה את הקשר להאכלה?
ואל תגיד שכתבתי לא להאכיל... רק לנסות לעשות זאת בחוכמה.
שלום לך.

דרורפפ

New member
אתה תמיד מוזמן להמתין לחברי פורום נוספים

אתה תמיד מוזמן להמתין- וכך לאפשר לחברים נוספים לענות.

אבל עד כה לא קיבלתי את הרושם שישנם אנשים כאן שהגיעו למסקנה שאי האכלת חתולים, או אי האכלתם באופן סדיר, או הרעבתם, זה בעצם הדבר "העדיף" לחתולים.

או אולי הבעיה שאני מסתכל על הדברים מנקודת מבטו של החתול...

קוקימן

New member
מעניין שאת האנשים מחנכים לדיאטה, כלומר לאכול מאוזן ובריא

אבל פחות משהמוח רוצה... וזה לא מפריע לאף אחד ונחשב משהו לגיטימי, מקובל, לא פוגע באדם ואף בריא.

קוקימן

New member
מצידי כל 1,3,1,1,4,2,1,1,1 ימים.. פעם בשבוע זו דוגמה שהמצאתי

זה יכול להיות מרווחי האכלה כאלה או אחרים. הפרטים לא חשובים. השאלה אם דבר כזה נבדק מדעית?

ארמורגם

New member
לאיזו מטרה? להחזיר אותם לטבע? אין יותר טבע.

מה שחשוב עכשיו זה לספק להם איכות חיים, וחיים ברעב מתמיד אינם איכותיים.
אני כמובן לא מדבר על מצב הקיצון השני של האבסתם. צריך למצוא את האיזון באמצע.

קוקימן

New member
בהחלט איזון זה מבורך

המטרה היא לשמור על איכות הסביבה בדרך הטבעית.
לא בהדברה ורעלים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דרורפפ

New member
עבורי- רווחת החתולים היא המטרה

אישית אני לא רואה בחתולים כאמצעי

dimitrygo

Active member
מנהל
אצלנו בעיר כבר יש מקומות בהם החליפו פחי אשפה רגילים

(מה שנקרא "צפרדע") בפחים מוטמנים. חתולי רחוב במקומות האלה ניראים זוועה. כמו שבר כתבתי כניראה אין מספיק מזון זמין לכל חתולי רחוב.
&nbsp
ייתכן והיה נחמד להגיע לאיזון כמו שאתה אומר אבל זה לא ניראה ריאלי במציאות שלנו. דרושים הרבה מחקרים, מאמצים והשקעות כדי להגיע לאיזון הזה.

דרורפפ

New member
במקרה שמישהו הסתקרן בנוגע לדשא

מהאחר ונושא השקיית הדשא יקר לליבי, טרחתי לבקר באתר שהפנת אליו. על פי התיאור שלך חשבתי שניתן לגרום לדשא לשרוד ללא התערבותו של האדם, גם ציינת שמדובר במים שנמצאים בעומק האדמה.

כנראה לא הבנתי נכון את התיאור שלך- באתר מדובר על המלצה להשקייה תחתית, שדורשת הכנה ותחזוקה שונה מאחר שאין נגישות. הם טוענים שמדובר בחיסכון משמעותי ביותר של מים, בשיעור של כ- 50%.

אם כוונתך היתה לטכניקה אחרת המומלצת באתר- אשמח אם תצרף קישור, מאחר שלא מצאתי משהו דומה לכך.

באתרים בחו"ל מצאתי טענות על כך שמדובר בתחזוקה גבוהה יותר- ובנזק לאסטתיקה של הגינה לאחר שיש צורך בתחזוקה (חפירה בדשא), ומצאתי מחקר שתמך בטכניקה הזו- אך ציין שאם יש בקרבת הדשא עץ (שורשים), סביר להניח שהדשא בקרבתו לא יקבל מספיק מים. (אני מנחש שזה תקף גם לצמחים גדולים שנוטים לשלוח זרועות, בעייתי עבור גינות רבות.)

בנוסף: המערכות המתוחכמות שדואגות שאספקת המים תהיה אחידה מאוד יקרות ואינן רלבנטיות למגזר הפרטי.

מקווה שהחפירה שלי תעזור לאחרים שהסתקרנו גם כן מהנושא.

קוקימן

New member
או שלא קראת במקום הנכון או שלא הבנת במה מדובר

אף אחד לא דיבר על תשתית מיוחדת תת קרקעית.

מדברים שם על הרבה דברים אחרים.
תדירות השקייה בהתאם לגיל הדשא (יש הבדל בין מרבד דשא חדש בלי שורשים, לדשא בין שבועות - לדשא בן כמה שנים...),
על שעות ההשקיה הנכונות ...

dimitrygo

Active member
מנהל
לצערנו "השיטה הטבעית" עבור רוב חתולי רחוב היא חיפוש בפחי

אשפה. לפחות בסביבה העירונית. בניגוד לדעה הרווחת אין מספיק מזון טבעי לכל חתולי רחוב. גם לא כל חתולי רחוב יודעים לצוד בצורה יעילה.
&nbsp
לפי מה שאני רואה בחצר שלי (של בית משותף) יש מעט מאוד חתולים שבאמת צדים. אלה שעושים את זה צידים גם כשהם שבעים, רק שלרוב הם לא אוכלים את הטרף שלהם. עכשיו למעשה אני חושב שלא נשארו בחצר חתולים שבאמת יכולים לצוד. חתולה אחת שצדה ביעילות בעיקר ציפורים כבר איננה וחתול אחד שצד אפילו עכברושים כבר זקן מאוד. כל השאר או שרק מנסים לצוד ציפורים אבל רק מפחידים אותם או שבכלל עדישים כלפיהם.
&nbsp
למרות מה שאני כותב מנסיון שלי ושל מאכילים אחרים יש זואולוגים שדווקא מאשימים חתולי רחוב בהשמדת טבע וחיסול של כמה מינים שחיים בטבע.
&nbsp
בגלל 2 הסיבות שציינתי עדיף להאכיל את חתולי הרחוב בצורה סדירה.

עומר TT

New member
דווקא היה מחקר

שחתולי בית צדים הרבה יותר מחתולי רחוב. בגלל שחתול רחוב צריך להיות טרוד בלמצוא אוכל, מקום שינה, להגן על הטרירטוריה וכולי, בעוד שחתול בית פטור מכל ההתעסקות הזו ולכן הוא פנוי להתאמן בציד (כאשר כפי שכתבו לך חלקם באמת יאכלו את החיה שניצודה, וחלקם יאבדו עניין כשהיא תפסיק לזוז).
חתול שבאמת צריך למצוא לעצמו אוכל ילך על האופציה הקלה ביותר והבטוחה ביותר העומדת בפניו, וזו כמעט אף פעם לא תהיה אופציית הציד שדורשת ממנו הכי הרבה זמן, הכי הרבה אנרגיה, וסיכויי ההצלחה שלה הם הנמוכים ביותר.

g l o r y

New member
אני לא חושבת שהאכלה בתבנית זמן תעזור

כמו שכבר אמרו לך, החתול העירוני יפנה לציד רק אם הוא בטוח שאין לו מקור קל יותר לאוכל, או אם הוא כל כך בטוח שיש לו מקור מזון שהוא יכול להשקיע בזה זמן ואנרגיה. אם לא תאכיל והחתול יהיה רכב הוא ילך לזבל לפני שיתקיים מציד. אני לא חושבת שיש שיטה פסיבית שתאפשר לך ללמד חתול לצוד. אתה יכול לעשות את זה אקטיבית, כמו שעושים בתכניות רביה והשבה לטבע. שם מלמדים טורפים לצוד ע"י גרירת הטרף המת לפניהם בדרך שתגרה אותם לצוד, שחרור טרף חי במתחם סגור ושלילת אוכל אחר, משחקי ציד והאכלה בדרך שמדמה ציד. אני לא חושבת שאתה יכול לעשות את זה עם אוכלוסיה של חתולי רחוב למרות שאפשר לעשות את זה עם חתול ספציפי. מצד שני אני רואה מספיק ציד ספונטני אצל אוכלוסיית חתולי החצר גם בלי זה. רק היום קיבלתי במתנה זיקית ליד הדלת.

למעלה